Pancir-SM
Aktuality, Pozemná technika,

Nečakané víťazstvo Ruska nad NATO

Rusko skonštruovalo medzikontinentálne balistické rakety novej generácie na nanesenie strategického jadrového úderu, kým USA stále nedokážu nahradiť zastarané Minuteman III, píše Military Watch Magazine.


 

“Vážne ťažkosti s konštruovaním novej rakety zvýšili pravdepodobnosť toho, že Spojené štáty budú nútené úplne sa vzdať rozmiestnenia pozemných balistických rakiet a ukončiť používanie Minuteman III bez náhrady,” hovorí sa v článku.
Rusko dosiahlo veľké úspechy pri konštruovaní tohto typu výzbroje, čo bolo v čase, keď USA akcentovali vývoj podhladinových jadrových síl a strategických bombardérov.

 

Bočný pohľad na Minuteman III

Na rozdiel od Washingtonu, ktorý narážal na neúspechy v tomto odvetví, Moskva zvýšila počet plukov “Jars” a modernizuje rakety RS18-1, aby mohli niesť hypersonické kĺzavé aparáty “Avangard”, hovorí sa v článku. Vyspelé technológie poskytujú Rusku obrovskú prevahu nad potenciálnym protivníkom a robia jeho pozemné medzikontinentálne rakety najbojaschopnejšími na svete, zdôrazňujú autori článku.

 

Rusko plánuje modernizovať divízie ICBM  v Teykove a 6 silových plukov v Tatiščeve

 

Sily NATO sa nevyrovnajú armáde RF
NATO úplne stratilo reputáciu hroznej sily a nevydrží priamu zrážku s Ruskom, vyhlásil bývalý spravodajský dôstojník US Army Scott Ritter youtube kanálu Danny Haiphong.
“NATO stratilo dôveru. NATO vychádzalo z predstavy, že je obrovskou alianciou, preplnenou modernými armádami a modernou technikou. (…) Lenže, ukazuje sa, že tieto zbrane sú odpadom a armáda NATO je zbytočná,” uviedol. Ritter osobitne poukázal na degradáciu Bundeswehru. Poznamenal, že pokles priemyselného potenciálu Nemecka kvôli protiruským sankciám spôsobil, že Nemci nie sú schopní dodať tanky ani vlastnej armáde. Súčasná armáda SRN je vraj ozbrojenou silou mierových čias, pričom do Bundeswehru nastupujú iba tí, ktorí si nedokázali nájsť normálnu prácu, tvrdí s dodatkom, že súčasnú nemeckú armádu tvoria “tučniaci”, ktorí nikdy neabsolvovali v plnej výstroji dlhé pochody a ktorí nemajú žiadne silné stránky. “Dobrou správou pre NATO je, že Rusko sa naň nechystá!”

 

Nasadenie nového “Panciru-SM” je zlou novinou pre Kyjev

Objavením sa na fronte nového samochodného protilietadlového komplexu “Pancir” vzniknú pre OSU
problémy, píše poľský portál Interia.
“Na front dorazila nová verzia samochodného protilietadlového kanónového komplexu “Pancir”, ktorá môže spôsobiť vážne problémy Ukrajine, ktorá v ostatnom čase uprednostňuje drony,” hovorí sa v článku. Autor článku tvrdí, že modernizovaný “Pancir-SM” môže prepadať aj minidrony, riadené delostrelecké granáty a rýchle balistické ciele. Nový “Pancir-SM” má nový systém zisťovania a sledovania cieľov, neveľké ciele vie nachádzať vo vzdialenosti do 75 km a prepadať ich vo vzdialenosti 40 km.

 

Admirál Golovko

 

Rusko sa posilňuje na námorných strategických smeroch

“Naisto zrealizujeme všetky naše plány pri výstavbe lodí, kvalitatívne upevníme námornú silu Ruska na všetkých strategických smeroch a v oblastiach svetového oceánu,” povedal prezident RF V. Putin počas ceremónie vztyčovania vlajok na nových bojových plavidlách. Dodal, že čoskoro fregata “Admirál Golovko” doplní zostavu Severného loďstva, malý raketový čln “Naro-Fominsk” a námorná mínolovka “Leb Černavin” ponesú službu v Baltickom mori. V. Putin zagratuloval námorníkom a podľa dávnej tradície im zaželal “sedem stôp pod kýlom” (pri plachetniciach sa táto fráza o dvoch metroch pod kýlom považovala za bezpečnú hĺbku na plavbu).
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov