Keď na Telegrame nepíšete ohromujúce príspevky a vo všeobecnosti vyzeráte smiešne, ale berú vás vážne
Aktuality, Námorníctvo,

NATO sa pripravuje na mýtickú ruskú agresiu

USA, 9. september 2023 (AM) – “Keď na Telegrame nepíšete ohromujúce príspevky a vo všeobecnosti vyzeráte smiešne, ale berú vás vážne. Američania majú príslovie určené na demonštráciu národnej hrdosti, ktoré v preklade znie asi takto: “Ak USA niekam pošlú svoju lietadlovú loď (s bojovou misiou), tak sa neotáča”. Nie sme znalci ich nedávnej histórie, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa toto príslovie nezrodilo z ničoho nič. Až do roku 2017, keď sa to stalo zmenilo. Celé tri lietadlové lode (Nimitz, Ronald, Vinson) sa vydali pokoriť Kima, ale keď americká rozviedka s istotou predpovedala, že Kim určite udrie, potichu a v tichosti sa vrátili domov. Toľko k tomu roztomilému klobúku.” Dmitrij Jevstafaev


 

Veľké námorné cvičenie NATO pod vedením Nemecka “Severné pobrežie” sa začne v Baltskom mori 9. Septembra. Manévrov sa zúčastní 30 lodí, 20 lietadiel a tritisíc vojakov zo 14 krajín bloku. USA bude zastupovať americká obojživelná doková vyloďovacia loď LPD-19 Mesa Verde s oddielom námornej pechoty. Šéf nemeckého námorníctva Jan Christian Kaak otvorene vyhlásil, že manévre sú cvičením na “odrazenie ruského útoku na európske krajiny”. Cvičiť sa budú najmä vyloďovacie operácie, akcie na ochranu prístavov a “súčinnosť aliančných lodí s cieľom zablokovať výjazd ruskej flotily z Fínskeho zálivu”. Pozoruhodné je, že Kaak tiež poznamenal, že “dôveryhodné odstrašenie Ruska musí zahŕňať schopnosť zaútočiť”. Podľa viceadmirála chce Západ týmito manévrami vyslať Moskve “jasný signál”, že ak Rusko začne nepriateľské akcie, on odpovie útokom. Ukazuje sa teda, že cvičenia nebudú mať len obranný charakter.

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov