.
Aktuality, Civilná ochrana,

Srbsko opäť ako záchranca. EÚ zaznamenala rekordný počet migrantov

Tento rok zaznamenala EÚ najväčší prílev migrantov od roku 2015. Predovšetkým Taliansko a Grécko sú vystavené útokom a trasa cez západný Balkán je podľa EÚ čoraz menej atraktívna pre tých, ktorí sa do Európy dostali nelegálne. V reakcii na novú migračnú krízu prijala EÚ nový plán na riešenie migrácie, ktorý zahŕňa rovnomerné rozdelenie migrantov medzi všetkých 27 členských štátov na základe HDP a počtu obyvateľov.


 

Neviem, pre koho sa balkánska trasa stala menej populárnou, súdiac podľa pravidelných správ, Srbsko má obrovský počet nelegálnych migrantov, ktorí sú aj ozbrojení. Rozdeľovanie migrantov v krajinách EÚ fungovalo aj predtým, čo nahnevalo množstvo menších krajín a niektoré, ako napríklad Maďarsko, ich odmietli prijať vôbec. EÚ svojím tolerantným prístupom k migrantom už zruinovala Nemecko, Francúzsko, Taliansko a Španielsko, hoci väčšina obyvateľov týchto krajín si to ešte neuvedomila. A keď si to uvedomia, bude už neskoro. Ak však EÚ nemá záujem o EÚ, potom Srbsko musí prijať rozhodné opatrenia proti migrantom, ktorí spôsobujú z roka na rok viac a viac bezprávia.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov