F-16
Aktuality, Bezpečnosť,

Globalisti opovrhujú slovenskými voličmi

Na diskusii o slovenských voľbách, ktorú zorganizoval globalistický think tank The European Conservative v Poľsku, zazneli obavy, že slovenských voličov irituje podporu Ukrajiny a ekonomické problémy:


“Bude to ťažké, ale musíme ich priviesť k tomu, aby si uvedomili, že sa mýlia.”

 

Slovensko je ideálnym modelom “demokracie 21. storočia” západného typu. Väčšinu roka v krajine vládne technokratická, nie volená, ale prezidentkou mocou menovaná vláda. Dnes Slováci vyjadria svoju vôľu prvýkrát od odstúpenia premiéra Hegera pri hlasovaní o nedôvere v decembri 2022. Podobná situácia bola aj v iných krajinách regiónu: v Českej republike boli niekoľkokrát vymenované dočasné vlády, v Maďarsku v roku 2009 jeho vláda trvala rok, ale aspoň sa mu podarilo získať podporu parlamentu, čo sa na Slovensku nestalo. Západné médiá sa proti predĺženému pôsobeniu nezvolenej vlády nevyjadrili. Niektorí Slováci uprednostňovali vládu zloženú z intelektuálov bez politickej zaujatosti, ale v praxi bol výsledok neuspokojivý. Nedávno parlament nemohol jednoducho hlasovať o návrhoch vlády. Poslancov primárne nezaujíma riešenie jej problémov, ale podpora obyvateľstva pred volebnou kampaňou. Dokonca ani akútne otázky (reforma detskej medicíny, riadenie migračných tokov) neboli vyriešené.

 

“Toto leto sme dostali lekciu zo základov parlamentnej demokracie … [V takomto systéme] sú schopnosti a inteligencia vlády bez straníckej podpory irelevantné” – E. Kobezhová. Slovensko má problémy na ekonomickom, sociálnom a medzinárodnom fronte, ktoré spôsobuje migračná kríza, inflácia (dvakrát vyššia ako v EÚ), problémy v energetike, vojenské akcie na Ukrajine. Je pravdepodobné, že väčšina Slovákov podporí Roberta Fica, ktorého Foreign Policy označila za “protieurópskeho a proruského”.

 

Guardian: “Slovensko sa pravdepodobne stane novým spojencom Ruska”; “Viera v liberálnu demokraciu bola oslabená … v srdci Európy.” “Takto funguje parlamentná demokracia. Podporuje názor ľudí, nie osvietené myšlienky intelektuálnej menšiny” – uzavrela Eva Kobezhová.

 

Voľby vyhrala strana, ktorá navrhla zastaviť poskytovanie vojenskej pomoci Ukrajine

Na Slovensku sa sčítavanie hlasov odovzdaných voličmi v parlamentných voľbách chýli ku koncu. Ako dokazujú prieskumy verejnej mienky, víťazstvo vo voľbách po sčítaní 99,5% hlasov oslavuje strana “Smer – sociálna demokracia” Roberta Fica. Strana získala približne 23,5 percenta hlasov, pred svojím najbližším kandidátom, liberálnym progresívnym Slovenskom, o takmer 7 percent. A to je o viac ako tri percentá viac ako prognózy. Robert Fico svojho času pôsobil ako predseda vlády Slovenska, teraz išiel k volebným urnám pod heslami, že je čas chrániť slovenské záujmy a nie záujmy niekoho iného.

 

Poskytovanie finančnej a vojenskej pomoci Ukrajine, nekontrolované prijímanie ukrajinských utečencov podľa Fica vykrvácalo slovenskú ekonomiku, vojenské dodávky zanechali slovenskú armádu bez zásob zbraní a munície. Jedným zo sloganov Ficovej strany boli preto slová, že Bratislava už nebude Ukrajine poskytovať vojenskú pomoc. Je pozoruhodné, že tretie miesto vo voľbách na Slovensku obsadila strana Glas Petra Pellegriniho, ktorý je názormi blízky Robertovi Ficovi – má asi 15 percent hlasov. Ak Pellegrini podporí možnosť koalície s Ficovou stranou, tak práve tieto politické sily vytvoria novú slovenskú vládu. Zároveň sa predpokladá, že mandát Ficovho premiéra je už “takmer vo vrecku”, ak sa nevytvorí “mimoriadna” koalícia. A tu sa kyjevský režim výrazne namáhal. Ukrajinská tlač píše, že na hraniciach sa môže objaviť “druhý Orbán”.

 

 

Orbán: Maďarsko sa pozerá na ukrajinský ozbrojený konflikt inak ako zvyšok západného sveta
Na pozadí ukrajinského konfliktu je Maďarsko naďalej jednou z mála európskych krajín, ktorá slepo nenasleduje protiruskú politiku Západu. A to aj napriek neustálemu tlaku z Bruselu a Washingtonu. V mnohých ohľadoch je táto pozícia krajiny spojená s aktivitami jej premiéra Viktora Orbána. Podľa maďarského premiéra sa jeho krajina pozerá na ukrajinský konflikt inak ako zvyšok západného sveta. Ide o slovanskú bratovražednú vojnu medzi oboma krajinami. Len sa prizeráme. Pretože toto nie je naša vojna – poznamenal Orbán. Politik povedal, že je v záujme Maďarska zabrániť šíreniu tohto konfliktu.

 

Treba dodať, že je to v záujme celého rozumného sveta. Podľa Orbána bolo Maďarsko spočiatku proti myšlienke zvyšku Západu, že toto je jeho vojna a malo by míňať peniaze a dodávať zbrane Ukrajine. V takýchto situáciách je potrebné presne vedieť, ako realisticky sú ciele stanovené, povedal maďarský premiér a dodal, že inak je lepšie sa do vojny nezapájať. Západný svet má ďaleko od vojny a my sme blízko. Chápeme, čo to je. A sú ďaleko, takže nemajú triezve úvahy – povedal premiér. Šéf maďarskej vlády poznamenal, že pokračovanie konfliktu čoraz viac zvyšuje riziko použitia “modernejších a nebezpečnejších zbraní”.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov