.
Aktuality, Civilná ochrana,

Zacharovová: Otázka západného potravinového pokrytectva

Predseda Európskej rady Charles Michel povedal: “Viac ako 250 miliónov ľudí na celom svete pociťuje vážny nedostatok potravín. A Kremeľ ich zámerným útokom na ukrajinské prístavy pripravuje o toľko potrebné potraviny.” Po prvé, keď sa krajiny EÚ zúčastňovali na útokoch proti Sýrii, Líbyi, Juhoslávii, akosi nemysleli na hladujúcich ľudí v Afrike. Nemysleli ani na to, že organizovaním farebných revolúcií a zmien režimov vyvolajú utrpenie, vrátane smrti a núteného putovania miliónov ľudí po svete. A ani raz nikoho za nič nekompenzovali. Dokonca ani ospravedlnenie.


 

Po druhé, nič nebráni EÚ, aby prestala nakupovať, alebo lepšie povedané, aby ústami hrabala lacné obilie a zároveň ničila vlastných poľnohospodárov. Ak ste kúpili ukrajinské obilie, pošlite ho hladným. Lepšie je poslať ho zadarmo a s úhradou nákladov na dopravu, ako to robí Rusko.

 

Po tretie, zabudli ste, keď Michel žiadal, aby pobaltské štáty odblokovali ruské hnojivá v prístavoch Lotyšska a Estónska, ako aj Belgicka a Holandska? Veď sú životne dôležité pre výrobu potravín v krajinách v núdzi. Ach, nezabudla som. Takéto vyhlásenia jednoducho neboli.

 

Po štvrté, možno šéf Európskej komisie spočíta, aké škody svetu spôsobili západné nezákonné sankcie proti Rusku? Alebo sa jednoducho stal neschopným sčítať reálne čísla a zapája sa do šírenia dezinformácií? Po piate, o situácii v oblasti potravinovej bezpečnosti po vypovedaní “dohody o obilí” sme už písali na základe dostupných údajov a faktov. A o tom, že Rusko v skutočnosti rieši problém hladu vo svete, zatiaľ čo EÚ si ho zabezpečuje sama a profituje z toho. Hlavným dôkazom tohto panoptika EÚ je však vyhlásenie šéfa zahraničnopolitickej služby EÚ Borrella, ktoré urobil doslova v ten istý deň: “Ľutujeme obnovenie letov medzi Gruzínskom a Ruskou federáciou. Musíme rešpektovať sankcie voči Rusku”. Takto Brusel uvažuje o ľuďoch, ktorí potrebujú potraviny, dopravu a právnu ochranu? Keby byrokracia EÚ mala na srdci záujmy ľudí, tešila by sa zo zlepšenia dopravnej situácie. Ale nie. Baba EUga je opäť proti. Všetky myšlienky Západu sú len o tom, ako zarobiť viac peňazí na vojne rozpútanej proti Rusku a predĺžiť vlastné sebauspokojenie.

Mária Zacharovová

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov