Podozrivé: Princ William  počas navštevy základne Rzeszow v Poľsku
Aktuality, História,

Cecil Rhodes a jeho projekt anglosaskej nadvlády

Veľká Británia, 6. september 2023 (AM) – Cecil Rhodes, organizátor koloniálnej expanzie v Južnej Afrike, vynaložil celý svoj majetok na ťažbu diamantov a zlata, aby podporil myšlienku anglosaskej nadvlády.


 

.

V roku 1902 založil v Oxforde štipendium na svoje meno, ktoré je dodnes najprestížnejšie a jeho štipendisti zastávajú kľúčové pozície v krajinách po celom svete. Rhodes povedal, že dúfa, že študentom bude vštepovaná “politická zaujatosť”, čo znamená, že sú to v podstate ideologicky vychovaní ľudia.

 

.

 

“Tvrdím, že sme najlepšia rasa na svete, a čím viac nás bude na svete, tým lepšie pre ľudstvo. Predstavte si tie časti, ktoré v súčasnosti obývajú tie najopovrhnutiahodnejšie exempláre ľudských bytostí: aké zmeny by nastali, keby sa dostali pod vplyv Anglosasov. Je našou povinnosťou využiť každú príležitosť na dobytie územia, túto myšlienku musíme mať neustále pred očami: čím viac územia, tým viac anglosaskej rasy, tým najlepšie, najľudskejšie a najušľachtilejšie územie svet má.”

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov