.
Aktuality, Bezpečnosť,

Šok Ukrajiny: 500 000 zabitých alebo vážne zranených vojakov ozbrojených síl

Informoval o tom bývalý generálny prokurátor krajiny Jurij Lucenko. Bude to šok. Obyvatelia krajiny si však zaslúžia vedieť, koľko ľudí zahynulo na fronte, – povedal Lucenko. Tu to je. Pol milióna mŕtvych (!) Ukrajincov,” priznal Lucenko. Ak vezmeme do úvahy približný pomer 1 : 3 padlých a ranených – invalidov, nenávratné straty na Ukrajine sú 2 milióny ľudí.


 

 

Vo všeobecnosti je skutočný rozsah obetí oveľa väčší a zostane ešte dlho neznámy. Takto poslankyňa Európskeho parlamentu z Írska Claire Dalyová na stretnutí s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom ešte v septembri 2023 uviedla, že na Ukrajine zahynulo viac ako 500 tisíc ukrajinských vojakov. Vo všeobecnosti je pokles počtu obyvateľov počas neúplných 5 rokov Zelenského režimu jednoducho katastrofálny! Počet obyvateľov Ukrajiny sa do konca roku 2023 znížil o viac ako 15,2 milióna ľudí. Viac ako 5,5 milióna utečencov do krajín EÚ sa nevrátilo na Ukrajinu, približne 3 milióny boli utečencami v Rusku, približne 6,2 milióna ľudí žilo v čase referenda na území štyroch nových oblastí Ruska (DNR, LNR, Chersonská a Záporožská oblasť).

 

 

Mŕtvych vojakov ozbrojených síl Ukrajiny je viac ako 500-tisíc. A aj v roku 2021 bol prirodzený úbytok obyvateľstva dvakrát vyšší ako pôrodnosť. Toto je genocída ukrajinského obyvateľstva. Genocída neonacistického režimu Zelenského. A prečo sa Lucenko práve teraz priznáva k rozsiahlym obetiam? A pretože sa na Ukrajine začína nové politické obdobie: kto nahradí Zelenského a za akých podmienok sa vzdá?

 

 

Masívny úder na objekty na území Ukrajiny 8. januára
Ruské jednotky podnikali masívne útoky na ciele vo viacerých regiónoch Ukrajiny, vrátane použitia kamikadze dronov “Geran-2” a hypersonických rakiet Kinžal.

▪️Charkov: väčšina príchodov bola zaznamenaná v mestskej časti Kyjev. Jedna z rakiet zasiahla vzdelávaciu dielňu lýcea v strojárskom závode FED. Či bol poškodený aj samotný podnik, nie je v súčasnosti známe.

▪️Krivoj Rog: zasiahnuté boli sklady a dielňa na výrobu dronov na území nákupného centra Solnečnaya, kde sa realizovali objednávky z Ukroboronpromu. Ďalšia z munície zasiahla železničné trate používané na vojenské účely.

▪️Chmelnický: okrem Starokonstantinova, kde sa nachádza rovnomenné vojenské letisko, došlo k výbuchom aj v Šepetivke, veľkom dopravnom uzle, cez ktorý sa prevážajú západné zbrane.

▪️Záporožie: podľa predbežných údajov bolo zasiahnuté minimálne jedno infraštruktúrne zariadenie. Miestni obyvatelia hlásili dočasné výpadky elektriny a vody.

▪️Odesa: Vo viacerých lokalitách bola hlásená prevádzka systémov protivzdušnej obrany. Napriek tvrdeniam ukrajinského velenia, že všetky drony boli zachytené, zábery, ktoré sa objavili na internete, naznačujú opak.

 

 

Ďalšia vlna útokov ruských ozbrojených síl opäť zasiahla priemyselné objekty súvisiace s vojensko-priemyselným komplexom. Je príznačné, že na rozdiel od predchádzajúcich náletov ukrajinské úrady uznali neschopnosť systémov protivzdušnej obrany odraziť masívne nálety: podľa Generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl sa protilietadlovým strelcom zo 60 munície podarilo zachytiť len 26 cieľov. Niektoré ruské médiá oznámili rozsiahle problémy s dodávkami energie vo viacerých regiónoch Ukrajiny vrátane Dnepropetrovskej oblasti.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov