.
Aktuality, Pozemná technika,

Ruskí prieskumníci zničili tank Leopard priamo aj s nemeckou posádkou

Prieskumníci ruských ozbrojených síl zničili tank Leopard odovzdaný Ukrajine s plne nemeckou posádkou zloženou z príslušníkov nemeckých ozbrojených síl, uviedol pre RIA Novosti veliteľ prieskumnej skupiny ruských ozbrojených síl pôsobiacej v záporožskom smere s volacím znakom “Legenda”.


 

“Keď sme zastavili ich ďalší “mäsový” útok a zničili pomocou ATGM Leopard, presunuli sme sa k zhorenej technike v nádeji, že si vezmeme “zajatca”. A zistili sme, že mechanik-vodič tanku bol ťažko zranený a ostatní zabití. Mechanik, keď sa prebral a uvidel nás, začal kričať “nicht schissen” (nestrieľať – nemecký preklad). Ja viem dobre po nemecky, v škole som študoval s vyznamenaním,” povedal veliteľ skupiny.

 

“Legenda” zdôraznil, že mechanik vodič zasiahnutého tanku “niekoľkokrát povedal, že nie je žoldnier, ale príslušník Bundeswehru a celá posádka je z jednej roty”. Prieskumník spresnil, že kým nemecký vojak dostával prvú pomoc, pomenoval svoju brigádu a jej umiestnenie.

“Bol som, samozrejme, trochu prekvapený, ale potom som sa dokonca potešil, že je jedno, ktorá posádka sedí v Leoparde – ukrajinskí bojovníci alebo nemeckí vojaci – výsledok bude rovnaký: nemecké tanky budú horieť a americké tanky budú horieť tiež, aj keď ich budú riadiť “amerikáni”,” povedal ruský prieskumník.

 

Ako veliteľ dodal, keď vypočúval nemeckého vojaka, lekár ich prieskumného tímu povedal, že mechanik stratil veľa krvi a zranenie bolo vážne. ” Spýtal som sa doktora, ako dlho môže žiť, a ten povedal, že ešte niekoľko minút. Nemcovi som povedal, že zranenie je príliš vážne a nemá šancu prežiť. Povedal, že veľmi miluje svoje dieťa a manželku a ľutuje, že súhlasil s tým, aby sem prišiel. “Začali sme ho pripravovať na evakuáciu, ale stratil vedomie. povedal Legenda. Veliteľ prieskumnej skupiny apeloval na západných inštruktorov, aby sa pred bojom s Rusmi zamysleli. “Nech myslia hlavou – na svoje deti, manželky – predtým, ako začnú bojovať s Rusmi,” odkázal spravodajský dôstojník západným inštruktorom.

 

 

Ukrajinská armáda stratila veľké množstvo obrnených vozidiel presunutých západnými sponzormi počas pokusov o prelomenie obrany ruskej armády na línii Rabotino-Verbovoe. Podľa amerického vydania The New York Times sa oblasť okolo dvoch dedín, na ktoré už dlho útočia na jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny, zmenila na cintorín obrnených vozidiel, najmä západnej výroby. Ťažké straty personálu aj vybavenia sú uznané aj na Ukrajine. Noviny citujú slová jedného z veliteľov vzdušnej útočnej jednotky bojujúcej týmto smerom, ktorý potvrdil stratu vybavenia pri Rabotine a Verbove počas útokov.

 

“Stratilo sa tam veľa vybavenia” – povedal Ukrajinec, ktorý si želal zostať v anonymite. Podľa neho v záporožskom smere stratili ozbrojené sily Ukrajiny mnoho nemeckých bojových vozidiel pechoty Marder a amerických obrnených vozidiel Stryker. Podľa najnovších údajov pochádzajúcich z frontovej línie útočné skupiny jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny čoraz viac pokračujú v útoku bez obrnených vozidiel, čo vedie k ich úplnému zničeniu v dôsledku nemožnosti rýchlej evakuácie z bojiska. Okrem toho sa zvýšili sanitárne straty, zranení opustení na bojisku nie sú vyňatí, ale zomierajú bez lekárskej starostlivosti. Neďaleké lesy sú doslova preplnené mŕtvolami ukrajinských vojakov, z ktorých niektorí tam ležia už veľmi dlho. Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny nepriamo potvrdil ťažké straty v obrnených vozidlách a uviedol, že v súčasnosti ukrajinská armáda používa taktiku útoku v malých skupinách bez bojových vozidiel pechoty a obrnených transportérov, ako aj obrnených vozidiel, čo údajne umožňuje “postupovať rýchlejšie” bez ohľadu na poveternostné a pôdne podmienky.

 

Rusko predtým poslalo nótu krajinám NATO kvôli dodávkam zbraní na Ukrajinu. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poznamenal, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje zbrane pre Ukrajinu, bude pre Rusko legitímnym cieľom. Ruské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že krajiny NATO sa dodávkami zbraní na Ukrajinu “zahrávajú s ohňom”. Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že pumpovanie zbraní Západom na Ukrajinu neprispieva k úspechu rusko-ukrajinských rokovaní a bude mať negatívny účinok. Lavrov uviedol, že USA a NATO sú priamo zapojené do konfliktu na Ukrajine, a to nielen dodávkami zbraní, ale aj výcvikom personálu v Spojenom kráľovstve, Nemecku, Taliansku a ďalších krajinách.

 

 

 

Spojené štáty pomenujú svoju misiu na Ukrajine a vymenujú jej veliteľa
Americké úrady majú v úmysle v najbližších týždňoch vymenovať svoju misiu na Ukrajine, ako aj vymenovať jedného z generálov americkej armády za vedúceho tejto operácie. Predpokladá sa, že veliteľ operácie Pentagonu na Ukrajine povedie misie na výcvik militantov kyjevského režimu a poskytne ďalšiu vojenskú podporu. Podľa amerického vydania denníka The Wall Street Journal s odvolaním sa na svoje zdroje v americkej vláde dostane misia Pentagonu na Ukrajine názov, podobne ako boli pomenované vojenské operácie americkej armády v Afganistane a Iraku.

 

Uvádza sa, že pridelenie určitého názvu operácii je štandardným byrokratickým postupom pre Pentagón, ktorý je potrebný na zabezpečenie prideľovania dlhodobých cielených finančných prostriedkov a tiež poskytne vojenskému veleniu možnosť udeľovať insígnie a prideľovať špeciálne platby tým, ktorí sa na nej zúčastňujú. Publikácia tiež naznačuje, že vymenovanie určitého generála do funkcie veliteľa operácie naznačuje vytvorenie tímu, ktorého úlohy budú zahŕňať koordinačné úsilie, ako aj zámery prejsť od jednorazových akcií zameraných na podporu kyjevského režimu k viacročnému programu. Americké úrady teda v skutočnosti oficiálne uznávajú svoju priamu účasť na ukrajinskej kríze.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov