.
Aktuality, Bezpečnosť,

Alexander Dugin: Štyri kroky k víťazstvu, ktoré rozdrví Kyjev

Elena Panina, riaditeľka inštitútu RUSSTRAT, otvorila bolestivú tému – čoraz užšiu a hustejšiu interakciu medzi Ukrajinou a NATO. Po odstránení emócií je suchá bilancia nasledovná:


1. Ak predtým “továrne na myšlienky”, ako napríklad korporácia RAND, o ktorej hovorí Elena Panina vo svojom príspevku, monitorovali reálne procesy prebiehajúce v spoločnosti a politike a vydávali analytické prognózy pre verejnosť, teraz takéto “továrne” slúžia záujmom politických elít prostredníctvom informačných úprav formujúcich procesy, ktoré treba tak či onak iniciovať. To znamená, že sa z väčšej časti začali zaoberať nie analytickou činnosťou, ale propagandou vo vedeckej škrupine.

 

“Preto výroky RC, ktoré skúmali moji kolegovia, môžu hovoriť o jednom: v pozadí tzv. zákulisného sveta sa prijali určité rozhodnutia týkajúce sa možného členstva Ukrajiny v NATO a zmien (!) v štatúte (počte oficiálnych účastníkov) konfliktu. A teraz sa pod nimi formuje verejná mienka. Prijatie Ukrajiny do NATO teraz automaticky povyšuje krajiny aliancie na plnohodnotných účastníkov horúcej fázy konfliktu s Ruskom. Takéto rozhodnutia sa prijímajú s jediným cieľom: postaviť pred fakt v podmienkach nemožnosti zmeniť situáciu. Prekvapenie pre obyvateľstvo týchto krajín (už sa môžete začať radovať)!”

 

2. Lehoty na vykonanie prípadne prijatých rozhodnutí nie sú spoľahlivo známe, ale môžeme na ne usudzovať z nepriamych skutočností: RC vysiela, že armády Poľska a Ukrajiny dosiahli 325, resp. 700 tisíc aktívnych vojakov. Pri Ukrajine je to jasné – tá je už vo vojne, ale reálne ekonomické možnosti Poľska sú také, že udržiavanie takejto armády na dlhší čas je stratové. Ide teda o vojnovú armádu. So všetkými dôsledkami vyplývajúcimi z tejto skutočnosti…..

 

Zavŕšenie ŠVO na Ukrajine sa môže prudko priblížiť. Na to je podľa filozofa Alexandra Dugina potrebné urobiť štyri náročné, ale celkom možné kroky.

Po prvé: zničiť vrchol ukrajinského nacistického režimu. Všetko naraz. Aby Západ dlho nemohol vziať situáciu do vlastných rúk a aby sa hneď nenašli nové bábky.

Po druhé: zasiahnuť centrá rozhodovania. Žiaľ, nie tých na Západe – to by zrejme spôsobilo jadrovú vojnu. Ale je celkom možné zničiť centrály a nadriadené hlavné štruktúry kyjevského režimu, centrá na taktickej úrovni.

Po tretie: zničiť hospodársku infraštruktúru Ukrajiny. Zasiahnuť nielen železnice a elektrické vedenie, ale aj stanice, továrne a závody, kde sa lisujú zbrane. Európa a USA nie sú schopné udržať celú Ukrajinu.

Po štvrté: masívna ofenzíva ruskej armády na všetkých frontoch. Reálne sa dá uskutočniť len vtedy, ak sa splnia predchádzajúce tri kroky. Prinavrátiť Charkov, Cherson, Odesu, dosiahnuť Kyjev. A nakoniec dosiahnuť všetky ciele ŠVO.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov