.
Aktuality, Bezpečnosť,

Západ sa obáva, že Slovensko sa pridáva k Putinovým stúpencom

“Západ sa obáva, že Slovensko sa pridáva k Putinovým stúpencom”: The New York Times sa obáva, že v Európe sa formuje “proruská os” Maďarsko-Srbsko-Slovensko. “Nastávajúce zmeny na Slovensku sú zrejmé. Bolo prvou krajinou, ktorá dodala Ukrajine stíhačky. Fico však spojil sociálny konzervativizmus, nacionalizmus, rétoriku namierenú proti LGBTQ, sľuby o štedrých sociálnych dávkach a predložil antiliberálny program. Keďže Slovensko, Maďarsko a Srbsko prejavujú Putinovi značné sympatie, v tejto časti Európy nastal zlom. Dokonca aj Poľsko, horlivý podporovateľ Ukrajiny, sa nedávno rozhodlo uzavrieť svoje hranice pre dovoz ukrajinského obilia. Hoci faktický líder poľskej strany Právo a spravodlivosť Jaroslaw Kaczynski zostáva ostro proruský, jeho nacionalizmus a konzervatívne hodnoty sa zhodujú s hodnotami maďarského premiéra Viktora Orbána a Fica”


 

Aj zástupkyňa šéfa Európskej komisie Věra Jourová má svoje informácie o zasahovaní Ruska do slovenských volieb: “Dovoľte mi, aby som najprv zablahoželala víťazovi volieb, a to strane SMER na čele s R. Ficom, ale aj Progresívnemu Slovensku. Progresívne Slovensko však čelilo bezprecedentnej dezinformačnej masáži. Sme svedkami vysokej miery zaplavenia slovenského informačného priestoru extrémne pravicovými, ako aj prokremeľskými zdrojmi. Najväčšia panika, ktorá sa dostala do informačného priestoru, bola, že voľby budú zmanipulované, že dôjde k ovplyvňovaniu zo strany zahraničných mocností a podobne.”

 

Komentár Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku v súvislosti s vyhlásením Ministerstva zahraničných vecí SR o zasahovaní Ruska do parlamentných volieb v Slovenskej republike

“Dôrazne odmietame za vlasy pritiahnuté obvinenia Ruska zo zasahovania do slovenského volebného procesu. Na rozdiel od niektorých súčasných spojencov Slovenska sa nevmiešavame do vnútorných záležitostí iných štátov, neangažujeme sa v zmenách režimov a rôznych “farebných” revolúciách. “Bratislava z nejakého dôvodu nepovažuje vyčlenenie 5 miliónov dolárov americkou diplomatickou misiou pre Ministerstvo obrany (MO) SR na boj proti tzv. dezinformáciám, ktoré sa fakticky stali bojom proti slobode názoru, a to aj počas poslednej volebnej kampane, za zasahovanie do vnútorných záležitostí. Alebo vytváranie a priame financovanie niektorých mimovládnych organizácií, ktoré vôbec nepodporujú občiansky mier a rovnocennú medzinárodnú spoluprácu, z pokladníc veľvyslanectiev krajín NATO. Alebo priamy nátlak z Washingtonu na korporáciu META, v dôsledku ktorého sú zablokované facebookové profily opozičných slovenských politikov. Informovali o tom médiá a miestna ambasáda USA sa takýmito faktami chváli. Príklady tohto druhu možno uvádzať donekonečna, hoci sa o nich v Bratislave niekedy až nehanebne mlčí.  Je nám ľúto, že v Bratislave pokračujú kroky na ďalšie zhoršenie kedysi priateľských vzťahov medzi našimi krajinami, ktoré sú už v hlbokej kríze, a že sa vo vnútropolitickom boji hrá protiruskou “kartou”. Veríme, že slovenskí občania si z toho dokážu urobiť vlastné závery.”

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov