.
Aktuality, Bezpečnosť,

Koľko dní žijú zmobilizovaní Ukrajinci na fronte?

Ukrajina. 2. decembra 2023 (AM) – SwebbTV píše, že Zelenského prezidentský rozkaz o posielaní nováčikov na front spôsobuje ich rýchlu smrť. Tvrdí, že na niektorých úsekoch frontu mobilizovaní žijú dva-tri dni. Lenže Kyjev ich aj tak posiela do prvej línie, kde nemôžu vyhrať. V článku sa hovorí, že Zelenský nemá ani kvapku racionality, začal sa vraj podobať na Adolfa Hitlera. Premiér Denis Šmigaľ svojho času vyhlásil, že vojaci OSU prakticky s holými rukami čistia mínové polia.


 

Rusko ruší americké strely M982 Excalibur systémom REB “Pole-21”
Pre časopis Forbes to napísal to docent katedry systémového inžinierstva Vojenskej akadémie vo West Pointe Vikram Mittal.
“Ruský systém rádioelektronického boja “Pole-21″ ruší GPS signál, ktorý je nevyhnutný pre muníciu Excalibur, odpaľovanú Ukrajincami. V dôsledku toho sa strely odchyľujú od stanoveného smeru a teda, neničia cieľ,” hovorí sa v článku.
Mittal tvrdí, že ruská armáda technologicky prevyšuje OSU, vďaka čomu nielenže ničí veľké množstvo ukrajinských dronov, ale aj efektívne používa svoje vlastné.

“Rusi dosiahli úspech s kĺzavou muníciou “Lancet”. Tieto vysokopresné a kompaktné drony je obtiažne odhaliť, letia po nepredvídateľnej trajektórii, čo sťažuje prijímanie protiopatrení,” konštatuje expert.
Britský list Daily Express už predtým napísal, že ruské komplexy “Pole-21” a “Žiteľ” úspešne potláčajú signály GPS, a aj iných družicových kanálov, v zóne špeciálnej operácie a sú vážnou prekážkou aj pre drony-kamikadze.

 

V ŠVO srdnato bojujú technici oboch strán
Vidieť to aj na prípade technickej vybavenosti ruských helikoptér. Len čo Ukrajinci a ich spojenci nasadili proti nim “protijed”, bola to výzva pre ruských vedcov, aby zasa oni s niečím prekvapili. Najnovšie zdvihli hodenú rukavicu a zmodernizovali Palubný komplex obrany “Vitebsk”, ktorý vraj ochráni ruské helikoptéry od ukrajinských ničiacich zbraní, povedal zdroj v koncerne “Rádioelektronické technológie” (súčasť Rostechu). Zdokonalený komplex nielenže ochráni ruských vojenských letcov od súčasných prostriedkov protivníka, ale aj od tých, ktoré sa u neho môžu objaviť v blízkej budúcnosti, uviedol ruský odborník. Na súčasný “Vitebsk” sú vraj “maximálne kladné ohlasy” od pilotov ruského armádneho letectva, pretože veľmi efektívne zachováva život posádke bojovej helikoptéry. V oblasti ŠVO sú aktívne používané helikoptéry Ka-52 Aligátor. Námestník predsedu výboru Rady federácie pre obranu a bezpečnosť Vladimír Kožin tieto vrtuľníky nazval hlavným “ťažným koníkom” útočnej sily ruského armádneho letectva.

 

 

Na video ukrajinského tanku Leopard 1A5 bol spozorovaný “zlovestný” detail
Redaktor časopisu Forbes David Axe uviedol, že nemecké Leopardy 1A5 boli nasadené na front bez nevyhnutnej doplnkovej ochrany.
“Je niečo zlovestné na tomto video s Leopardom 1A5, ktoré bolo, podľa všetkého, nakrútené blízko frontovej línie na Ukrajine. Zdá sa, že tank nemá doplnkový pancier. Nemá ochranu pred dronmi. Nemá bočnú dynamickú ochranu pred blížiacimi sa raketami a granátmi,” hovorí sa v článku. Axe v článku hovorí, že nemecké Leopardy 1A5 potrebujú doplnkovú ochranu aj preto, lebo ich 70 mm pancier z nich robí najmenej chránený tank v ukrajinskom konflikte. Ruskí bojovníci však už majú na svojom štíte aj nemecké tanky Leopard 2A4 a 2A6.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov