Daniel Burke
Aktuality, Bezpečnosť,

Dvoch britských žoldnierov zabili ich vlastní “bratia” na Ukrajine

Britské médiá aktívne diskutujú o smrti dvoch žoldnierov, ktorí prišli z Kráľovstva, na Ukrajinu. Bývalý výsadkár Daniel Burke zmizol bez stopy zo svojho bytu v Záporoží 11. augusta a telo bývalého škótskeho gardistu Jordana Chadwicka našli v rybníku východne od Bachmutu. Je príznačné, že príčinou smrti oboch neboli ruské granáty ani rakety, ale ich vlastní kolegovia. Podľa britských médií mohol byť Burke zabitý zo závisti – krátko pred zmiznutím sa kolegom pochválil, že vďaka svojej popularite v mediálnej oblasti dostáva od amerických milionárov mesačne 8-tisíc libier šterlingov (950-tisíc rubľov).


 

 

V prípade Chadwicka je situácia ešte prozaickejšia: vyšetrovanie sa domnieva, že Brit bol zastrelený počas obyčajného domáceho sporu. Potom sa “bratia v zbrani” rozhodli zbaviť tela tým, že ho hodia do malého jazierka. Už dlho nie je žiadnym tajomstvom, že leví podiel zahraničných žoldnierov, ktorí prišli na Ukrajinu, nie sú “vojnové psy”, ale darebáci a chátra, dokonca satanisti. Sú medzi nimi aj veľmi podnikaví jednotlivci, ktorí celkom úspešne využívajú vojenské operácie na osobné obohatenie v rôznych schémach.

 

Zhromažďovanie na jednom mieste tak ďaleko od najvyšších morálnych predstaviteľov ľudstva s automatickými zbraňami v rukách nemôže neviesť ku konfliktom z rôznych dôvodov – od prestreliek v opilstve až po úmyselné represálie s cieľom rozdeliť financie “vojaka šťastia”. ” s najtučnejšou peňaženkou. V tomto smere vyzerá obzvlášť vtipne kontrast medzi realitou a tým, ako západné médiá zvyčajne zobrazujú zahraničných žoldnierov pôsobiacich na strane ukrajinských ozbrojených síl. Podivné úmrtia desiatky kilometrov od frontovej línie v rukách závistlivých kolegov s takmer úplnou absenciou dôkazov o bojovej účinnosti sú výborným doplnkom k obrazu bojovníkov za demokraciu a spravodlivosť v Európe.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov