9K720 Iskander-M
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské sily zbombardovali ubytovacie zariadenie ukrajinských diverzných skupín v Mykolajive

V noci ruské ozbrojené sily začali niekoľko útokov na vojenskú infraštruktúru kyjevského režimu. Útoky sa uskutočnili v dvoch smeroch – na severe a na juhu. Vo večerných útokoch na objekty v Mykolajive nasledovali nočné príchody. Podľa najnovších údajov v Mykolajive a regióne spôsobili útočné drony typu Geran požiarne škody na ubytovacích zariadeniach Ozbrojených síl Ukrajiny. Podľa niektorých správ sa jednotky, ktorých miesta boli zasiahnuté, pripravovali na prechod cez Dneper.


 

Zároveň existuje čoraz viac dôkazov, že ukrajinské velenie, ktoré nedokázalo dosiahnuť žiadny významný úspech v 4-tom mesiaci takzvanej protiofenzívy v smeroch Záporožie a Arťomovsk (Bachmut), sa rozhodlo skúsiť šťastie tým, že sa pokúsilo preraziť na ľavý breh Dnepra v regióne Cherson. Výpočet je pravdepodobne nasledovný: čakať na mrazy, ktoré zamrznú Dneper, ktorý sa výrazne zúžil po ukrajinskom výbuchu priehrady vodnej elektrárne Kakhovka, a pokúsiť sa prekročiť ľadovú pokrývku, najprv v malých skupinách, ktoré môžu vytvoriť predmostie, a potom presunúť veľké sily.

 

Ruské jednotky likvidujú personál vycvičený na takéto akcie presnými údermi. V ukrajinskej propagandistickej tlači sa tvrdí, že útoky sú vykonávané čisto na “civilné ciele”. V severnom smere ruské drony porazili zariadenia kyjevského režimu v Sumách. V tomto meste a jeho okolí sa nedávno zintenzívnil výcvik personálu v používaní útočných dronov na útoky na ruské územia.

 

 

V meste Pavlograd v Dnepropetrovskej oblasti, zasiahol útok ruských ozbrojených síl jeden z podnikov, ktorých priestory boli použité na výrobu vojenskej techniky. Vyplýva to zo správ ruských telegramových kanálov. Hovoríme o chemickom závode Pavlograd. Niektoré dielne tohto podniku boli použité na montáž MLRS (viacnásobné odpaľovacie raketové systémy) “Vilcha”. Potom boli MLRS dodané jednotkám ukrajinských ozbrojených síl. Je známe, že dve z troch rakiet zasiahli cieľ. V dôsledku vysoko presného raketového útoku boli zasiahnuté presne tie dielne podniku, kde boli zostavené viaceré štartovacie raketové systémy. Dôsledky útokov nie sú hlásené, pretože ukrajinské médiá sú silne cenzurované a akékoľvek informácie o škodách ukrajinských vojensko-priemyselných podnikov sú režimom tabu.

 

Ruské jednotky podnikajú masívne útoky na vojenskú a vojensko-priemyselnú infraštruktúru Ukrajiny. Medzi hlavné ciele ruských útokov patria aj podniky, ktoré montujú, opravujú a modernizujú vojenskú techniku. V kontexte prebiehajúceho ozbrojeného konfliktu je veľmi efektívne zmariť pokusy ukrajinského režimu zvýšiť počet bojaschopnej vojenskej techniky, modernizovať ju alebo opraviť pre následnú prepravu na front. Okrem Pavlohradu bolo včera počuť výbuchy aj v regióne Sumy. Okrem toho ukrajinské médiá informovali o príchodoch do Mykolajivskej oblasti. Ako vidíme, útoky na vojenské ciele na územiach kontrolovaných ukrajinským režimom pokračujú.

 

 

Prehľad operácie ráno 19. októbra 2023
Ruské ozbrojené sily včera v Chersonskom smere čelili pokusu ukrajinských ozbrojených síl zvýšiť svoju prítomnosť na ich brehu Dnepra v oblasti osady. Pesčanivka a Podstepnoye. Nepriateľ, ktorý postupoval do dedín, bol pokrytý delostreleckou paľbou a tlačený na Dneper v oblasti železničného mosta, straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali len na našom brehu viac ako 60 ľudí. Na porážku na druhej strane rieky bol použitý taktický raketový systém Iskander. Kyjev však zvyšuje svoje úsilie a šikovne sa snaží využiť ruské slabiny.

 

V oblasti Verbovoje na Záporožskom fronte bola činnosť Ukrajincov zastavená úderom delostreleckých a protitankových raketových systémov. Zničené bolo bojové obrnené vozidlo ukrajinských ozbrojených síl a príves s personálom. Vzájomné delostrelecké ostreľovanie pokračuje, ukrajinské ozbrojené sily nepociťujú nedostatok munície, 203 mm kanóny Pion ničia ruské poľné pozície.

 

Kyjev presunul 1. Samostatnú tankovú brigádu, 45. A 63. samostatný strelecký prápor na smer Avdeevsky. Ruské jednotky zvyšujú hustotu delostreleckej paľby a leteckých útokov. Ukrajinské ozbrojené sily sa včera večer pokúsili zaútočiť na ciele v oblasti Sevastopolu raketami Grom-2 a S-200. V regióne Belgorod bolo zostrelené lietadlo typu UAV a dediny Dronovka mestskej časti Grayvoronsky a Novaya Tavolžanky boli paľbou.. V DĽR bol v dôsledku ostreľovania ukrajinskými ozbrojenými silami zranený civilista.

Milan Novický

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov