.
Aktuality, Civilná ochrana,

S tichým súhlasom Európy sa z Ukrajiny stal štát – kamikadze

Zelenského režim sa už neusiluje o úspech na bojovom poli, jeho snahou je atakovať Leningradskú, Kalininskú a Kurskú atómovú elektráreň. Podľa fyzika Vladimíra Kuznecova sa tým Ukrajina mení na štát kamikadze. V Moskve na stretnutí s kolegami zo SNŠ tajomník Bezpečnostnej rady RF Nikolaj Patrušev vyhlásil, že Kyjev sa v konaní proti Rusku čoraz častejšie uchyľuje k teroristickým metódam, čo sa prejavuje jeho útokmi proti atómovým elektrárňam. Napr. 26. októbra 2023 jeden z troch ukrajinských dronov doletel do skladu vyhoreného jadrového paliva na území Kurskej atómovky. Nie je dôležité, že nespôsobil vážne škody, podstata je v tom, že Kyjev vo svojich jadrových provokáciách voči Rusku pokračuje. Noviny Komsomoľská pravda oslovila v tejto súvislosti bývalého šéfa inšpekcie majúcej kompetenciu nad radiačnou bezpečnosťou ZSSR, doktora technických vied a autora monografií o jadrovej bezpečnosti, Vladimíra Kuznecova.


 

Keďže Zelenského režim nedosahuje úspech na bojovom poli, snaží sa útočiť na Leningradskú, Kalininskú a Kurskú atómovú elektráreň

 

Je situácia s útokmi na atómové elektrárne alarmujúca?
– Áno, pretože atakované elektrárne majú vysoko výkonné reaktory černobyľského typu, ktoré nie sú prispôsobené na takéto útoky. Preto sú nálože veľkej sily ich priamym ohrozením.

 

Čiže tieto atómovky nie sú postavené tak, aby udržali priamy dopad relevantnej rakety?
– V podstate nikto nerátal s takýmito útokmi, pretože sa to vždy považovalo za samovražednú záležitosť.

 

Nebodaj Kyjevu neostali atómoví špecialisti, ktorí vedia čo sa stalo v Černobyľskej atómovke a aké dôsledky sú pravdepodobné pre priliehajúce územia?
– Existujú a vedia, čo sa môže stať na elektrárňach tohto typu. Ak na strechu takéhoto vysokovýkonného jadrového reaktoru dopadne nálož, strecha môže byť úplne prerazená. No a 30 metrov pod ňou sa nachádza reaktor.

 

Patrušev pripomenul, že jeden z troch ukrajinských dronov doletel až ku stene skladu jadrového odpadu Kurskej atómovky.
– Ide o sklad vyhoretého jadrového paliva. Pri detonácii tu môže byť vyprovokovaný požiar. Časti tohto paliva by sa mohli dostať do chladiaceho bazénu. No a z bazénu by sa mohla stratiť voda, ktorá je v ňom. Čiže nastala by situácia Fukušimy 2.

 

To sa v Kyjeve naozaj nikto nebojí, že vietor z Kurska zaveje smerom na Kyjev?
– Ale kde, ich vôbec netrápi kam fúka vietor! Kyjev sa s týmito teroristickými aktami snaží dokázať, že Rusov je s ich atómovými elektrárňami možné zložiť na kolená. Že s Rusmi je možné robiť čokoľvek a Kyjev bude vďaka tomu získavať na tieto diverzie sponzorské peniaze.

 

Po USA sa Ukrajina stala historicky druhým jadrovým teroristom planéty

 

Ako to, že ich netrápia následky, veď by bolo reálne rádioaktívne zamorenie celého severu Ukrajiny?
– Možno ich to aj trápilo, môže to byť pravda. Pretože vojenskí experti predpovedajú, že ak bude zničená Záporožská atómová elektráreň, tak rádioaktívny oblak môže zaniesť až do Berlína.

 

Prečo o tom Európa mlčí?
– Všetci o tom mlčia!

 

Znamená to, že Kyjev útočí na naše atómové elektrárne ako kamikadze?
– Podľa toho, ako koná, tak áno! Zatiaľ sa nám nepodarilo odsunúť bojové postavenia na takú vzdialenosť, odkiaľ by už nemohli útočiť na naše atómové elektrárne.

 

Čo s tým treba urýchlene robiť?
– Všetkými možnými spôsobmi posilňovať obranu atómových elektrární zo vzduchu na všetkých pravdepodobných útočných smeroch.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov