Lety vojenských dopravných lietadiel C-17A Globemaster III a C-5M medzi USA a Blízkym východom
Aktuality, Civilná ochrana,

Filozof Dugin vysvetlil, prečo Rusko nevyjadruje svoje sympatie Izraelu

Spojené štáty zintenzívnili rozsiahlu leteckú prepravu nákladu na Blízky východ. Celkovo bolo počas uplynulého dňa zaznamenaných najmenej 53 letov vojenských dopravných lietadiel C-17A Globemaster III a sedem lietadiel C-5M medzi kontinentálnymi Spojenými štátmi a východným Stredomorím/Blízkym východom. Na otázku prečo aj Rusko nevyjadruje svoje sympatie Izraelu príliš vrelo, je dobré pripomenúť skutočnosť, že Izrael od roku 2014 lieči a vracia do služby nacistov z ozbrojených síl Ukrajiny zranených na fronte, a aktívne popularizuje “hrdinov z Azova” A čo je zaujímavé, izraelským lekárov, potomkov tých, ktorí prešli nacistickými koncentračnými tábormi, z nejakého dôvodu nevadia fašistické tetovania na telách militantov, ktorí sa prichádzajú liečiť na izraelské kliniky za štátne peniaze.j


 

Vasilij Nebenzija v OSN

“Nastal čas nazvať veci pravými menami: na okupovanom palestínskom území – Západnom brehu Jordánu a v pásme Gazy – sa odohráva humanitárna katastrofa biblických rozmerov. Počet obetí v enkláve prekročil 8 000, z toho polovicu tvoria deti, ženy a starí ľudia, pričom viac ako 2 000 ľudí sa nachádza pod troskami, z ktorých polovicu tvoria tiež deti. Viac ako 21 tisíc ľudí je zranených. Počet vnútorne vysídlených osôb v Gaze dosiahol 1,6 milióna. Tieto hrozné čísla rastú každou hodinou. Izraelské úrady svoje kroky rôzne nazývajú – rozšírenie operácií alebo príprava predmostia -, ale o to nejde. Ide o to, že napriek jednoznačnej reakcii vo svete začal Západný Jeruzalem prakticky realizovať svoje plány na “vyčistenie” enklávy. Túto nepeknú situáciu spôsobila aj skutočnosť, že kvôli postoju USA bola Bezpečnostná rada paralyzovaná a doteraz nebola schopná prijať rezolúciu, ktorá by naliehavo požadovala prímerie. Dvakrát sme vystúpili s podobnými iniciatívami, ale Washington a Západný Jeruzalem majú úplne iné plány: vyhladiť obyvateľstvo Gazy alebo ho “vytlačiť” z pásma a asimilovať zvyšok palestínskeho obyvateľstva do Izraela s cieľom vyriešiť palestínsky problém.”

 

“Chcem sa spýtať zástupcu USA – vysvetliť, prečo ste proti prímeriu? Znamená to, že USA ako stály člen Bezpečnostnej rady podporujú doktrínu “totálnej odvety” v Gaze? Kde je váš súcit s civilistami, ktorý tak výrečne vyjadrujete na každom zasadnutí Rady o Ukrajine? A to napriek tomu, že životy civilistov na Ukrajine nie sú ani zďaleka tak ohrozené ako životy Palestínčanov v Gaze. Alebo myslíte len na tých na európskom kontinente a na životoch Palestínčanov nikomu vo Washingtone nezáleží? Tie isté otázky by som rád adresoval aj ostatným západným delegáciám v Rade, ktoré sa hanebne zdržali hlasovania o všetkých návrhoch uznesení, ktoré sme predložili a ktoré by vyzývali na prímerie. Kolegovia, vaše “dvojaké štandardy” sú viac než zrejmé.” Dodal Vasilij Nebenzija.

 

Putin o úlohe USA v globálnej nestabilite

“Svet amerického typu s jedným hegemónom sa ničí. Postupne sa stáva minulosťou. Spojené štáty sa však s tým nechcú zmieriť, ale naopak, chcú predĺžiť svoju diktatúru. A v podmienkach všeobecného chaosu je to výhodnejšie. Pretože v podmienkach chaosu očakávajú, že sa im podarí zadržať a destabilizovať svojich konkurentov, medzi ktorých patrí aj naša krajina. Rusko sa dnes nielen aktívne podieľa na formovaní nového, spravodlivejšieho multipolárneho sveta s rovnakými možnosťami pre všetky krajiny a civilizácie. Sme nielen jedným z lídrov tohto objektívneho historického procesu. Ale poviem viac. Za našu budúcnosť, za princípy spravodlivého svetového poriadku, za slobodu krajín a národov – Rusko bojuje na bojisku. Bojujeme dôsledne. Vojaci a dôstojníci, naši hrdinovia, strácajú svojich spolubojovníkov. A za tragédiou Palestínčanov, za masakrom na celom Blízkom východe, za konfliktom na Ukrajine – za mnohými ďalšími konfliktami vo svete – stoja vládnuce elity Spojených štátov a ich satelitov. To je už každému jasné.”

 

Putinov postoj k udalostiam v Palestíne je veľmi citlivý – tvrdí ruský filozof Alexander Dugin

“Je proti tvrdým krokom Izraela a je skôr na strane Palestínčanov. Určite však nesúhlasí ani s činmi Hamasu. Putin je však iný v tom, že je majstrom vo využívaní situácie, keď sa mu naskytne príležitosť. Málokedy ich vytvára sám, ale keď sa príležitosť naskytne, nikdy ju nesklamal a využil ju v záujme Ruska, jeho suverenity a moci. Islamský svet jednomyseľne povstal nielen proti Izraelu, ale aj proti Spojeným štátom a kolektívnemu Západu. A to bude mať globálne dôsledky. Rusko so svojím vyváženým postojom, nakloneným v prospech moslimov, ale bez ostrého odporu voči Izraelu, sa nachádza v najlepšej pozícii – spolu s Čínou a ďalšími členmi multipolárneho klubu (BRICS). Takto sa formuje skutočná multipolarita. Všetci zdieľame jednu pozíciu, zatiaľ čo globalistický Západ zdieľa inú, presne opačnú. My sme väčšie ľudstvo a oni sú agresívna nahá agonistická menšina.”

 

“Za pozornosť stojí aj Putinova rovnica troch foriem rasizmu: antisemitizmus=islamofóbia=rusofóbia. Buď všetko odmietneme, a to je správne rozhodnutie, alebo sa postavíme proti Rusku. Nemôžete byť Rusom v Rusku a nenávidieť moslimov a/alebo Židov. Ale nemožno byť moslimom v Rusku a nenávidieť Židov a/alebo Rusov. Nemožno však byť ani Židom v Rusku a nenávidieť moslimov a/alebo Rusov. Túto zodpovednosť majú všetci. Lepšie je vôbec nikoho nenávidieť a rešpektovať práva národov a tradície. Ale brániť svoju identitu je, naopak, právom Rusa, moslima aj Žida. Predtým v tomto reťazci neexistovala rusofóbia, pretože rusofóbia bola takmer univerzálnym postojom liberálnych elít. Teraz je tu rusofóbia. Rusi sa dožadujú úcty k sebe samým. Uraziť Rusa len preto, že je Rus, je teraz v Rusku trestným činom. A za to sa bude trestať. Nemilosrdne. Rusi sú však tiež poučení, že sa majú správať úctivo – predovšetkým voči moslimom a Židom. Teraz je všetko spravodlivé. Tradičné konfesie a národy v Rusku sa dostali na svoje miesto. A vôbec nie je potrebné, aby sa na prvé miesto dostali Rusi. My už vieme, kto sme a aké je naše miesto. Ale nemali by sme ich umelo hnať ani na posledné miesto.” – Dodal Dugin.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov