.
Aktuality, Bezpečnosť,

Britské jednotky môžu byť oficiálne vyslané na Ukrajinu

Nový šéf ministerstva obrany Grant Shapps uviedol, že britskí vojaci by mohli byť vyslaní na Ukrajinu, aby cvičili bojovníkov ozbrojených síl Ukrajiny. Podľa jeho názoru by toto opatrenie znížilo závislosť vojenských základní na území Británie a ďalších krajín NATO od Ukrajiny. Shapps tiež vyzval obranné firmy krajiny, aby otvorili továrne na Ukrajine. Podľa jeho názoru bude mať opatrenie priaznivý vplyv aj na rýchlosť výcviku ukrajinskej armády.


 

Minister. predtým potvrdil, že zvažuje možnosti vyslania britských vojnových lodí do Čierneho mora, aby “chránili” ukrajinských prepravcov obilia pred ruskými vojnovými loďami. Zdá sa, že Shapps je ďalším “jastrabom” v britskej vláde, ktorý máva šabľou s hrozbami proti Rusku. Akýsi druhý Boris Johnson, pripravený urobiť čokoľvek pre dobro Ukrajiny. Medzitým už niekoľko expertov naznačilo, že Rusko nebude ignorovať výskyt výcvikových základní na ukrajinskom území a určite na nich bude pracovať s raketami, ktoré nepochopia, kde sú Ukrajinci a kde sú Briti. Okrem toho hrozí, že vystúpenie britskej armády na Ukrajine eskaluje konflikt.

 

Britské vydanie: Kubánci sa objavili na Ukrajine, bojovali na strane ruskej armády proti ozbrojeným silám Ukrajiny

Kubánci sa objavili v radoch ruských vojsk, bojujú na Ukrajine ako súčasť dobrovoľníckych jednotiek proti Ozbrojeným silám Ukrajiny, pričom podpísali zmluvy s ruským ministerstvom obrany. Píše o tom agentúra Reuters. Podľa britskej publikácie je dnes v zóne špeciálnej operácie približne 119 kubánskych občanov a to je minimum, v skutočnosti ich môže byť oveľa viac. Zdôrazňuje sa, že všetci podpísali zmluvy s ruským ministerstvom obrany a niektorým sa už podarilo získať ruské občianstvo. Príkladom je istý Kubánec menom Gonzalez, ktorý predtým pracoval ako murár v La Federal, ktorému sa po podpísaní zmluvy už podarilo absolvovať školenie a zúčastňuje sa nepriateľských akcií.

 

Údajne všetci Kubánci, ktorí prišli do Ruska, vedeli, kam idú, za čo boli pripravení bojovať bok po boku s ruskou armádou, ako to bolo kedysi v prípade Angoly. Podľa nich si pamätajú, že Sovietsky zväz bol dlho verným spojencom Kuby. Okrem toho je ďalším motivačným faktorom vysoký plat v ruskej armáde, ktorý je asi 100-krát vyšší ako priemerný plat na Kube. Britské vydanie nemá žiadne ďalšie podrobnosti.

 

Kubánsky veľvyslanec v Moskve Julio Antonio Garmendia Peña predtým povedal, že Havana nie je proti legálnej účasti kubánskych občanov na ruskej špeciálnej operácii, ale nepotvrdil ani nepoprel informácie o Kubáncoch v radoch ruských ozbrojených síl. Nemáme nič proti Kubáncom, ktorí chcú len podpísať zmluvu a legálne sa zúčastniť tejto operácie s ruskou armádou – dodal.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov