.
Aktuality, História,

Valentin Katasonov: “Veľká Amerika skončí s Joeom Bidenom”

USA. 2. decembra 2023 (AM) – Hovorca GEOFOR-u – profesor, doktor ekonomických vied, spisovateľ Valentin Katasonov hovorí o tom, čo čaká Ameriku a Čínu do roku 2030


 

– Valentín Jurievič, v jednej zo svojich kníh vyslovujete predpoklad, že babylonská neviestka, opísaná v Zjavení Jána Teológa, sú USA a že im neostáva veľa času, doslova dosiahnuť rok 2030. Aké sú základné predpoklady takejto predpovede?

– Podľa Písma, ako vieme, nemôžu existovať presné predpovede. Aj Kristus povedal: “O tom dni a hodine nevie nikto, ani anjeli v nebi, ani Syn, iba Otec”. Preto som sa ani ja nedopustil takých presných predpovedí, dokonca ani s odvolaním sa na Sväté písmo. Tu hovoríme o niečom inom. Apokalypsa totiž hovorí, že náš pozemský svet je konečný. Stvoril ho Boh a príde chvíľa, keď sa tieto pozemské dejiny skončia – alfa a omega svetových dejín. Ide o veľmi vážnu metafyzickú otázku, ktorá si vyžaduje nie minúty, ale hodiny. Pokiaľ ide o dátum do roku 2030, prevzal som ho z knihy Jacquesa Attaliho Stručné dejiny budúcnosti (Jacques Attali je francúzsky ekonóm, bankár, spisovateľ a politik), ktorá opisuje možný vývoj udalostí do polovice 21. storočia a hovorí o piatich etapách alebo vlnách.

 

Prvá vlna súvisí s tým, že USA ako svetová superveľmoc prestanú existovať najneskôr v tomto desaťročí. V tretej kapitole knihy Stručné dejiny budúcnosti sa uvádza, že rok 2025 bude pravdepodobne zlomovým rokom. Jacquesa Attaliho sa pýtame: ide o sci-fi, utópiu, dystópiu alebo o nejakú akademickú štúdiu prognostického charakteru? Odpovedá: “Nie, je to prognóza budúcnosti.” Ide zrejme o to, že sa niekto snaží kontrolovať historický proces a stanoviť určité časové hranice. Je známe, že Jacques Attali je prepojený s klanom Rothschildovcov. Nie je vylúčené, že vyslovuje jeho plány. Pokiaľ ide o stratu postavenia USA ako svetovej superveľmoci, vidíme to dnes na mnohých príkladoch.

 

Približne pred dvoma rokmi sa istý mexický novinár opýtal Jacquesa Attaliho: “Kedy sa začne prvá etapa toho, čo opisujete vo svojej knihe?” Odpovedal: “Už sa začala.” Attali mal zrejme na mysli voľby v USA (2020 – 2021), keď bol zvolený Joe Biden. A to je človek, ktorý Ameriku ničí, nie buduje. Takže nie je vylúčené, že sa to všetko môže stať v blízkej budúcnosti. Mimochodom, nedávno jednu z prognóz vyslovil známy plukovník Douglas McGregor, americký vojenský analytik. Môže ísť o dôvernú informáciu alebo výsledok jeho analytických výmyslov. Urobil veľmi strohý záver, že v roku 2024 nebudú v Amerike prezidentské voľby. Joe Biden nie je vhodný na funkciu prezidenta (to je už teraz jasné) a z Demokratickej strany nie sú žiadni reálni kandidáti na zvolenie. Joe Biden teda vyhlási stanné právo. A ak bude vyhlásené stanné právo, voľby budú zrušené a “v Spojených štátoch by mohlo dôjsť k trojtýždňovému zatvoreniu bánk”. Takýto apokalyptický scenár čaká Ameriku. Takže v rokoch 2024 – 2025 už Amerika nemusí byť veľmocou.

 

Ak sa vrátime k Zjaveniu Jána Evanjelistu: niektoré súvetia z neho sa dostali do každej doby. V knihe som písal o babylonskej neviestke – ide o 17. kapitolu Apokalypsy. Skutočne existuje mnoho náznakov, že USA sú tou istou babylonskou neviestkou. Niektorí mysticky založení ľudia sa odvolávajú na amerického “spiaceho proroka” Edgara Caseyho, ktorý žil v prvej polovici minulého storočia. Ten povedal, že posledným americkým prezidentom bude 44. Dnes sa diskutuje o tom, pod akým číslom je uvedený Joe Biden. Technicky ide o číslo 45. Trump bol pod číslom 44. Keď sa pripravovali na voľby v roku 2020, Trumpov volebný štáb použil toto Caseyho proroctvo. Povedali: “Chlapi, ak bude 45., nebude Amerika, takže si vyberte Trumpa, aj tak bude č. 44.” Pod č. 45 sa ukázalo, že ním bude Joe Biden. Hovorí sa, že to nie je prezident, ale diera od bagety. Je jasné, že veľká Amerika sa skončí s Joeom Bidenom. Takto by som opísal nie príliš vzdialenú budúcnosť Ameriky. Možno prežije ako národ, ale už nebude veľmocou.

 

– Klaus Schwab hovorí o veľkom resete do roku 2030. Akú úlohu v tomto príbehu zohrávajú Spojené štáty?

– Čítal som knihu Klausa Schwaba COVID-19: Veľký reset. O úlohe USA sa v nej nič nehovorilo. Hovorilo sa v nej o potrebe vybudovať inkluzívny kapitalizmus, čo predpokladá postupné zrušenie štátov. USA sú tiež štátom. Ideológovia mondializmu (globálneho štátu) nepotrebujú národné štáty, dokonca ani USA. USA sú potrebné do určitého bodu. Je to určitý priestorový základ, na ňom je tlačiareň Federálneho rezervného systému, ktorá imituje “zelený papier”; a je tu zabezpečenie práve tohto amerického dolára v podobe ozbrojených síl. Každý dobre vie, že zábezpekou amerického dolára nie je zlato, ale vojenská sila. A ak je svetová elita, alebo, ako ich nazývam, “páni peňazí”, blízko k cieľu, načo potrebujú Ameriku, ktorá už svoju úlohu splnila – “Maur svoju úlohu splnil…”.

 

– Analytici predpovedajú, že po kolapse Ameriky sa svetová hegemónia presunie na Čínu. Súhlasíte s týmto tvrdením? Prečo práve Čína? Aké by mohlo byť miesto Ruska v novej rovnováhe síl?

– Áno, niektorí odborníci sa domnievajú, že Čína by mohla nahradiť Spojené štáty. Vráťme sa však ku knihe Jacquesa Attaliho Stručné dejiny budúcnosti: píše, že po skončení prvej vlny sa začne druhá vlna – boj o uvoľnené miesto superveľmoci. A menuje dvoch hlavných konkurentov: Európa a Čína. Dnes je ťažké uveriť, že Európa bude schopná tento boj vyhrať. Niektorí analytici sa domnievajú, že áno, Čína je silnejšia ako Európa, môže ju poraziť a zaujať miesto USA. Čína je však dnes ako kolos na hlinených nohách. Dovoľte mi načrtnúť paralelu. Ľudia strednej generácie si pamätajú na takzvaný japonský hospodársky zázrak, keď svetový trh nezaplnili čínske, ale japonské tovary – autá, elektronika, domáce spotrebiče. Historici a ekonómovia vymedzujú rámec japonského zázraku – približne 20 – 25 rokov. Tento zázrak však začal slabnúť v druhej polovici 80. rokov, keď Japonsko zasiahla vážna kríza, z ktorej sa nedokázalo spamätať tri desaťročia. A tempo hospodárskeho rozvoja Japonska za posledných 30 rokov bolo pod svetovým priemerom.

 

Čínsky hospodársky zázrak trval 40 rokov, ale už sa ani neblíži ku koncu, už sa skončil. V Číne dnes panuje skutočná kríza na trhu s nehnuteľnosťami, stavebníctvo, ktoré podľa niektorých odhadov vytvára 30 % HDP, je v zúfalej situácii. Čína nebude schopná dostať sa z hroziacej krízy. Mnohí pozorovatelia nenachádzajú paralelu ani s Japonskom, ale so Spojenými štátmi. Všetci si pamätajú na globálnu finančnú krízu v rokoch 2008 – 2009. Začala sa mimochodom hypotekárnou krízou v Spojených štátoch v roku 2007, ktorá je veľmi podobná súčasnej čínskej kríze na trhu s nehnuteľnosťami. Potom sa zmenila na celosvetovú finančnú krízu a teraz sa mnohí obávajú, že situácia v Číne by sa tiež mohla zmeniť na oveľa vážnejšiu hospodársku krízu. Preto si nemyslím, že Čína bude schopná nahradiť USA. Mimochodom, Jacques Attali vo svojej knihe Stručné dejiny budúcnosti uvádza, že v druhej fáze bude prebiehať konkurenčný boj medzi Európou a Čínou a ani jedna strana nebude môcť v tomto boji zvíťaziť, to znamená, že nebude žiadne voľné miesto. V skutočnosti bude existovať polycentrický model sveta.

 

– Ako môže kríza na Blízkom východe ovplyvniť situáciu v globálnej ekonomike a zahraničnopolitické vektory rozvoja?

– Je to taká kríza, že v každom okamihu môžete potrebovať vysvetlenie Zjavenia Jána Evanjelistu, je taká vážna, najmä ak vezmeme do úvahy, že Izrael má jadrové zbrane. To, čo sa začalo pred mesiacom a pol na hraniciach medzi Gazou a Izraelom, je plánovaná provokácia, nie iniciatíva Hamasu. Presnejšie povedané, ľudia, ktorí túto špeciálnu operáciu uskutočnili, sa jednoducho kryli Hamasom a plnili úlohu z najvyššej úrovne (svetové zákulisie alebo “Deep state” – hlboký štát – hlavní akcionári FEDu, ktorých nazývam “majstri peňazí”). Toto je svetový chaos. COVID-19 je tiež súčasťou plánu na vyvolanie svetového chaosu. Taiwan je potenciálne svetový chaos. Myslím si, že Izrael bude v tomto prípade len vyjednávacím žetónom.

 

Odišiel posledný z Viedenského kongresu

 

Pretože v septembri 2013 Henry Kissinger povedal, že Izraelu zostáva presne 10 rokov života. A Kissinger je veľmi informovaný politik. Ťažko si predstaviť serióznejšieho odborníka na Blízky a Stredný východ. Je to diplomat a mohol jemnejšie povedať, že “existuje možnosť, hrozba”. Nie, on povedal, že “Izrael má pred sebou 10 rokov života vo svete”. Zranilo ma to a začal som sa radiť s odborníkmi na Blízky východ. Povedali mi: “Starý muž vo veku 90 rokov, čo chcete?”. Dnes si však na tie slová každý spomenie a uvedomí si, že to tak asi bude. Je to len ďalší bod, kde sa vytvára svetový chaos. Takýchto bodov je dnes vo svete veľa. A ťažko povedať, ako sa to skončí. To vie len sám Boh. Môže tam dôjsť k akejkoľvek sabotáži. Vyhodenie mešity Al-Aksá do vzduchu. Potom bude vyhodený do vzduchu celý moslimský svet – pre nich je to sväté miesto. To všetko zapadá do Zjavenia Jána Evanjelistu: bude zasiaty chaos, medzi ľuďmi bude rásť neistota a strach. Dobre je to opísané v románe F. M. Dostojevského “Bratia Karamazovovci” v legende o “Veľkom inkvizítorovi” – je to kľúč k pochopeniu toho, čo sa deje dnes. Alebo “Zločin a trest” – Raskoľnikovov posledný sen, kde opis pandémie COVID-19 jednoducho prebieha. To všetko sú články jednej reťaze, nie náhodné udalosti.

 

– Čoraz častejšie sa objavujú vyhlásenia, že Spojené štáty by mohli v roku 2024 vstúpiť do vojny s Ruskom. Je to podľa vás reálna hrozba?

– Je to vydieranie, šialenstvo. Spomínaný americký plukovník McGregor povedal: SVO na Ukrajine ukázala, že s Ruskom sa treba zmieriť skôr ako neskôr. Musíme urýchlene zastaviť túto vojnu na Ukrajine, pretože by mohla prerásť do nebezpečnejších foriem – presahujúcich hranice Ukrajiny a dokonca aj Európy. Že okrem konvenčných zbraní by sa mohli použiť aj zbrane hromadného ničenia vrátane jadrových zbraní. Môže to byť ešte strašnejšie ako použitie jadrových zbraní – vypustenie všetkých patogénov, ktoré boli a sú vyvíjané v biolaboratóriách Pentagónu (mimo samotného Pentagónu). V takejto situácii by zomreli aj Američania. Teraz si spomínajú na prebúdzajúcu sa sopku v Yellowstonskom národnom parku v USA. Američania sa jej strašne boja. Ak bude fungovať na plný výkon, polovica Ameriky bude zdemolovaná bez toho, aby sa na to pozrela. Vraj je to prirodzený proces, nezávislý od človeka. Ale v Turecku mi povedali, že zemetrasenie, ktoré tam nastalo, vyvoláva veľké pochybnosti o jeho prirodzenosti. Existujú závažné fakty, ktoré hovoria, že niekto dokázal toto zemetrasenie odpáliť. A Yellowstonská sopka mohla byť tiež zamínovaná a vyvolať erupciu. Celkovo sa Američania cítia veľmi nepríjemne. Existuje zaujímavá štatistika: prílev migrantov do USA kedysi prevyšoval ich odlev. Teraz je to naopak: migračné štatistiky naznačujú, že Američania budú utekať. Kam? Hovorí sa, že na Nový Zéland alebo do Austrálie. Údajne sa tam stavajú špeciálne bunkre pre utečencov.

 

– Aké dôležité udalosti v americkom živote sa odohrali v minulom roku a čo predpovedáte na ďalší, predvolebný rok v Spojených štátoch?

– Krach niekoľkých bánk v marci tohto roka. Vrátane banky Silicon Valley, ktorá je v prvej dvadsiatke. V tom čase to vystrašilo veľa ľudí. Touto problematikou som sa vážne zaoberal. Na záchranu bánk sa vrhlo veľa peňazí, ale to nestačí; každú chvíľu môže vypuknúť veľmi vážna banková kríza. McGregorova predpoveď, že operácie komerčných bánk by sa mohli zastaviť na tri týždne, odkiaľ ju vzal? McGregor je vojak a nerozumie ekonomike: prečo tri týždne? Mám podozrenie, že má zdroj dôverných informácií. To znamená, že niekto mohol bankovú krízu vyvolať zámerne. Mnoho ľudí si myslí, že kríza je búrka, ktorá príde nečakane, nie je to tak. Samozrejme, búrka musí prísť. Ale hlavní vlastníci peňazí nečakajú, kým to príde samo od seba, strčia prst do tejto nestabilnej dlhovej pyramídy a tá sa zrúti. Len oni vedia, kedy k tomuto zrúteniu dôjde. Vopred sa naň pripravujú a aspoň sa poisťujú proti stratám a prepadom. A maximálne na tom dokonca zarobia. Vie o tom len pár ľudí, ostatní sú porazení. Takže banková kríza, bankový kolaps v marci 2023 je, samozrejme, varovným signálom, že bankový systém USA môže kedykoľvek skolabovať.

 

A pokiaľ ide o budúci rok, verím McGregorovým predpovediam, že naozaj nastane nejaký zmätok. Potom bude vyhlásený výnimočný stav a následne budú zrušené prezidentské voľby. A vzápätí sa objaví Jacques Attali. Amerika začne bojovať, ľudia sa začnú navzájom zabíjať. Myslím si, že práve preto sú štatistiky migrácie také vysoké. Ľudia dostávajú chuť na to, čo príde. Chceli ísť do Ameriky, do zasľúbenej zeme, všetci chceli ísť do Ameriky. Dnes chcú ísť do Ruska. Rusko sa ukazuje ako jedno z najstabilnejších miest na svete. Dnes existuje veľa prognóz o globálnom otepľovaní, hladina svetových oceánov začne stúpať. Skutočne začne, ale nie v dôsledku otepľovania a údajného zvyšovania koncentrácie CO2 v atmosfére. Existujú veľké cykly zmien hladiny morí. Toto je geofyzika, nie “lacný materiál”, o ktorom sa nám rozpráva. To znamená, že Londýn, Šanghaj, najdôležitejšie mestá atlantického pobrežia USA aj tichomorského pobrežia by mohli byť pod vodou. V tomto zmysle je Rusko oveľa viac chráneným územím. Práve preto už mnoho storočí nemáme pokoj od všelijakých Teutónov, Anglosasov a podobne.

Rozhovor viedol Jevgenij Davutov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov