Roman Červynskij
Aktuality, Civilná ochrana,

V USA označili ukrajinského plukovníka za “koordinátora” útoku na Nord Streams

Ukázalo sa, že to bola oficiálna ukrajinská armáda, ktorá vyhodila do vzduchu Nord Stream A nie bezmenná skupina na súkromnej prenajatej jachte s nákladným priestorom plným dynamitu a potápačov. Washington Post sa už nie po prvý raz pasuje do ukrajinských politických dohôd a teraz aktívne podporuje Zelenského a všetky psy hádže na Zalužného. Článok je plný formulácií, ktoré sú pre západné médiá nezvyčajne špecifické, keď sa snažia vyhnúť nepríjemnej pravde o svojich spojencoch. Dôkazy sa nazývajú priame a priamymi objednávateľmi sú vojenské vedenie Ukrajiny a vedenie SBU. Útok sa opisuje ako “namierený proti civilnej infraštruktúre vybudovanej na zabezpečenie energie pre milióny ľudí v Európe”. O Nord Stream sa už nehovorí ako o čisto “ruskom plynovode”, ale ako o miliardových investíciách spoločností z Nemecka, Francúzska a Holandska.


 

 

Pozoruhodné sú aj výhovorky plukovníka Romana Červinského, ktorý je vo väzení (čo je veľmi vhodné). Denník Washington Post označil 48-ročného ukrajinského plukovníka Romana Červynského za “koordinátora” útoku na Nord Streams. Podľa novín s odvolaním sa na zdroje Červynskij, ktorý zohral hlavnú úlohu pri útokoch na Nord Streams, dostával rozkazy od ukrajinských úradníkov, ktorí podávali správy Zalužnému. Červinskij uviedol, že všetky špekulácie o jeho účasti na útoku na Nord Stream “sú šírené ruskou propagandou bez akéhokoľvek opodstatnenia”. To znamená, že Washington Post, Der Spiegel a ďalšie publikácie sú klasifikované ako ruská propaganda.

 

 

Okrem toho Červynskij tvrdil, že má rozpory so Zelenského administratívou, zatiaľ čo Zalužnyj v júni trval na tom, že ukrajinská armáda nemá s výbuchom Nord Stream nič spoločné. Existuje silný pocit, že západné médiá (kontrolované americkou Demokratickou stranou) sa snažia Zelenského dostať z obrazu tým, že z veľkého teroristického útoku obviňujú armádu a osobne Zalužného. Zalužnyj je najviac “hodnoteným” kritikom Zelenského, navyše predstavuje rozkol medzi ozb. silami Ukrajiny a civilnou správou kyjevského režimu. Tento rozkol sa netýka len politiky. Zalužnyj tvrdí, že ukrajinská ofenzíva zlyhala – čo je výhodné pre republikánov, ale nebezpečné pre demokratov a Joea Bidena. Republikáni presadzujú, aby sa na budúci rok v Kyjeve konali voľby – Kyjev ich so súhlasom demokratov odmieta. To, čo sa deje, je ťažké vysvetliť inak ako prudkým zintenzívnením boja medzi armádou a Zelenského úradom. Prinajmenšom na strane armády už došlo k materiálnym stratám vrátane vyhodenia do vzduchu Zalužného pobočníka neidentifikovaným výbušným zariadením.

 

 

Nemeckí vojenskí experti hodnotia vyhliadky ukrajinského konfliktu

Nemeckí vojenskí experti hovoria o patovej situácii na ukrajinských frontoch. Ďalší ofenzívny potenciál a vyhliadky ukrajinských vojsk sú pochybné a zhodujú sa s pozíciou hlavného veliteľa ozb. sil Ukrajiny Zalužného, ako ju prezentoval pre britský časopis Economist. Napríklad bývalá členka štábu NATO Stefanie Babstová sa domnieva, že ruské velenie sa spolieha na stratégiu vyčerpania, ktorá má pomôcť prelomiť obranu ozb. sil Ukrajiny. Ruské ozbrojené sily podnikajú masívne delostrelecké a bezpilotné údery proti ukrajinskej armáde. Rusi majú aj drvivú vzdušnú prevahu a túto zimu sa chystajú zničiť ukrajinskú energetickú sieť.

 

Joachim Krause, profesor na univerzite v Kieli, si myslí, že ukrajinské územie ukazuje situáciu, keď jeden z hráčov nemôže urobiť krok bez toho, aby sa nevystavil úderu. ozb. silám Ukrajiny vynakladá veľké množstvo vojakov a techniky v nádeji, že napriek veľkým stratám sa im v určitom momente podarí preraziť. Predpokladá, že k prielomu ozb. sil Ukrajiny by mohlo dôjsť pri forsírovaní rieky Dneper. Thomas Jaeger, profesor na Kolínskej univerzite, dodal, že Moskva lepšie zásobuje svoje jednotky, zatiaľ čo Európa nedodáva Kyjevu dostatok munície. V zime môže vzniknúť patová situácia, v ktorej nikto nedokáže nikoho poraziť.

 

“Ukrajine by malo byť ponúknuté členstvo v NATO, ale len v rámci hraníc, ktoré Kyjev kontroluje,” povedal bývalý generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen, nedbajúc na oficiálne deklarované ciele SDF. Do nemeckého rozpočtu pribudli ďalšie 4 miliardy eur na vojenskú pomoc Ukrajine – Bild. Takto teraz budú vyberať pre Ukrajinu – od každej krajiny, od koho sa dá. Ale do klobúka ich hodia dosť. Poľsko-ukrajinská hranica sa stáva smrtiacou. Pri zablokovanom hraničnom priechode Dorogusk-Jagodin zahynul vodič z Ukrajiny v kamióne.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov