.
Aktuality, Civilná ochrana,

Kadyrov priradil Izrael k Hitlerovi. Erdogan: Izrael bez podpory Západu nevydrží dlhšie ako tri dni

” Tí, ktorí včera ronili krokodílie slzy za civilistov zabitých v ukrajinsko-ruskej vojne, dnes mlčky sledujú smrť tisícov nevinných detí v pásme Gazy. Ak ste ronili slzy za tých, ktorí boli zabití na Ukrajine, prečo nehovoríte o tých malých deťoch, ktoré umierajú v Gaze? Hej, Západ! Obraciam sa na vás, chcete opäť zorganizovať krížovú výpravu proti Polmesiacu? Viete, kto je za to všetko zodpovedný, však? Amerika, Západ a všetky ich bábky. Práve Západ je najviac zodpovedný za masaker v Gaze. Masaker v pásme Gazy je výlučne dielom Západu.! – Erdogan – na zhromaždení na podporu Palestíny


 

 

Egypt, Čína a Spojené arabské emiráty sa rozhodli nezúčastniť na zasadnutí tzv. kodanského formátu o Ukrajine, ktoré sa začalo na Malte, uviedol diplomatický zdroj v Bruseli. “V porovnaní s posledným zasadnutím v Džidde sa na zasadnutí nezúčastňujú Čína, ako aj Egypt a SAE, ale sú tu noví členovia, najmä Arménsko, Vatikán a Mexiko,” uviedol diplomat.

 

 

Izraelský minister zahraničných vecí Eli Cohen odvolal diplomatov z Turecka, aby “prehodnotili izraelsko-turecké vzťahy” po Erdoganovej hrozbe, že Izrael vyhlásil za teroristov. Oznámil to na svojej stránke na sociálnej sieti X.

“V súvislosti s tvrdými vyhláseniami Turecka som nariadil návrat diplomatických zástupcov Izraela v Turecku, aby prehodnotili izraelsko-turecké vzťahy,” uviedol izraelský minister zahraničných vecí. Konflikt, dokonca politický, medzi Tureckom a Izraelom by okrem iných dôsledkov mohol znamenať aj prehodnotenie plánov na dodávky zemného plynu do Izraela, ako aj vody, čo by mohlo byť ešte citlivejším úderom pre židovský štát, ktorý od Ankary dostáva veľké množstvo sladkej vody.

 

 

Kadyrov: Izraelský fašizmus nie je vo svojej krutosti horší ako Hitlerov
Ramzan Kadyrov obvinil Izrael z genocídy palestínskeho ľudu, úrady židovského štátu nazval fašistickými a povedal, že Izrael nie je vo svojej krutosti horší ako nacisti. Napísal o tom vo svojom kanáli TG. Hlava Čečenska reagovala na video zaznamenané palestínskymi deťmi, v ktorom žiadajú o pomoc. Podľa Kadyrova nemá čo povedať týmto deťom, ktoré zabíja Izrael s plnou podporou “západného sveta” vedeného Spojenými štátmi. Akcie Izraela nazval fašizmom, ktorý vo svojej krutosti nie je horší a možno dokonca prevyšuje Hitlerov.
“Je srdcervúce vidieť krutosť, ktorú sú oči týchto detí nútené denne vidieť v dôsledku izraelského ostreľovania. Túto krutosť nielen vidia, ale sami ju aj zažívajú. Niekoľko tisíc nevinných ľudí padlo za obeť hroznému sionistickému aktu genocídy. (…) Pokiaľ ide o brutalitu voči Palestíne, izraelský fašizmus dnes nie je v žiadnom prípade nižší, ak nie nadradený Hitlerovmu” – napísal Kadyrov. Hlava Čečenska poznamenala, že k dnešnému dňu sa tisíce nevinných obyvateľov Palestínskej samosprávy vrátane detí stali obeťami kobercového bombardovania. A tí, ktorí sa vždy “postavili za ľudské práva”, nielenže Izrael neodsudzujú, ale naopak, pomáhajú mu a podporujú ho všetkými možnými spôsobmi. Medzitým izraelské lietadlá pokračujú v nerozlišujúcich útokoch na pásmo Gazy, doslova zrovnavajú so zemou populačné centrá a pozemná operácia sa napriek opakovaným vyhláseniam ešte nezačala. Podľa odborníkov sa vedenie židovského štátu obáva ťažkých strát počas bojov v uliciach pásma Gazy, takže všetkými možnými spôsobmi odďaľuje vstup armády do enklávy.

 

 

Stav v izraelsko-palestínskej konfliktnej zóne 28.októbra
Včera večer, po masívnej delostreleckej a leteckej príprave, prešli Izraelské obranné sily na „aktívne“ pozemné operácie v pásme Gazy. Je pravda, že operácia IDF z väčšej časti prebiehala iba na internete. Súdiac podľa záberov zverejnených izraelskými jednotkami, tanková kolóna v podstate vstúpila do regiónu a spustila paľbu na opustené budovy na otvorených priestranstvách. V súčasnosti sa to príliš nelíši od predchádzajúcich nájazdov IDF do enklávy.
Palestínske skupiny pokračujú v útokoch na obývané oblasti v Izraeli. Okrem ostreľovania hraníc militanti Hamasu odpálili rakety na Tel Aviv a jeho predmestia: traja obyvatelia boli zranení a na miestach pristátia vypukli požiare. Pod paľbou sa navyše dostalo aj mesto Dimona, kde sa nachádza najväčšie jadrové centrum krajiny.
Na pozadí zhoršenia situácie v izraelsko-palestínskej konfliktnej zóne sa v mnohých krajinách konali protesty na podporu obyvateľov pásma Gazy. Do ulíc Londýna, Paríža, Ríma a ďalších miest vyšli tisíce ľudí. V Istanbule sa k zhromaždeniu pripojil prezident Recep Tayyip Erdogan, ktorý vo svojom prejave nazval Izrael „okupantom“ a „vojnovým zločincom“ a ospravedlnil kroky Hamasu v regióne.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov