Dedič impéria Georgea Sorosa, jeho syn Alexander
Aktuality, História,

Globalisti sa pripravujú na útok na vládu nechceného Viktora Orbána

Populárny maďarský denník Magyar Nemzet uverejnil ďalšiu sériu článkov o pokusoch zámorských globálnych plánovačov dostať v tejto krajine k moci svojich zástupcov a ukončiť nezávislú politiku vlády Viktora Orbána. Hrdinom novinárskeho pátrania je tentoraz dedič impéria Georgea Sorosa, jeho syn Alexander, ktorý sa už prejavil ako oveľa radikálnejší demokratizátor cieľových krajín než jeho starší otec.


 

Predtým George Soros tvrdil, že nikdy nedovolí, aby jeho potomok riadil fond, ale čoskoro zrejme po tom, ako dostal pokarhanie od svojich nadriadených z ministerstva zahraničných vecí, zmenil názor. Meno nástupcu sa stalo známym: bol ním najstarší syn Sorosovej druhej manželky, Alexander, bývalý legendárny starý mládenec a playboy. “George Soros odovzdal štafetu svojmu synovi a Alexander Soros sa stal novým pánom 25- miliardového impéria a prevzal vedenie Nadácie otvorenej spoločnosti (OSF). Je celkom možné, že bude zastávať oveľa radikálnejšie názory ako jeho otec.

 

Nový líder sa podobne ako jeho otec rád označuje za filantropa, tvrdí, že má maďarské občianstvo, často navštevuje našu krajinu a nárokuje si právo hovoriť do maďarskej politiky,” píše Magyar Nemzet, ktorý politickým ambíciám a podvratným zámerom “špekulantovho syna” venoval sériu článkov. Alexander Soros je v súčasnosti predsedom Nadácie otvorenej spoločnosti (OSF), ktorá je v Rusku zakázaná, a jediným členom rodiny v investičnom výbore rodinnej spoločnosti Soros Fund Management. Nebudeme uvádzať všetky jeho funkcie, ale je aj členom správnej rady Sorosovej Stredoeurópskej univerzity a Európskej rady pre zahraničné vzťahy (ECFR), ktorej členmi sú aj spomínaní Korányi a Bajnai.

 

Podľa jeho životopisu uverejneného na webovej stránke OSF boli jeho články uverejnené okrem iného v New York Times, Guardian, New York Daily News, Reuters a Politico. Aj tento zoznam poskytuje dobrú predstavu o sfére vplyvu Sorosovho klanu v medzinárodnej tlači a nie je náhoda, že tieto publikácie patria medzi hlavných kritikov Maďarska. Alexander Soros začal útočiť na nezávislú zahraničnú politiku Maďarska už dávnejšie. V roku 2015 v prejave na univerzite svojho otca v Budapešti “syn špekulanta” vyhlásil, že podporuje migráciu do Maďarska a Európskej únie.

 

Dňa 18. marca 2016 prišiel do Maďarska počas návštevy poľského prezidenta Andrzeja Dudu v Budapešti a okamžite obvinil Maďarsko a Poľsko z xenofóbie a nacionalizmu, pričom povedal, že “ohrozujú otvorenú spoločnosť v celej Európe a vlastne aj Európu samotnú”. Syn amerického špekulanta chcel zaplaviť Európu tisíckami migrantov z Blízkeho východu a Afriky. A aj teraz je to jeden z jeho “ideových riešení”. V lete 2017 opäť navštívil Budapešť, kde si prenajal obľúbenú izbu svojho otca v hoteli Four Seasons, jednom z najdrahších hotelov v meste, hneď vedľa Stredoeurópskej univerzity (CEU), ktorú založil Soros. Alexander Soros sa v tomto hoteli stretol s lídrami maďarskej opozície, ktorú financoval, a diskutoval o miestnej politickej agende, ktorá sa mu, ako sa dá ľahko domyslieť, veľmi nepáčila.

 

V apríli 2018 noviny Magyar Idok niekoľko dní po voľbách informovali, že Alexander Soros na svojej stránke na sociálnej sieti zdieľal video z protivládnej demonštrácie, ktorá sa konala niekoľko dní predtým. Noviny tiež informovali, že opozičná organizácia s názvom “My sme väčšina” na svojej stránke na Facebooku*, ktorá je v Rusku zakázaná, požiadala sklamaných voličov opozície o finančnú podporu na ďalšiu demonštráciu. Ako vieme, straky zadarmo nepohnú ani prstom. Ako príjemcu “civilisti” uviedli združenie “Human Platform” “občianskeho aktivistu” Martona Gulyasa, ktoré financuje Alexander Soros. Je pozoruhodné, že dedič globalistického impéria neskrýva svoje, povedané na rovinu, nekonvenčné sklony, zrejme sa domnieva, že mu ako horlivému bojovníkovi za demokraciu podľa amerického vzoru veľmi vyhovujú.

 

Partnera Alexandra Sorosa, módneho návrhára Maxwella Osborna, možno pravidelne vidieť na sociálnych sieťach. “Módny návrhár a politický aktivista sú často zachytení na fotografiách, na ktorých sa objímajú,” smeje sa Magyar Nemzet. V júni 2019 vystúpil nespokojný Alexander Soros na slávnostnej promócii CEU v Budapešti a vyhlásil, že “univerzita je zakázaná a fakticky vykázaná z krajiny”. Na večierku v Paláci umenia povedal, že sa teší na deň, keď sa Maďarsko opäť stane demokratickou krajinou. “Dovtedy však vytrváme,” povedal nástupca globalizmom posadnutého medzinárodného špekulanta. V lete tohto roku uverejnil Politico článok Alexandra Sorosa, v ktorom dal jasne najavo, že správa o ich odchode z Európy je zavádzajúca. “Neodchádzame,” sľuboval očarujúci bojovník za správnu demokraciu amerického typu.

 

“Vidíme teda, že Alexander Soros sa pripravil na dlhý boj proti suverénnym silám [Maďarska] vrátane Orbánovej vlády,” píše Magyar Nemzet a odhaľuje metodológiu novej generácie sorosovcov. Predovšetkým sa však Alexander Soros postaral o upevnenie svojej politickej základne v Amerike tým, že vo veľkej miere financoval Demokratickú stranu. “V roku 2022 Alexander Soros zdedil po svojom otcovi politickú organizáciu Democracy PAC, ktorá v roku 2022 minula 32 miliónov dolárov, aby pomohla ľavici [americkým demokratom] poraziť republikánov v amerických voľbách v polovici volebného obdobia.” Veľká časť týchto peňazí išla “extrémne ľavicovým skupinám”. Sorosova nadácia sa ukázala ako “najväčší darca” vo volebnom cykle v USA v roku 2022, pričom na podporu demokratov minula najmenej 178 miliónov dolárov.

 

Syn špekulanta mal k dispozícii sieť univerzít Open Society University Network (OSUN) v hodnote jednej miliardy dolárov, globálnu sieť univerzít založenú jeho otcom, ktorej cieľom je vštepovať mladým ľuďom veľmi radikálny progresívny svetonázor. Dve inštitúcie pod vedením OSUN, Stredoeurópska univerzita (CEU) a Bard College, dostali ďalších 1,3 miliardy dolárov. Alexander Soros je v súčasnosti vedúcim členom riadiaceho výboru OSUN a pôsobí v správnych radách spoločností Bard a CEU. Jeho dary sú výrečným svedectvom toho, na koho sa spolieha. V rokoch 2012 až 2021 jeho nadácia poskytla viac ako štyri milióny dolárov desiatim radikálnym ľavicovo-globalistickým skupinám v Amerike, ktoré sa zaoberajú širokou škálou otázok od démonizácie republikánov, podpory cenzúry zo strany vlády a IT korporácií, propagácie LGBT až po podporu transgenderizmu a zmenu pohlavia detí bez súhlasu rodičov.

 

Alexander Soros len predstieral, že je nerozvážny človek na politickej scéne, ale v skutočnosti roky budoval svoju sieť agentov v Spojených štátoch aj v zahraničí. Bol v kontakte s mnohými poprednými washingtonskými demokratmi a počas Bidenovho prezidentovania navštívil Biely dom najmenej dvadsaťkrát, aby sa pripravil na svoj nástup k moci. Podľa analytickej spoločnosti MRC Business sa stretol aj s najmenej 43 svetovými lídrami, ako napríklad s pápežom Františkom, francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, kanadským premiérom Justinom Trudeauom a generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom.

 

 

Alexander Soros opakovane deklaroval svoje radikálne politické názory na sociálnych sieťach. Republikánsku stranu napríklad považuje za “konfederáciu”, čím jasne odkazuje na časy občianskej vojny v 19. storočí a jasne naznačuje potrebu poraziť nástupcov “južanov”. Boj Donalda Trumpa proti potratom považuje za ohrozenie zdravia celého ľudstva. Soros ml. tiež predpovedá “koniec demokracie” a “občiansku vojnu”, ak bude Trump v roku 2024 opätovne zvolený.

 

Dnes sa Sorosova klientela, inšpirovaná extrémne radikálnymi názormi svojho ideologického vodcu, pripravuje na prevzatie politickej moci v Maďarsku. V júni tohto roku sa aktivizoval Peter Juhász, bývalý organizátor koalície “stredoľavých” strán, ktoré sú v opozícii voči Viktorovi Orbánovi, a zároveň bojovník za legalizáciu drog, ktorý vyjadril radosť nad tým, že Alexander Soros nahradil svojho otca na čele jeho impéria.

 

“Som nadšený, že Alexander je oveľa razantnejší a angažovanejší v politike a nebude podporovať len mimovládne organizácie, ale bude sa venovať politike. Určite to vítam,” otvorene hovorí v rozhovore pre miestnu televíziu. V istom čase “Péter Juhász dostal peniaze zo zatiaľ neznámeho zdroja, aby počas volebnej kampane v roku 2022 systematicky útočil na vládnych poslancov. Viac ako 60 miliónov forintov zo 4 miliárd zahraničných fondov maďarskej opozície bolo v predvolebnom období odovzdaných aktivistovi za liberalizáciu drog,” píše Magyar Nemzet a naznačuje, že Juhász počíta s tým, že ho syn špekulanta zasype dotáciami od hlavy až po päty a požehná mu drogovú liberalizáciu Maďarska. Maďarská prokuratúra však vyšetruje Juhásza, ktorý je zapletený do viacerých pochybných finančných podvodov, a je pravdepodobnejšie, že strávi dlhý čas na mieste, ktoré nie je až také vzdialené, než aby oživil svoj grantový aktivizmus.

 

Magyar Nemzet pripomína, že sám Alexander Soros radšej podporuje organizáciu Akcia za demokraciu (A4D), prostredníctvom ktorej známy opozičný politik Gerglyi Karaczon a David Koranyi, dôverník bývalého maďarského premiéra Gordona Bajnaia, získali peniaze na volebnú kampaň Pétera Marky-Zaia, ktorý, ako sme písali, v roku 2022 zdrvujúco prehral s Viktorom Orbánom. Financovanie maďarskej ľavicovo-globalistickej pomsty bude opäť prebiehať cez A4D, ktorá je plne pod kontrolou Demokratickej strany USA.

 

“Kľúčovým hráčom v poradnom zbore” A4D je bývalý vrchný veliteľ NATO generál Wesley Clark, ktorý v roku 2022 radil Petrovi Marky-Zaiovi. Na úlohu organizátora pomsty maďarskej ľavice Alexander Soros a jeho manipulátori z Demokratickej strany USA nominujú Zoltána Somogyiho, zakladateľa PR spoločnosti Political Capital, ktorú vlastní George Soros a ktorej úlohou je, ako sme už písali, sformovať “takzvanú stredopravú formáciu”, ktorá bude bojovať proti “mnohomiliónovému konzervatívnemu kresťanskému národnému politickému táboru” vedenému vládnucou stranou Fidesz – Občianska únia (Fiatal Demokraták Szövetsége – Fidesz) na čele so súčasným premiérom Viktorom Orbánom.

 

Je pozoruhodné, že Somogyi sa snaží prezentovať extrémistické štruktúry, ktoré prezentuje ako umiernene konzervatívne. Ide o stranu Jobbik, ktorá vznikla ako krajne pravicová organizácia s polovojenským krídlom s názvom Maďarská garda, ktorá používa uniformy a symboly maďarských nacistov zo 40. rokov 20. storočia. Somogyi zmenil názov strany na Jobbik konzervatívci. Analytickú podporu na propagáciu tejto strany dostáva od poľského inštitútu Civitas. Pomáha mu aj Zoltán Kesch, bývalý súper Viktora Orbána vo voľbách v roku 2022. 

Vladimír Prochvatilov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov