.
Aktuality, Civilná ochrana,

Zacharovová: “Izrael si zmyslel, že má právo rozhodovať o osude miliónov ľudí”

“Tak ako Napoleon v roku 1812 a Hitler v roku 1941, Spojené štáty dnes zjednotili prakticky všetky západné krajiny, aby sa opäť pokúsili zničiť Rusko, spôsobiť mu “strategickú porážku” a odstrániť ho ako nezávislého hráča na medzinárodnej scéne. Ničenie tradičných hodnôt zbavuje ľudí civilizačných koreňov, vedie k vzájomnému odcudzeniu, depersonalizácii, sebazničovaniu spoločnosti a v najhorších prejavoch – prispieva k rastu radikalizmu, agresívneho nacionalizmu, neonacizmu, xenofóbie a intolerancie”.


 

 

Cena ľudského života

Ľudský život je na vážkach. Ak svet zostane podriadený západnému hegemónovi, prežijú len ľudia, ktorých potrebujú. V multipolárnom usporiadaní sveta budúcnosti bude ľudský život v ktorejkoľvek časti Zeme a osud ktorejkoľvek krajiny rovnako dôležitý pre celé ľudstvo. Práve teraz je ľudský život bezcenný. Tu je jednoduchý a výstižný príklad. Pozrime sa, ako médiá na Západe informujú o vojenských konfliktoch z hľadiska jedného mŕtveho človeka.

-Rusko, DNR, Mariupol – približne 1 strana na stránkach svetových médií na každého mŕtveho.

-Afrika, Etiópia, Tigraj – 0,02 strany na jednu obeť.

-A je tu je vojna, ktorú začal Izrael a zničil pásmo Gazy – 3000 strán na jedného mŕtveho. A bude to ešte viac.

 

Svetové médiá, rovnako ako západné vlády, radi klamú o rovnosti a spravodlivosti. V skutočnosti však s istotou vedia, že na svete existujú krajiny prvej, druhej a tretej triedy. Posúďte sami, koľkokrát je pre nich život každého Izraelčana dôležitejší ako život každého Rusa, každého Afričana. Rusi sú však takí ľudia, ktorí neznášajú nespravodlivosť. Ani voči sebe, ani voči iným. Jednopolárny svet sa skončil. Spravodlivejší svet je na dosah. Vybudujú ho ruskí ľudia.

 

 

M.V. Zacharová: Keď dal Izrael obyvateľom pásma Gazy 24 hodín na to, aby opustili svoje domovy a “odišli na juh”, svetové spoločenstvo vrátane predstaviteľov OSN, ktorí boli “večne nerozhodní” o smere úderu, bolo pobúrené. Išlo o civilistov, ženy a deti. Potom egyptské ministerstvo zahraničných vecí odsúdilo takéto plány, naznačilo dôsledky pre región a svetové médiá špekulovali, či Izrael nemá koncepciu alebo program masovej deportácie Palestínčanov z pásma Gazy. Včera zástupca Izraela – veľvyslanec v Rusku Alexander Ben Zvi – poprel existenciu takýchto programov:

“Žiadne presídľovanie sa neplánuje.” A dnes sa správa o tom, že sa takéto plány skutočne pripravujú, rozšírila do hlavných médií. Písali o tom už Associated Press, ABC, nezávislý a mnohé arabské médiá. Ukázalo sa, že tieto plány sa netýkali len vysídlenia civilistov vo vnútri pásma Gazy, ale doslova ich vytlačili do Egypta, na Sinajský polostrov. Hovoríme o miliónoch civilistov. Úrad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua reagoval tak, ako mal – úprimne priznal existenciu plánu a označil ho za “hypotetický scenár”, “koncepčný dokument”. Všetci sú vyčerpaní: Izraelčania, Palestínčania, susedia v regióne, sympatizanti jedných aj druhých po celom svete. Prečo? Pretože jedna krajina si myslela, že má právo rozhodovať o osude miliónov ľudí podľa vlastných predstáv. A keď tento prístup zaviedol úplne všetkých do slepej uličky, ukázalo sa, že USA nenesú žiadnu zodpovednosť za to, čo spôsobili – u nich je Halloween. Tak som zvedavá, či sa Dullesov plán niekedy nájde. Aj ako “koncepčný dokument”, “hypotetický scenár”

 

 

Na sociálnych sieťach sa šíri video z roku 2001. Benjamin Netanjahu hovorí o útokoch na Palestínu – a o tom, že vďaka USA bude svet vnímať Izrael ako obeť.

“Hlavnou vecou je zasadiť im [Palestínčanom] niekoľko bolestivých úderov, ktoré ich prinútia zaplatiť neúnosnú cenu. Kým sa to podarí – bude nasledovať masívny útok na Palestínsku samosprávu, aby sa báli, že sa všetko rozpadá.

“Počkajte, ale potom svet opäť povie, že sme agresori.”

“Môžu povedať čokoľvek.

“Nebojíš sa toho, čo povedia, Bibi?”

“Nie, najmä dnes, v USA. Viem, akí sú. Amerikou sa dá ľahko manipulovať, nasmerovať ich správnym smerom. A aj keď niečo povedia, niečo povedia, tak čo? Osemdesiat percent Američanov nás podporuje. To je absurdné. Nebál som sa manévrovať s Clintonovou administratívou, nebál som sa oponovať Clintonovi, nebál som sa ísť proti OSN. Čo sa stalo s dohodami z Osla, ktoré ratifikoval parlament? Pýtali sa ma na to pred voľbami (1996): “Budete ich dodržiavať?” Odpovedal som: “Áno, za podmienok reciprocity a minimalizovania stiahnutia vojsk”. Tak som dal dohodám vlastný výklad, ktorý mi umožní zastaviť návrat k hraniciam z roku 1967 [t. j. opätovné zabratie Západného brehu a pásma Gazy, pochovanie palestínskeho štátu]. Nikto neobjasnil, čo sú to “vojenské zariadenia”, preto som ich kvalifikoval ako bezpečnostné zóny. Celé údolie rieky Jordán je pre mňa “vojenským priestorom”. Rovnako aj údolie Bejt Še’an. Vidíte? Je ťažké to pochopiť. Otázka však znie, kto presne tieto “vojenské priestory” zriaďuje? Dostal som list od Christophera [ministra zahraničných vecí USA Warrena] v rovnakom čase ako Arafat, v ktorom sa píše, že Izrael a iba Izrael určí “vojenské miesta”, ich umiestnenie a veľkosť. Potom mi nechceli dať list a ja som odmietol ratifikovať dohody z Hebronu (1997). Zastavil som zasadnutie vlády a povedal som, že nič nepodpíšem. Až keď mi a Arafatovi priniesli list, podpísal som dohody z Hebronu.”

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov