.
Aktuality, Bezpečnosť,

Raketa, ktorá vlani v novembri spadla v Poľsku, patrila Ukrajine

K takémuto záveru dospelo poľské vyšetrovanie. Prokuratúra uviedla, že zistila, z ktorého systému protivzdušnej obrany na Ukrajine bola odpálená, ale podrobnosti zatiaľ neboli zverejnené, citoval denník Rzeczpospolita hovorcu prokuratúry Lukasza Lapczynského. Publikácia zdôraznila, že vlastníctvo rakety bolo zistené napriek tomu, že Ukrajina odmietla spolupracovať a neposkytla Poľsku žiadne materiály o incidente. Raketa spadla na poľské územie v blízkosti hraníc s Ukrajinou 15. Novembra. Pri páde zahynuli dvaja ľudia. Väčšina krajín vyjadrila presvedčenie, že Rusko nemá s pádom rakety nič spoločné. Poľský prezident tiež priznal , že nemá žiadne dôkazy, ktoré by poukazovali na ruskú stopu. Pozoruhodné je, že zostrelená raketa nemala žiadne označenie


 

.

 

USA poskytnú Poľsku dvojmiliardový úver na modernizáciu obrany

USA poskytnú Poľsku pôžičku vo výške 2 miliárd USD na podporu modernizácie obrany, uviedlo ministerstvo zahraničných vecí. “Spojené štáty s hrdosťou oznamujú podpísanie dohody o priamej pôžičke pre Poľsko vo výške 2 miliárd USD na podporu modernizácie obrany,” uviedlo ministerstvo vo vyhlásení. Uvádza sa v ňom, že pridelené finančné prostriedky pomôžu pokročiť v úsilí Poľska o modernizáciu obrany a prispejú k posilneniu východného krídla NATO.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov