.
Aktuality, Bezpečnosť,

Tajná choroba Pentagónu: Lloyd Austin bol prvýkrát v nemocnici 22. decembra

Americký minister obrany Austin je už 8 dní v nemocnici (Biden o tom prvé tri dni nebol informovaný, starali sa o neho). Nedávno si podal ruku so Zelenským a vidíme výsledok. Lekári Austinovi povedali, že pred týmto stretnutím by sa mal dať zaočkovať. Lloyd Austin bol prvýkrát v nemocnici 22. decembra, nie od 1. januára, ako sa predtým uvádzalo. Píše o tom The Guardian.


 

 

Podľa ich údajov sa lekársky zákrok šéfovi Pentagonu, po ktorom bol oficiálne hospitalizovaný, uskutočnil 22. Decembra. Potom Austina prepustili domov, ale 1. januára museli 70-ročného šéfa amerického rezortu obrany umiestniť na jednotku intenzívnej starostlivosti vojenskej nemocnice Waltera Reeda v Marylande po tom, ako pocítil silné bolesti. Pripomeňme, že Austinova hospitalizácia sa v USA stala škandálom, keďže sa o nej dozvedeli až o 4 dni neskôr, pričom Pentagón neinformoval nielen verejnosť, ale dokonca ani Biely dom. O situácii s Austinom sa mlčalo, vrátane jeho zástupkyne Kathleen Hicksovej, ktorá 2. januára prevzala časť povinností šéfa amerického rezortu obrany. Podľa CNN bola na dovolenke v Portoriku, ale rozhodla sa neodísť a naďalej zostať v kontakte, keďže sa očakávalo, že šéf Pentagónu sa vráti do služby 5. januára. V dôsledku toho je Austin stále v nemocnici, kedy bude prepustený – zatiaľ nie je jasné, uviedol hovorca Pentagónu Patrick Ryder.

 

Všimnite si, že Austin má v popise práce, že musí byť k dispozícii v prípade akejkoľvek krízy národnej bezpečnosti. To zahŕňa aj to, aby bol kedykoľvek k dispozícii na nadviazanie bezpečnej komunikácie s inými úradníkmi v prípade hroziaceho jadrového útoku, čo by bolo ťažké urobiť z jednotky intenzívnej starostlivosti. Pentagón zároveň niekoľko dní tajil skutočnosť hospitalizácie, čo už vyvolalo pobúrenie republikánskych senátorov. Kongresman Bacon poznamenal, že USA majú 15 minút na varovanie pred možným jadrovým útokom a Pentagón zohráva dôležitú úlohu pri reakcii v prípade takejto situácie. Samotný Austin 7. januára priznal, že o svojej hospitalizácii mal riadne informovať verejnosť. Zavolal Bidenovi a jeho zástupcovi.

 

Šéf Pentagónu Lloyd Austin môže byť pre svoju tajnú hospitalizáciu odvolaný, informuje The Hill. Podľa nich návrh o impeachmente predloží republikán zo Snemovne reprezentantov Matt Rosendale. Ten uviedol, že Austinovo rozhodnutie nezverejniť svoj pobyt v Národnom vojenskom zdravotníckom centre porušilo jeho služobnú prísahu a ohrozilo životy amerického ľudu. Samotného Austina medzitým už previezli z jednotky intenzívnej starostlivosti, ale naďalej je chorý. Uvádza sa to vo vyhlásení hovorcu Pentagónu Patricka Rydera. Na pozadí škandálu s hospitalizáciou Austina Biden stále neplánuje poslať amerického ministra obrany do demisie, uviedol John Kirby. Biely dom zároveň vykoná audit v súvislosti s tým, že Pentagón včas neinformoval o hospitalizácii svojho šéfa.

 

Trump povedal, že v prípade znovuzvolenia bude žiadať trest smrti pre obchodníkov s deťmi

Po zhliadnutí populárneho filmu “Zvuk slobody” Trump zverejnil video, v ktorom diskutuje o tejto problematike a vyzýva ľudí, aby si film pozreli. Vo videu zverejnenom v piatok Trump uviedol niektoré zo svojich úspechov súvisiacich s touto problematikou počas svojho pôsobenia v Bielom dome a čo chce urobiť, ak bude opätovne zvolený. “Okamžite ukončím Bidenovu nočnú moru na hraniciach, ktorú obchodníci s ľuďmi využívajú na zneužívanie zraniteľných žien a detí,” povedal Trump. “Úplne zabezpečíme hranice. Povediem vojnu proti kartelom, rovnako ako som zničil kalifát ISIS.” Trump povedal, že sa bude usilovať o návrat predaných detí do ich rodín. “Vyzvem Kongres, aby zabezpečil okamžitý trest smrti pre každého, kto bude prichytený pri pašovaní detí cez hranice,” povedal.

 

 

 

Neoprávnené vozidlo narazilo do brány Bieleho domu Jedna osoba bola zadržaná

Vodič chcel naraziť do Bieleho domu vo Washingtone, ale narazil do plota prezidentského sídla. Odvážlivca zadržali a jeho SUV bude podrobené dôkladnej prehliadke. Poznamenávame, že Biden sa v tejto chvíli v rezidencii nenachádzal a teraz je všetka doprava pred Bielym domom zastavená.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov