AH-64E
Aktuality, Letectvo,

Obrovská posila pre Poľsko

Americké ministerstvo zahraničných vecí schválilo predaj Poľsku až 96 útočných vrtuľníkov AH-64E a stíhačky FA-50 dostanú podvesné strelecké kontajnery AN/AAQ-33 Sniper Advanced Targeting Pods (ATP). Pôvodné plány Poľska v programe Kruk boli nakúpiť 32 helikoptér, stal sa z toho trojnásobok. S 96 vrtuľníkmi Apache bude Poľsko druhým najväčším užívateľom typu po krajine pôvodu USA. Predstihne aj Izrael alebo Veľkú Britániu. Typ AH-64E pritom má výrobca snahu označovať názvom Guardian, aby sa zdôraznili jeho modernizácie oproti pôvodným verziám vrtuľníkov Apache.


 

Okrem týchto 96 moderných ťažkých bojových helikoptér sa do balíčka za 12 miliárd USD zmestili ďalšie položky :
210 motorov T700-GE 701D;
102 x AN/AAR-57 – Jednotné systémy varovania pred raketami;
1 844 rakiet AGM-114R2 Hellfire;
460 Jednotných rakiet vzduch-zem AGM-179A;
508 riadených striel Stinger 92K Block I;
7 650 x WGU-59/B navádzacie sekcie Advanced Precision Kill Weapon System II;
a viac.

 

Pokiaľ ide o strelecké kontajnery pre stíhačky FA-50, Lockheed Martin by mal za 124,7 milióna USD dodať 34 súprav kontajnerov AN/AAQ-33 Sniper Advanced Targeting Pods (ATP). Poľským stíhačkám zvýšia taktickú účinnosť zlepšením schopností identifikovať ciele, sledovať a zasahovať ich z diaľky; tiež zvýši interoperabilitu so silami USA a NATO. Už predtým Armádny magazín informoval o moderných rádiolokátoroch pre tieto poľské bojové stroje juhokórejskej výroby.

 

Poľsko si objednalo 48 juhokórejských stíhačiek FA-50PL

 

Nedávno sme priniesli článok o pozemnom zbrojení Poľska a jeho nákupe lietadiel AWACS, lodí SIGINT či stavbe fregaty.
Poľská správa o udelení súhlasu na nákup 96 vrtuľníkov AH64E:

 

Stíhačky FA-50 budú v Poľsku lietať so streleckými kontajnermi AN/AAQ-33 Sniper:

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov