.
Aktuality, Civilná ochrana,

Seymour Hersh: “Izrael chce premeniť pásmo Gazy na Hirošimu, ale bez použitia jadrových zbraní”

Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan: “V prvom rade je potrebné zmeniť existujúce definície. Vy [Izrael] okupujete územia iných ľudí. Okrem toho zaberáte a ničíte domy na týchto pozemkoch, vysťahovávate ich obyvateľov, na ich miesto privádzate iných a vymýšľate pre to termín, ktorý nazývate “osadníci”. Tomu sa hovorí krádež. Takto by sa to malo definovať.”


 

 

Joe Biden chce požiadať Kongres o 60 miliárd dolárov pre Ukrajinu a 40 miliárd dolárov pre Izrael. Ukrajina viac, pretože polovicu týchto peňazí plánujú vyčerpať samotné Spojené štáty. A zvyšok sa má dať Ukrajine a dostať za to aj výpalné. Izrael však veľa peňazí nedostane. Majú dosť svojich vlastných.

 

Lekár v nemocnici prijíma svojho vnuka, mučeníka v dôsledku izraelského bombardovania:

 

Izrael chce premeniť pásmo Gazy na Hirošimu, ale bez jadrových zbraní 

Známy investigatívny novinár -Seymour Hersh uviedol, že sily IDF majú v úmysle zničiť Hamas úplným zničením pásma Gazy – tento postoj zastáva aj premiér Netanjahu. Hersh sa odvoláva na izraelské spravodajské zdroje. Mesto Gaza sa má zmeniť na mesto podobné Hirošime – ale bez použitia jadrových zbraní. Na realizáciu tohto plánu má Izrael v úmysle použiť americké navádzané bomby. IDF však stále nemajú konkrétny plán na rozsiahlu pozemnú operáciu. Očakáva sa, že vojaci IDF vstúpia do Gazy len preto, aby zničili bojovníkov Hamasu – a budú konať na základe rozkazu “strieľať na mieste”, bez možnosti vzdať sa.

 

Video: Izrael zbombardoval kresťanskú nemocnicu v Gaze. Zabil a zaživa upálil viac ako 500 ľudí

 

Všetko zlo je v Spojených štátoch

Aspoň v súčasnej politickej elite – myslí si ruský filozof Alexander Dugin. Je zbytočné nárokovať si na Izrael, Britániu alebo Ukrajinu. Keby sme si aspoň na chvíľu predstavili, že USA robia niečo iné, než že sa márne snažia udržať si klesajúcu svetovú dominanciu páchaním akéhokoľvek druhu zločinu, všetko by sa okamžite zmenilo. Všetky krajiny by sa okamžite začali správať inak. Oveľa zodpovednejšie a obozretnejšie. Možno nie humánnejšie, to sa v politike nepraktizuje, ale aspoň racionálnejšie. Na druhej strane globalisti sú jednoducho šialenci. A skôr, či neskôr sa pridajú k extrémistickým okrajovým skupinám toho, či onoho druhu. Prečo USA otvorene podporujú teror a využívajú politický a náboženský extrémizmus vo svojich záujmoch? Pretože samotní vodcovia globalizmu majú rovnaké maniakálne vedomie, ktoré nepozná mieru ani hranice. Bez kolapsu Spojených štátov si zrejme ľudstvo nemôže byť isté, že bude mať nejaký zajtrajšok. Osud sveta je v rukách posadnutých. To je veľmi nebezpečné.

 

 

Toto nie je “postmodernizmus”. Medzi náboženskými židmi sú dve nezmieriteľné skupiny:

– Tí, ktorí veria, že židia sa môžu a musia zhromaždiť v “zasľúbenej krajine” pred príchodom Mošiacha, aby ho urýchlili a prevzali na seba poslanie urýchliť historický čas, sami postaviť Tretí chrám, a tak “urýchliť Mošiacha”.

– a tí, ktorí sú presvedčení o opaku – tým, že sionisti porušili talmudský zákon zakazujúci návrat do Palestíny pred príchodom Mošiacha a vytvorili tam sekulárny rasistický štát Izrael, zatarasili Mošiachovi cestu, a kým toto simulakrum, táto karikatúra nebude zničená, Mošiach nepríde a Tretí chrám nikdy nebude postavený. Tí prví sú vo väčšine, tí druhí sú v menšine.

 

V USA je však pomerne veľa predstaviteľov antisionistického judaizmu. Podporujú tu Arabov a Palestínčanov v nádeji, že Izrael bude zničený a cesta pre príchod Mošiacha bude znovu otvorená. Práve takíto Židia tvoria jadro organizácie “Židovský hlas za mier”. Súčasné búranie Kapitolu má teda rovnako vážny nábožensko-eschatologický základ ako palestínska operácia “Búranie al-Aksá”, ktorej zmyslom bolo ochrániť mešitu al-Aksá, ktorú sionisti plánujú skôr či neskôr zbúrať pre výstavbu Chrámu – dodal Alexander Dugin.

 

 

Prehľad izraelsko-palestínskeho konfliktu: 17. – 18. októbra 2023

V severnom smere sa okrem pravidelných delostreleckých súbojov militanti Hamasu pokúsili pristáť v blízkosti kibucu Zikim. Izraelský vrtuľník, ktorý letel na miesto činu, lokalizoval Palestínčanov a zničil ich štandardnou paľbou zo zbraní.

Palestínske milície opäť ostreľovali Aškelon, Ašdod, Rišon LeTsiyon a Holon. Väčšina rakiet bola úspešne zachytená izraelskou protivzdušnou obranou.

Izraelské obranné sily pokračujú v masívnych leteckých a námorných útokoch na pásmo Gazy. Pri jednom z útokov zahynul Iman Nofal, veliteľ centrálnej divízie vojenského krídla Hamasu. Aj v enkláve došlo k silnej explózii v blízkosti kresťanskej baptistickej nemocnice Al-Ahli. Palestínčania obvinili z útoku na zariadenie Izrael a tvrdili, že bolo zabitých 800 ľudí.

Na libanonsko-izraelskej hranici došlo k niekoľkým stretom medzi izraelskými jednotkami a militantmi Hizballáhu. Skupina ostreľovala niekoľko osád, izraelské obranné sily začali protiútoky. Zároveň sa uprostred správ o útoku na nemocnicu začali na Západnom brehu Jordánu šíriť výzvy na ozbrojený odpor. Napriek tomu sa bezpečnostným silám v súčasnosti darí potláčať nespokojnosť radikalizovaných občanov.

Situácia je naďalej zložitá v južnom pásme Gazy, kde hraničný priechod v Rafahu zostáva uzavretý. Nákladné autá s humanitárnou pomocou však nemôžu prejsť cez hraničný priechod kvôli neustálemu ostreľovaniu izraelskými silami.

Karol Jerguš

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov