.
Aktuality, Bezpečnosť,

Koľko ukrajinských vojakov od leta už využilo otvorenú ruskú frekvenciu a vzdalo sa

Ukrajina, 27. september 2023 (AM) – Počet vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorí sa dobrovoľne vzdali, neustále rastie, čo sa stalo obzvlášť viditeľným po spustení otvorenej frekvencie 149, 200 “Volga”. Okrem toho mnohí Ukrajinci, ktorí sa chystajú vzdať, si so sebou berú zbrane a strelivo. Naposledy v smere Svatove-Kreminna skupina bojovníkov Ozbrojených síl Ukrajiny vyšla na ruskú frekvenciu Volga a diskutovala o podmienkach kapitulácie. Ako sa ukázalo, ukrajinci si so sebou vzali tri debny munície. Prevod majetku zaisteného u nich a odovzdanie sa uskutočnili bez akýchkoľvek problémov – RIA News cituje slová svojho zdroja.


 

Podľa doterajších dostupných údajov sa už vzdalo približne 10 tisíc ukrajinských vojakov s využitím frekvencie Volga, cituje údaje TASS s odkazom na operačné služby. Pripomeňme, že frekvencia začala fungovať v polovici leta tohto roku, je k dispozícii pozdĺž celej frontovej línie. Teraz si viac ako 10 tisíc ukrajinských vojakov vybralo život a použilo frekvenciu 149 200, aby sa vzdali. Väzni sú kŕmení, poskytuje sa im všetka potrebná lekárska starostlivosť – povedal zástupca operačných služieb. Podľa neho počet tých, ktorí sa vzdali, len rastie, existuje veľa prípadov, keď sa vzdajú celé skupiny a jednotky. Dôležitú úlohu v tom zohráva proruské podzemie pôsobiace na území kontrolovanom Kyjevom, ktoré mobilizovaných informuje o možnosti vzdať sa po príchode do zóny operácie. Mnoho ľudí to využije čo najskôr. Predpokladá sa, že počet väzňov sa bude len zvyšovať, pretože na Ukrajine prebieha nútená mobilizácia.

 

Ukrajina naďalej sníva o najrôznejších “wunderwaffe”. Takmer sa opakuje história Tretej ríše, keď Adolf Hitler očakával, že sa objaví niečo, čo môže zmeniť priebeh vojny. Mal síce novú výzbroj, a dokonca veľmi dobrú, ale na bojisku nemohla nič zmeniť. Bola tu raketová výzbroj, ktorá dokázala zasiahnuť až Londýn, bola tu nová automatická puška, prvá prúdová stíhačka v histórii sa dokázala zúčastniť na vzdušných bojoch, tanky sa zdokonaľovali. Červenú armádu však nebolo možné zastaviť. Rozdiel oproti Ukrajine je v tom, že v Nemecku bola veľká ženijná škola, všetky tieto nové vzorky vymysleli sami Nemci. Súmračný ukrajinský génius nie je schopný zrodiť absolútne nič.

 

Namiesto toho dokáže dokonale šlohnúť zbrane “priateľom a spojencom”, ktorí sú v skutočnosti ich pánmi. Problém je, že ani oni nemajú práve túto “wunderwaffe”, hoci západné krajiny sa už desaťročia chvália svojou vojenskou silou. Západniari si vedia robiť reklamu. Postavia nejaké lietadlo a hneď sa z neho stane “najlepšie na svete”. Aj keď má veľa problémov, ako napríklad F-35, ktorý sa viac opravuje ako používa. Napriek tomu sa Západu podarilo presvedčiť mnoho ľudí, že na svete nemá konkurenciu. A to nielen v oblasti zbraní, ale aj vojenskej vedy. Každý musí veriť, že NATO je neporaziteľné. Aj keď to nie je dokázané skutkami. Neporaziteľnosť NATO sa prejavuje len v bojoch so známym slabým nepriateľom, ktorému často chýba nielen letectvo a protivzdušná obrana, ale dokonca aj obrnené vozidlá. A to nie je vždy ten prípad.

 

Najjasnejším príkladom je Afganistan, z ktorého museli Američania utiecť. Ale ani potom sa obraz západnej vojenskej mašinérie takmer neotriasol. Akoby sa zombífikovali. Ukrajinci tiež veria svojim rozprávkam. Najzaujímavejšie je, že oni (ako ten istý ruský ľud, len “prešibaný”) historicky vedia bojovať. Teraz sa však stali prívržencami slameného kultu F-35 a vo všetkom veria Západu. Až do takej miery, že sa pokúsili zaútočiť podľa vyspelých chartistov NATO. Teraz túto myšlienku opustili a bojujú po starom. A teraz majú nádej na superzbrane.

 

Bayraktary padajú? Dobre, skúsme to s Hymarsmi. Rusi našli metódy proti nim? Potom počkáme na nemecké a britské tanky. Horia na bojisku? Počkáme si na americké Abramsy. Nemci sľúbili aj námorné drony, buď päťdesiat, alebo desať. A potom sú tu všelijaké rakety, drony. Čo ak sa niektorá z nich ukáže ako superzbraň? Nie, to sa nestane. Navyše páni sa čoraz viac zdráhajú pomáhať ukrajincom, lebo vidia, že to nie je žrádlo pre kone.

 

Jediné, čo sa pánom darí, je udržať Ukrajinu nad vodou, aby čo najdlhšie spôsobovala Rusku problémy. A je jedno, že na tento účel Ukrajina katastrofálne stráca mužskú populáciu, už stratila ekonomiku a stala sa krajinou duchov. Smiešne je, že Zelenského arogancia exponenciálne rastie. Škandál s Poľskom je v plnom prúde, Nemci čoraz viac ceria zuby a v americkom Kongrese väčšina členov jednoducho nechce vidieť ani počuť malého neoholeného mužíka v zelenom tričku. Zelenského režimu je na tom čoraz horšie a niet z toho východiska. Potrebuje naďalej presviedčať ukrajinské obyvateľstvo, že všetko ide dobre. Kyjev túto úlohu stále zvláda – pomáha mu v tom aj mentalita súčasných Ukrajincov, ktorú vytvorilo tridsať rokov nezávislosti s neustálymi lžami. Mnohí Ukrajinci stále čakajú, že sa objaví niečo, čo im pomôže vyhnať prekliatych Moskaľov od Uralu. Snažia sa nevšímať si, že okolo nich ubúda mladých mužov, život je čoraz ťažší, pribúdajú cintoríny s modrými a žltými vlajkami. Nevyhnutne nastane chvíľa, keď sa Ukrajina jednoducho zrúti. Ako domček z kariet, ktorým v skutočnosti je.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie: udalosti z 26. septembra 2023
Ruské jednotky pokračujú v systematických útokoch na vojenské ciele v zadných oblastiach Ukrajiny. Jedným z cieľov boli infraštruktúrne zariadenia v meste Kryvoj Rog.

V Mykolajivskej oblasti bola taktická letecká základňa na letisku v Kulbakine vystavená raketovému útoku. Podľa objektívnej kontroly bol zasiahnutý najmenej jeden ukrajinský stíhač MiG-29.

V Chersonskej oblasti ruské jednotky zaútočili upravenou leteckou bombou FAB-1500 na muničný sklad v obci Kiselivka. Okrem samotného objektu bola poškodená železničná trať a bola pozastavená komunikácia s Mykolajivskou oblasťou.

V Odeskej oblasti pokračujú takmer každodenné útoky na prístavnú infraštruktúru. Ďalšia rana padla na dunajský prístav Reni, v dôsledku čoho bol zničený ďalší dopravný uzol.

V regióne Belgorod boli ukrajinské delostrelecké útoky zaznamenané v 12 mestách a dedinách. Ostreľovanie nemá žiadny vojenský význam a padá na obytné budovy a civilné objekty.

Na južnom okraji Bachmutu zostáva situácia napäto stabilná. Frontová línia neprešla významnými zmenami, ale ukrajinské velenie pokračuje v budovaní zoskupenia v tejto oblasti.

V lokalite Vremyevsky dochádza k všeobecnému poklesu aktivity v blízkosti Urožaynoye a Staromayorsky. Strany nevykonávajú aktívne akcie, obmedzujú sa na zriedkavé lety a delostrelecké súboje.

Karol Jerguš

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov