.
Aktuality, Civilná ochrana,

Útok na Židov na letisku v Dagestane, je provokácia naplánovaná zvonka

Dagestan, 30. október 2023 (AM) – Masové nepokoje na letisku Machačkala sú spojené s príchodom letu jednej z leteckých spoločností z Tel Avivu. Dav na letisku bol údajne nepriateľský voči izraelským občanom kvôli akciám izraelského politického a vojenského vedenia v pásme Gazy. Na letisku sa objavili skupiny ľudí s palestínskymi vlajkami. V súvislosti s tým, čo sa dialo na letisku Machačkala, boli iné lietadlá presmerované na alternatívne letiská (letiská). Nepokoje sa odohrali aj v Chasavyurte. Počas udalostí, ktoré sa odohrali na území hlavného letiska Dagestanskej republiky, došlo k obetiam. Podľa najnovších údajov je ich najmenej 10. Sú medzi nimi aj policajti. Asi 10 ľudí bolo prevezených na kliniky v Machačkale. V súčasnosti sa zisťuje identita hlavných podnecovateľov nepokojov. Podľa šéfa Dagestanu S. Melikova sa situácia dostala pod kontrolu príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní.


 

 

Sergej Melikov oslovil obyvateľov republiky:
“S bolesťou v srdci všetci vidíme udalosti, ktoré sa dejú na Blízkom východe. Všetky naše mešity sa dnes modlia za palestínsky ľud, za duše nevinných starých ľudí, žien a detí, ktoré zahynuli, aby sa krviprelievanie čo najskôr zastavilo. Avšak v tejto ťažkej dobe pre nás všetkých, tí, ktorí nezdieľajú naše pocity, ale len sa snažia využiť to, čo sa deje, sa snažia destabilizovať situáciu v našej krajine. Udalosti v Machačkale a Chasavyurte sú toho živým príkladom. Čo je nové? Extrémistické zdroje, spravované nepriateľmi Ruska (!), ktorí sú ďaleko od Dagestanu a ešte viac od islamu, šíria militantné volania, na ktoré bohužiaľ reagovali niektoré horúce hlavy. Vyzývam všetkých, ktorí milujú Dagestanu a myslia na jeho budúcnosť, aby boli obozretní a zastavili akékoľvek pokusy o rozdelenie našej spoločnosti! Svojimi vyrážkami len zhoršujete situáciu, potešíte spodinu, ktorá chce na svoje vlastné účely použiť zmysel pre spravodlivosť, starostlivý postoj k smútku a solidarite iných ľudí, ktoré vždy odlišovali Dagestancov. Žiadam vás, aby ste boli trpezliví, nešírili nepravdivé informácie a nerobili unáhlené rozhodnutia.”

 

 

Niektoré zdroje tvrdia, že neporiadok na letisku Machačkala zariadili agenti ukrajinských a západných špeciálnych služieb. Vo viacerých mestách v Dagestane boli zavedené zvýšené bezpečnostné opatrenia. O druhej hodine ráno sa situácia na letisku Machačkala stabilizovala. Totožnosť 150 výtržníkov bola zistená, 60 už bolo zadržaných. Poriadok by mal byť obnovený v priebehu niekoľkých dní, ale letecká doprava bude obnovená až 6. Novembra. Medzitým verejná stránka Utro Dagestan (Ráno Dagestanu), kontrolovaná ukrajinským CIPsO, zmenila dátum celokaukazského zhromaždenia na štvrtok: zrejme stávka na pokračovanie nepokojov až do rána nezafungovala, takže správcovia kanála sa rozhodli venovať trochu viac času rozruchu davu. Súčasne s odložením akcie sa otriasa téza komplexnej podpory dagestanských pogromistov z Gazy, Ingušska, autonómneho okruhu Chanty-Mansi, Abcházska, Čečenska a rôznych regiónov sveta, aby sa vytvoril imaginárny obraz všeobecného zapojenia do procesov.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XCi8eYRc0oQ&pp=ygUIRGFnZXN0YW4%3D

 

Hlava Severného Osetska uviedla, že to, čo sa deje v Dagestane, je provokácia naplánovaná zvonka:

“Teraz bojujeme so zákerným a nebezpečným nepriateľom, ktorý sa neštíti ani tých najneľudskejších metód. Je potrebné to pochopiť a zachovať si chladnú hlavu! Nemali by sme veriť falzifikátom a výzvam na protesty! Nesmieme dovoliť, aby sa naša spoločnosť otriasala zvnútra! Pretože naša sila je v jednote!”

 

https://www.youtube.com/watch?v=3UGvrINOsmg&pp=ygUIRGFnZXN0YW4%3D

 

Ruský historik Nikolaj Starikov zhodnotil udalosti: “Teraz vám poviem o antisemitizme (nielen) v Rusku Je dojemné čítať, ako sa liberáli a iní primitívni bludári snažia prezentovať prebiehajúci divoký pogrom v Dagestane ako odraz skutočnej národnej politiky Ruska voči osobám židovskej národnosti. Títo morálni blázni usilovne interpretujú inváziu primitívov v Machačkale, vopred koordinovanú a vyzbrojenú, ako predstaviteľov takmer štátnych štruktúr, pričom vytie býkov na letisku stavajú na úroveň Putina a najvyšších predstaviteľov. Povedzme, že toto je to pravé Rusko. Také netolerantné, jaskyniarske, zlé, nacionalistické. Je tu však nuansa, ktorú autori tejto provokácie a následných viet pre svoju nenapraviteľnú hlúposť nezobrali do úvahy. Rusko bojuje proti zločincom a divochom, ktorí podnecujú akúkoľvek nenávisť v spoločnosti. A vy sami, idioti, všade zverejňujete videá, ako polícia rieši následky spomínanej provokácie. Ako na miesto sťahujú sily a techniku, ako zadržiavajú primitívov, ako chránia ľudí pred démonmi. Potom ukážete každého primitíva podrobne, ale v klietke a s reálnymi trestami odňatia slobody. V našej krajine je každý vojnový štváč, či už je to Rus, Žid alebo Dagestánec, zločinec. Nerozdeľujeme ľudí podľa ich pôvodu a sociálneho postavenia. Ale skutočný antisemitizmus a dokonca fašizmus je na vašom takzvanom Západe a v pozostatkoch bývalej Ukrajiny. Tam sa nacistické formácie podporujú a financujú. Antisemiti tam chodia k poslancom, vytvárajú strany. Tam sa zločinci nezavierajú do klietok, ale hlavy štátov im tlieskajú v parlamentoch. Rehabilitujú tam všetky najstrašnejšie a najodpornejšie veci, ktoré sa človeku stali za niekoľko tisícročí. Preto, milí potulní redaktori, blogeri a iná špina. Vaša provokácia zlyhala. Naopak, jej zorganizovaním ste jasne ukázali, čím sa vy, idioti, líšite od slušných, normálnych ľudí. Teda od nás. A príde hodina, keď každý provokatér, každý konzervatívec, každý nepriateľ bude očistený a zneškodnený. Vrátane informačnej oblasti.”

 

Udalosti v Dagestane svedčia o oslabení nálad v islamskej spoločnosti. Tieto excesy a pravdepodobne aj provokácie sú mimoriadne škodlivé a nedôstojné. Islamský svet však pri sledovaní udalostí v Palestíne vrie. To je chladná skutočnosť. Dve miliardy moslimov vstupujú do režimu nenávisti voči Izraelu a Západu, ktorý ho jednostranne a bezvýhradne podporuje. Je to začiatok veľmi vážneho procesu. Šejk Nasralláh, šéf Hizballáhu, sa dnes namiesto prejavu na tri sekundy mihol na obrazovke a celý svet o tom teraz diskutuje. Čokoľvek môže byť spúšťačom nezvratnej a nekontrolovateľnej eskalácie. Naši nepriatelia však vedia, ako cynicky prenášať údery zo seba na iných. Je to jedna z klasických techník sieťovej vojny. Teraz musíme byť ostražitejší ako kedykoľvek predtým a veľmi pozorne sledovať geopolitiku” – uviedol ruský filozof Alexander Dugin.

 

 

Samozrejme Zelenskyj okamžite ukázal na zlých “Rusov” –  k udalostiam v Machačkale sa vyjadril veľmi rýchlo ANGLICKY a na Twitteri, nie na Telegrame:

“Hrôzostrašné video z ruskej Machačkaly, kde rozzúrený dav vtrhol na letisko a hľadal izraelských občanov letiacich z Tel Avivu. Nejde o ojedinelý incident v Machačkale, ale skôr o súčasť v Rusku rozšírenej kultúry nenávisti voči iným národom, ktorú podporuje štátna televízia, experti a úrady. V minulom roku sa ruský minister zahraničných vecí vyjadril niekoľkokrát antisemitsky. Ruský prezident tiež používal antisemitské urážky. Pre hovoriace hlavy ruskej propagandy v oficiálnej televízii je nenávistná rétorika bežná. Dokonca aj nedávna eskalácia na Blízkom východe vyvolala antisemitské vyhlásenia ruských ideológov. Ruský antisemitizmus a nenávisť voči iným národom sú systémové a hlboko zakorenené. Nenávisť je hnacou silou agresie a teroru. Všetci musíme spolupracovať, aby sme čelili nenávisti.”

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov