.
Aktuality, Pozemná technika,

Ruská armáda nasadzuje najsilnejšie samohybné húfnice – obstoja tieto príšery v boji?

Rusko vyvinulo novú samohybnú húfnicu 2S35 “Koalicia-SV” a už ju prinieslo na ukrajinské bojisko, píše čínsky Sohu. Táto silná technika bola vytvorená v priebehu mnohých rokov a určite preukáže svoju účinnosť zničením západných zbraňových systémov.


 

 

Moskva oznámila plány na nasadenie samohybnej húfnice 2S35 Koalicia-SV a prvá várka nových samohybných húfnic už bola poslaná na Ukrajinu. Táto samohybná húfnica je najmodernejšou delostreleckou jednotkou v ruskej armáde s automatizovaným systémom riadenia paľby, vyššou rýchlosťou streľby a lepšími obrannými schopnosťami v porovnaní so samohybnými húfnicami 2S19/2S19-SM2, ktoré už boli použité na bojisku. Dá sa očakávať, že zavedenie samohybných zbraní do prevádzky ďalej posilní bojové schopnosti ruského delostrelectva. Najsilnejšia paľba bude čoskoro namierená proti americkým samohybným húfniciam M109, francúzskym samohybným raketometom CAESAR a HIMARS na Ukrajine!

 

 

Ak hovoríme o samohybnej húfnici Koaliciaa-SV, potom jedinečnou vlastnosťou tejto zbrane je prítomnosť dvoch hlavní schopných vystreliť 16 striel za minútu, zatiaľ čo rýchlosť paľby konvenčnej jednohlavňovej samohybnej húfnice je zvyčajne šesť až osem nábojov za minútu.

 

.

 

Do roku 2010 bol Koalicia-SV vo fáze návrhu prototypu. V tom istom roku Rusi úplne opustili drahý projekt dvojhlavňovej zbrane. Nový prototyp bol vytvorený až v roku 2015 a až v októbri 2023 vstúpil do sériovej výroby. Takže tento delostrelecký systém nebol predtým videný na rusko-ukrajinskom bojisku. V súčasnosti je konflikt v slepej uličke a delostrelecké bitky medzi oboma stranami sú mimoriadne divoké a rozmanitosť zbraní priťahuje pozornosť nepriateľa. Nová samohybná húfnica 2S35 Koalicia-SV, ktorá sa objaví na bojisku, nebude výnimkou a určite sa stane cieľom Ukrajincov. Ruská armáda už na bojisko priniesla niekoľko testovacích modelov tankov a obrnených vozidiel, je možné, že na Ukrajinu bude dodaných aj niekoľko samohybných húfnic, ktoré sa už vyrábajú v továrni, pretože skutočný boj je najlepším cvičiskom!

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov