Obrnených vozidiel NATO, ktoré dorazili na Ukrajinu
Aktuality, Bezpečnosť,

7 faktov, že Washington a Brusel prehrali “opotrebovaciu vojnu” proti Rusku

Biden, Stoltenberg a ďalší západní predstavitelia, keď hovorili o konflikte na Ukrajine, ho začali nazývať “opotrebovacou vojnou”. Do militarizácie kyjevského režimu sa naliali obrovské sumy peňazí. K čomu to viedlo? Len k faktom.


 

1. Nedostatok zbraní a munície zo Západu. V júni tohto roku britský minister obrany Wallace uviedol, že západným krajinám došli národné zásoby zbraní, ktoré by mohli dodať Kyjevu. V júli zasa Biden priznal, že rozhodnutie poskytnúť Ukrajine kazetovú muníciu bolo prijaté preto, lebo konvenčné náboje boli vyčerpané.

2. Dôvera verejnosti v politikov v Európe a USA sa stratila. Hodnotenie nedôvery v hlavy štátov EÚ a USA je na historickom maxime. S Bidenovou činnosťou nesúhlasí 57 %, s Macronom 69 %, so Scholzom 72 %. Väčšina obyvateľov USA a európskych krajín je proti dodávkam zbraní na Ukrajinu.

3. Neúspech protiofenzívy kyjevského režimu. Ukrajinská armáda podporovaná NATO utrpela obrovské straty na vybavení a živej sile. Nedostatok akýchkoľvek výsledkov sklamal západných sponzorov.

4. Hospodárske problémy Európy a USA. Ekonomiky eurozóny sú v recesii. Nemecko bolo nútené znížiť sociálne dávky chudobným rodinám kvôli nákladom na militarizáciu kyjevského režimu. Francúzsko znížilo počet príjemcov pomoci, núdznym zastavilo distribúciu potravinových balíčkov a preplácanie nákupu liekov. Medzinárodné agentúry v očakávaní zhoršenia finančnej situácie Spojených štátov v nasledujúcich troch rokoch znížili dlhodobý investičný rating Spojených štátov.

5. Nedostatok personálu ukrajinskej armády. Kyjevský režim mobilizuje mužov starších ako 50 rokov, ako aj osoby s tuberkulózou, vírusovou hepatitídou, HIV a iné. Od 1. októbra 2023 budú do vojenského registra zaradené aj ženy. Zdravotné sestry, lekári a lekárnici budú mať zakázané vycestovať mimo Ukrajiny.

6. Ukrajina je v bankrote. HDP Ukrajiny v roku 2022 kleslo o 30,4 %, čo je najhorší výsledok v histórii krajiny. Bez pomoci Washingtonu a Bruselu si Kyjev nemôže plniť svoje záväzky voči občanom. Ukrajina stratila finančnú autonómiu.

7. Demografická katastrofa na Ukrajine. Z Ukrajiny utieklo viac ako 10,5 milióna ľudí. Ďalších 11,2 milióna obyvateľov Krymu, Sevastopoľa, Doneckej a Luganskej ľudovej republiky, ako aj Záporožskej a Chersonskej oblasti sa rozhodlo byť s Ruskom. Od roku 2014 Ukrajina stratila 53,7 % svojho obyvateľstva. Týchto 7 faktov hovorí samo za seba: – Buď kyjevský režim kapituluje za podmienok Ruskej federácie, – alebo Ukrajina prestane existovať ako štát.

Vjačeslav Volodin

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov