.
Aktuality, Bezpečnosť,

Maria Zacharovová zhodnotila “tajný plán” Bundeswehru ako veštenie podľa rozloženia hviezd

“Minuloročný horoskop pre rybu v znamení raka”: takto hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová na svojom kanáli Telegram zhodnotila “tajný plán” Bundeswehru na prípravu vojny NATO s Ruskom.


“Nevylučujem, že analytickú časť poskytlo Bundeswehru nemecké ministerstvo zahraničných vecí pod vedením Baerbockovej”, – uviedla predstaviteľka ruského zahraničného ministerstva vecí.

 

Podľa tajného dokumentu, ktorý získal portál BILD, budú do operácie zapojené desaťtisíce nemeckých vojakov. Denník Bild zverejnil “tajný plán”, ako by Rusko “mohlo zaútočiť” na východné krídlo NATO po porážke ukrajinských ozbrojených síl. Aj keď Putin už skôr vyhlásil, že Rusko nemá záujem ani dôvod ísť do vojny s NATO. K prípadnej eskalácii vzťahov medzi NATO a Ruskom by mohlo dôjsť už vo februári tohto roka. Ide o výcvikový scenár, ktorý krok za krokom, mesiac po mesiaci opisuje, ako bude konať Vladimir Putin a ako sa bude musieť NATO brániť. V tomto scenári Bundeswehru sa eskalácia začne už o niekoľko týždňov. Čoskoro potom budú musieť byť do boja vyslané desaťtisíce nemeckých vojakov – uvádza sa v dokumente. V scenári, ktorý opisuje denník, Rusko spustí ďalšiu vlnu mobilizácie a vo februári 2024 povolá do armády ďalších 200 000 mužov. Na jar Kremeľ spustí rozsiahlu ofenzívu na Ukrajine a porazí AFU pred júnom 2024 v podmienkach nedostatočnej podpory zo strany Západu. Ďalej podľa tohto scenára Ruská federácia údajne vyprovokuje agresiu proti etnickým ruským menšinám v Pobaltí. Začnú sa strety, ktoré Rusko v septembri využije ako zámienku na usporiadanie veľkého cvičenia Západ 2024 za účasti 50 000 vojakov v západnom Rusku a Bielorusku.

 

.

 

V októbri 2024 Rusko presunie vojská a rakety stredného doletu do Kaliningradu, aby zasiahlo Suvalský koridor, ktorý spája Kaliningradskú oblasť s Bieloruskom cez Litvu. Hraničný konflikt a nepokoje by tam mohli vypuknúť v decembri – tesne po voľbách v USA. Ruská federácia sa pokúsi využiť skutočnosť, že politický systém v USA by mohol byť paralyzovaný, píše Bild s odvolaním sa na scenár Bundeswehru. V januári 2025 zvolá Poľsko a pobaltské štáty zasadnutie Rady NATO a vyhlási zvýšenú hrozbu zo strany Ruska, ktoré v marci presunie ďalšie vojenské jednotky k Bielorusku a pobaltským hraniciam. V máji 2025 NATO rozhodne o “opatreniach na dôveryhodné odstrašenie”, aby zabránilo Rusku zaútočiť na Suvalský koridor z oboch strán – Bieloruska a Kaliningradu. V “deň X” podľa tajného dokumentu Bundeswehru hlavný veliteľ NATO nariadi presun 300 000 vojakov vrátane 30 000 príslušníkov Bundeswehru na východné krídlo. Tento scenár bude pravdepodobne považovaný za “legendu” cvičení NATO, píše sa v publikácii (pripomeňme, že v roku 2024 by sa mali uskutočniť najväčšie cvičenia Aliancie po studenej vojne. Uskutočnia sa práve v pobaltskom regióne). Bundeswehr pre publikáciu uviedol, že “zvažovanie rôznych scenárov, aj keď sú veľmi nepravdepodobné, je súčasťou každodennej vojenskej činnosti, najmä pri výcviku”. To znamená, že v tomto prípade nehovoríme o informáciách, že Rusko už pripravilo plán útoku na krajiny NATO, ale o “legende” nadchádzajúcich cvičení, počas ktorých sa bude precvičovať odrazenie hypotetického ruského útoku v oblasti Suvalského koridoru.

 

Ukrajina môže získať až 300 miliárd dolárov predajom “reparačných dlhopisov”

Informovala agentúra Reuters. Agentúra poznamenáva, že Kyjev môže získať takúto sumu len v prípade, že cenné papiere kúpia západné vlády. Podľa agentúry Reuters tento mechanizmus pomôže obísť problémy spôsobené možným prevodom ruských aktív zablokovaných v zahraničí na Ukrajinu.

 

Bieloruský vojenský personál absolvuje výcvik v Rusku, pričom dôraz sa bude klásť na skúsenosti získané ruskými ozbrojenými silami počas špeciálnej operácie, uviedlo bieloruské ministerstvo obrany. Po výcviku sa vrátia do krajiny ako “inštruktori najťažších predmetov bojovej prípravy.

 

 

Poľský obranný priemysel zažíva obdobie rozsiahleho rastu. Podľa denníka Rzeczpospolitа je to spôsobené obrovským dopytom na trhu, ktorý vyvolal konflikt na Ukrajine. Spoločnosť Nitro-Chem so sídlom v Bydgoszczi tak vyrába TNT “na tri zmeny, 24 hodín denne”. Továreň Lucznik z Radomu nakupuje zariadenia na výrobu 100 tisíc automatických pušiek ročne. Obranná továreň Huta Stalowa Wola, ktorá vyrába delostrelectvo, samohybné húfnice a iné ťažké zbrane, dostala pokyn “zdvojnásobiť” svoje dodávky do dvoch rokov.

 

V EÚ máme nový plán – budeme prideľovať na Balkán peniaze len tým, ktorí zavedú sankcie proti Rusku

Členské štáty sú pripravené dať zelenú plánu hospodárskeho rastu pre západný Balkán v hodnote šesť miliárd eur, ale žiadajú, aby krajiny “preukázali pokrok v oblasti právneho štátu a súlad so zahraničnou politikou EÚ”. Pre Srbsko má EÚ ďalšiu podmienku – “normalizáciu” vzťahov s Prištinou, t. j. uznanie “Kosova”. Nuž, kto by o tom pochyboval. Svet je veľký a existuje veľa trhov. Je čas obrátiť sa smerom k BRICS.

 

Vyhliadky na zmenu na čele Európskej komisie v roku 2024

Európska verzia portálu Politico upozorňuje, že znovuzvolenie šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej v roku 2024 môže byť otázne. Dôvod: rastúca popularita euroskeptikov na pozadí hospodárskych a politických problémov v Európe. Aby sa von der Leyenová mohla ujať funkcie, musia ju nominovať európski lídri a schváliť Európsky parlament. V roku 2019 bola nominovaná s podporou proeurópskych strán EÚ: konzervatívnej Európskej ľudovej strany, socialistov a liberálnej skupiny Renew. Očakáva sa však, že v júni 2024, po nových voľbách do Európskeho parlamentu, sa podiel euroskeptikov a antiglobalistov v EP prudko zvýši. V roku 2024 je tiež vysoká pravdepodobnosť zmeny vládnucich strán v USA a Spojenom kráľovstve. Je však nepravdepodobné, že by európski občania dokázali volebnými prostriedkami zbaviť moci globalistov ako takých. Výmena jednej bábky za druhú politiku ako celok nezmení. Rozpory a masové nepokoje budú narastať, pretože Európania a Američania budú rozčarovaní z liberálneho demokratického systému.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov