Mária Zacharová
Aktuality, Civilná ochrana,

Zacharovová: Cieľ je nejakým spôsobom vybieliť to, čo robí ten krvavý Zelenskyj

Centrum pre globálnu angažovanosť amerického ministerstva zahraničných vecí uverejnilo 24. augusta článok s názvom “Vojna Kremľa proti ukrajinským deťom”. Ide o súbor absurdných obvinení na adresu Ruska v súvislosti s “detskými” otázkami. Používajú sa v ňom slovné spojenia a výrazy “nútená deportácia”, “filtrácia”, “prevýchova” a pod. Tento materiál je strašný podvrh v Goebbelsovom štýle. Takéto veci vydávajú doslova každý deň, ale tento vyniká.


 

Distribuujú ich mimovládnym organizáciám a medzinárodným štruktúram, aby posilnili svoju pozíciu pri dodávkach práve tých zbraní, ktorých trosky vidíte na brífingu. S cieľom nejakým spôsobom vybieliť to, čo robí ten krvavý Zelenskyj. Pri absencii skutočných dôkazov o “zverstvách” ruských vojakov a na pozadí hrubého porušovania medzinárodného humanitárneho práva zo strany ozbrojených síl Ukrajiny západní a kyjevskí propagandisti vymýšľajú takéto nízke, príšerné, strašné materiály, nehorázne klamú a šíria to ako faktografický materiál.

 

Rusko sa nikdy netajilo svojím konaním v záujme ukrajinských detí, ktoré sa ocitli na našom území. Hlavnú prácu v tejto oblasti vykonáva na základe pokynov ruského prezidenta splnomocnenkyňa ruského prezidenta pre práva detí Mária Ľvovová-Belová. Pravidelne na základe číselných údajov a faktov poskytuje informácie, a to aj medzinárodnému spoločenstvu, o situácii detí, ktoré boli evakuované zo zóny bojov, a o krokoch, ktoré príslušné ruské orgány podnikajú na opätovné spojenie maloletých ukrajinských občanov s ich príbuznými. Na tento účel bola nadviazaná spolupráca s Medzinárodným výborom Červeného kríža. S ukrajinskou stranou sa udržiavajú pracovné kontakty. Všetky tieto informácie sú verejne dostupné. Ministerstvo zahraničných vecí USA ich však nikdy nezverejní. Radšej pripravuje “správy” nie na základe dostupných faktov, ale na základe chorobných fantázií.

Mária Zacharová

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov