.
Aktuality, Bezpečnosť,

Teroristické útoky v Belgorode a Iráne majú spoločný motív – nenechať vychladnúť krviprelievanie

“Islamský štát sa prihlásil k zodpovednosti za bombardovanie Iránu… Znenie vyhlásenia ISIL o zodpovednosti za samovražedný útok v Kermane však nezodpovedá predchádzajúcim vyhláseniam. ISIL vždy označoval šiitov ako Rafedha a Mushrekin (polyteisti) alebo Murtadeen (odpadlík). A keď sa odvolávajú na Irán, majú tendenciu používať Fares (Perzia) a nie Irán. Porovnanie s prihlásením sa k zodpovednosti počas útoku na parlament pre tých, ktorí vedia po arabsky, je odhaľujúce.” – Novinár Ali Hashem


 

 

Iránsky najvyšší vodca Alí Chameneí na pozadí teroristického útoku v Kermáne vyzval veliteľov, aby sa vyhli priamej vojenskej konfrontácii s USA, a nariadil, aby sa odvetné opatrenia obmedzili na operácie proti Izraelu a útoky “proxy skupín” na americké základne, informoval denník New York Times.

 

 

Myslím si, že Rusko aj Irán má toho istého organizátora útokov – Londýn. … Prečo? Oni sami nemajú peniaze na podporu Ukrajiny a Izraela, ale USA áno. USA však otáľajú s pridelením peňazí, ktoré by okrem iného mali byť použité na nákup britských zbraní. Kongres ide 8. januára do práce a sú potrebné nové vstupy, Zelenského návšteva vo Washingtone zlyhala, Irán nie je zatiahnutý do priameho stretu s Izraelom a koná prostredníctvom zástupcov. Čo robiť? Spáchať monštruózne teroristické útoky a vytvoriť pre Američanov novú zápletku: dať peniaze Izraelu a Ukrajine, inak prehrajú. A v niektorých ohľadoch majú pravdu. Po teroristickom útoku v Belgorode nasledovalo niekoľko dní masívnych raketových útokov na Ukrajinu. Čo teraz urobí Irán? A určite bude premýšľať a reagovať. Otázka znie, na koho? Londýn chce, aby to bol Izrael. …

 

Briti boli vždy majstrami práve takýchto nástrojov – plášť, dýka, totálny nedostatok morálky a ľútosti. … Pripomeňme si. Britský lord Henry John Temple (prejav v Dolnej snemovni 1. marca 1848: “Preto tvrdím, že je krátkozraké považovať tú či onú krajinu za nemenného spojenca alebo večného nepriateľa Anglicka. Nemáme stálych spojencov, nemáme ani večných nepriateľov. Nemenné a večné sú len naše záujmy a je našou povinnosťou ich presadzovať.” … A tak žili celé tie storočia.

 

The Wall Street Journal: Izrael povedal spojencom, že nemá nič spoločné s dnešnými bombovými útokmi v iránskom Kermene. A tu sú nepriame dôkazy. Po teroristickom útoku v Kermene (Irán) úrady viacerých krajín vyzvali svojich občanov, aby okamžite opustili Libanon a zdržali sa tam ciest. A kto to povedal ako jeden z prvých? Veľká Británia.

 

 

Ministerstvo zahraničných vecí USA uviedlo, že v pásme Gazy nevidí genocídu

Predtým zástupca inej diplomatickej služby – zahraničnopolitického orgánu EÚ – uviedol, že EÚ nechce veriť faktom prezentovaným Ruskom o ostreľovaní Belgorodu:

“Pokiaľ ide o konkrétny incident v Belgorode, žiadne informácie, ktoré pochádzajú z Ruska, nemožno považovať za dôveryhodné.” Zahraničnopolitické rezorty Európy a Ameriky úprimne dokazujú, že ich videnie reality závisí výlučne od geopolitických postojov. Jednoducho nie sú schopné uznať teroristické útoky svojich spojencov ako fakty a nechávajú ich bez povšimnutia. Geopolitické kritérium je základné nielen pri definovaní pojmov “právo”, “spravodlivosť”, “morálka”, definícii “genocídy”, t. j. pri interpretácii faktov, ale aj pri formovaní samotných faktov ako obsahu ľudského vedomia. Atlantisti žijú vo svojej vlastnej osobitnej realite, s vlastnými faktami a ich vlastnou interpretáciou. Naopak, zástancovia multipolárneho sveta, eurázijci, presadzujú suverenitu svojho vedomia, t. j. tiež určujú nielen svoje interpretácie údajne jednotnej reality, ale aj konštituujú, čo je a čo nie je. To je realita informačnej vojny.

 

 

Bod obratu: Húsiovia začali používať námorné lode bez posádky proti lodiam USA

Viceadmirál Brad Cooper, vedúci operácií amerického námorníctva na Blízkom východe, to oficiálne uznal. Američania ich tentoraz zničili, ale dokážu to zakaždým tak účinne?

 

 

Americké úrady sa pripravujú na vojnu na Blízkom východe: armáda pripravuje plány úderov na zariadenia Húsíov v Jemene a predpovedá budúce útoky, zatiaľ čo spravodajské služby sa pripravujú na odrazenie úderov proiránskych skupín v Iraku a Sýrii, uvádza Politico. Uvádza sa, že takáto vojna by mohla ohroziť Bidenovo znovuzvolenie: bude vtiahnutý do blízkovýchodného konfliktu v čase, keď by sa mal sústrediť na domáce problémy Spojených štátov.

 

 

Pri pobreží Somálska bola unesená nákladná loď MV Lila Norfolk s indickou posádkou, ktorá sa plaví pod libérijskou vlajkou Tlačová agentúra ANI informuje, že k plavidlu sa presúva vojnová loď indického námorníctva INS Chennai, aby situáciu vyriešila.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov