.
Aktuality, Letectvo,

Zaútočí Kyjev na na strategickú leteckú základňu Olenija a Kaliningradskú oblasť?

BBC uviedla, že “ukrajinské bezpilotné lietadlá tento rok zaútočili na ruské územie viac ako 190-krát”. A to bez toho, aby sa brali do úvahy územia DNR, LNR, Záporožskej a Chersonskej oblasti. Hovoríme o leteckých a námorných útokoch dronov. Neviem, ale podľa môjho názoru je zrejmé, že už nejde o teroristické činy, ako ich nazývajú oficiálne médiá, ale o systémovú ozbrojenú agresiu voči Rusku. Hrozba je značná a bude len narastať.


 

Nie nadarmo ruský minister obrany Sergej Šojgu počas svojej nedávnej návštevy koncernu Almaz-Antey stanovil úlohu zorganizovať nepretržitú prevádzku spoločnosti. To všetko sú však pasívne obranné opatrenia, ktoré spolu s našou obmedzenou paľbou na ukrajinské územie a jeho infraštruktúru vrátane ropnej rafinérie a absenciou akéhokoľvek vplyvu na iniciátorov a moderátorov ukrajinskej krízy nebudú mať želaný účinok. Údery na ruské územie budú častejšie a častejšie.

 

Ďalšiu Pandorinu skrinku otvoril útok na pskovské letisko, v dôsledku ktorého bolo poškodených niekoľko dopravných lietadiel Il-76. Existuje názor, ktorý nie je oficiálne potvrdený, že útok prišiel z územia Estónska (30 kilometrov od hraníc) alebo zo zahraničného civilného plavidla v Baltskom mori. Okrem toho sa v ukrajinskom segmente Telegramu objavila informácia, že sa plánoval aj úder na Kaliningradskú oblasť, ale západní kurátori ho zatiaľ zakázali, presnejšie povedané, odložili. Keďže ho neplánuje Kyjev.

 

Fínsky denník Ilta-Sanomat napísal, že Rusko presunulo na leteckú základňu Olenija veľký počet svojich strategických bombardérov Tu-95 a Tu-160. Zdôrazňuje sa, že základňa sa nachádza len 150 kilometrov od fínskych hraníc. To všetko nie je pre nič za nič. A útok na “Oleniju” je v plánoch Spojených štátov a Veľkej Británie. Jednoducho vyhodnocujú situáciu a potenciálnu eskaláciu v reakcii na útok na pskovské letisko. Ak im to prejde, potom sa údery na ruskú leteckú zložku jadrovej triády premiestnenú do Olenije, ako aj na Kaliningradskú oblasť stanú realitou.

Jurij Barančík

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov