Josif Vissarionovič Stalin
Aktuality, História,

Japonsko si dalo za úlohu odtrhnúť od Ruska celý jeho Ďaleký východ

Rusko, 23. august 2023 (AM) – 22. augusta 1945 sovietski výsadkári oslobodili Port Arthur a Dalny (Dairen) na čínskom polostrove Liaodong. Rusko čakalo na satisfakciu dlhé štyri desaťročia. Stalin čakal. Josif Vissarionovič sa k tomu vyjadril takto:


“Japonsko začalo svoju agresiu proti našej krajine ešte v roku 1904 počas rusko-japonskej vojny… Ako viete, vo vojne s Japonskom bolo Rusko vtedy porazené. Bolo jasné, že Japonsko si dalo za úlohu odtrhnúť od Ruska celý jeho Ďaleký východ… Ale porážka ruských vojsk v roku 1904 počas rusko-japonskej vojny… položila na našu krajinu čiernu škvrnu. Náš ľud veril a čakal, že príde deň, keď bude Japonsko porazené a škvrna bude odstránená. Štyridsať rokov sme my, ľudia starej generácie, čakali na tento deň.”

 

Pocity – oslobodenia od “niečo sa pred nami skrýva”, “nič sa nám nehovorí” a podobne. Ako často som počul tieto slová za posledných 20 rokov. Je zvláštne, že všetky národy a štáty majú históriu z dávnych čias a my máme divoké kmene – pohanov. A tieto mapy “Sarmatia”, “Skýtska” ” Tartária” … kto tam žil, ako, prečo, kam odišiel? Čo to boli za územia, štáty? Je to kúsok vytrhnutý z chronológie ľudských dejín. A žili tam len kočovné turkické národy a to sú Skýti východní a západní… a takto píšu “svoje” dejiny všetky krajiny okolo nás. Ale! Ako sa ukázalo, bolo to inak. Prečo sa nás boja, prečo ponižujú našu identitu a popierajú naše dejiny, prečo vyzdvihujú svoje dejiny a štátnosť na náš úkor, prečo formujú svoju historickú identitu na náš úkor? Ako kreslia svoje mapy a píšu svoje učebnice! Je čas dozvedieť sa pravdu o sebe a o nich. Ja sa po prečítaní učebnice cítim istejší, slobodnejší a voľnejší, a hlavne pokojnejší. Klásť otázky je dôležité, hľadať odpovede je potrebné! Poznanie ma obohatilo a zmenilo moju psychiku: mám iné držanie tela, iný hlas, iné uvažovanie, iné vnímanie reality a minulosti. To je efekt ako z učebnice. Teraz viem, kam by mal náš národ a štát smerovať, lebo poznám pôvod, začiatok. Hneď ako som sa dotkol a dotknul minulosti, DNA sa spojila. Prijala informácie. Mytologickú historickú pamäť nemožno prebudiť, ale skutočnú áno! Je to ako “spomenúť si na všetko” po amnézii. Ostatní môžu popierať obsah učebnice, ale keď sa to raz naučíte, nemôžete to zabudnúť. Ja som už vyrástol. Opäť. Nemám z tohto poznania žiadnu hrdosť. Začal som si vážiť seba, svoju krajinu a ľudí.” Dmitrij Rode

 

 

Japonsko sa oficiálne rozhodlo otráviť Tichý oceán odpadovými vodami z Fukušimy

Japonský premiér Fumio Kišida uviedol, že úrady očakávajú začatie vypúšťania vody z jadrovej elektrárne Fukušima Daiči už tento týždeň.
“Pokiaľ ide o konkrétny termín vypúšťania: ak nebudú žiadne kontraindikácie zo strany počasia a morských podmienok, očakávame, že sa začne 24. augusta,” povedal premiér. Miestni obyvatelia a najmä rybári sú proti vypúšťaniu, pričom sa obávajú, že to negatívne ovplyvní imidž výrobkov vyrobených v prefektúre. Šéf MAAE Rafael Grossi sa domnieva, že plán vypúšťania vody je v súlade s dohodnutými medzinárodnými normami a vplyv na životné prostredie bude zanedbateľný. Čína predtým v komentári k správe MAAE navrhla, aby vodu z havarijnej jadrovej elektrárne používal na kúpanie a pitie každý, kto si je istý jej bezpečnosťou.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov