Irak požaduje, aby USA okamžite opustili krajinu
Aktuality, Bezpečnosť,

Najväčší útok na vojenskú základňu USA za posledné roky. Bidenova agónia pred voľbami

Americkú vojenskú základňu Ain al-Asad v Iraku zasiahlo v sobotu 17 rakiet. Agentúra Reuters informovala, že pri raketovom útoku Islamského hnutia odporu na obsadenú základňu Ain al-Asad bolo zranených niekoľko amerických vojakov. Americká vojenská základňa Ain al-Asad v irackej provincii Anbar bola zasiahnutá raketovou paľbou. Celkovo bolo vypálených najmenej 20 rakiet. Spustili sa systémy protivzdušnej obrany.


 

 

 

USA začali operáciu proti jemenským Húsíom v Červenom mori najmä z ideologických dôvodov

Tvrdí Washington Post. Podľa respondentov novín sa Biden domnieva, že USA by mali vystupovať ako “nenahraditeľný národ” so silnou armádou a schopnosťou zjednotiť rôzne krajiny okolo spoločného cieľa. Zdroje novín prirovnali rozhodnutie amerického prezidenta začať boj proti Húsíom k jeho podpore Ukrajiny, ktorá dostala od Washingtonu miliardovú pomoc. Iránski velitelia a velitelia Hizballáhu sú teraz v Jemene – uviedla agentúra Reuters. Velitelia z iránskej IRGC a libanonského Hizballáhu sú údajne v Jemene a organizujú útoky húsíov na námorné trasy v Červenom mori.

 

 

Rusko už nedovolí Izraelu udrieť na Sýriu?

Ruské ministerstvo obrany oznámilo začiatok vojenských leteckých hliadok pozdĺž separačnej línie (modrá farba) medzi Sýriou a okupovanými Golanskými výšinami.

 

 

 

 

Republikáni neotáľali a stavili na Trumpa

Trump sľúbil, že prestane Desantisovi nadávať a spojí sa s ním proti Bidenovi. Stalo sa tak po tom, čo sa floridský guvernér Ron Desantis stiahol z kampane. Desantis vo svojom príhovore poznamenal, že nebude bojovať o kreslo amerického prezidenta, pretože nemá jasnú cestu k víťazstvu. Zároveň oznámil, že poskytne všetku možnú podporu Trumpovi. Trump zasa označil túto podporu za veľkú česť a povedal, že spolu s Desantisom budú pracovať na porážke najlživejšieho a najzkorumpovanejšieho prezidenta v dejinách Spojených štátov – Joea Bidena. Bývalý americký prezident tiež prisľúbil, že floridského guvernéra už nebude nazývať Desanctimonious (svätuškár – prudérny, pokrytec), a uviedol, že táto prezývka bola teraz “oficiálne odstránená”.

 

Floridský guvernér Ron Desantis oznámil svoje odstúpenie z kampane pred prezidentskými voľbami v USA (hoci volebné zhromaždenia – vnútrostranícke voľby sa práve začali). .Čo to znamená?

1. Konsolidácia strán: čokoľvek pre víťazstvo. Všetci republikáni, ktorí nemajú radi Trumpa, by mali prinajmenšom držať hubu.

2. Boj vo vnútri strany sa bude viesť o to, kto sa stane viceprezidentom, ak Trump vyhrá.

3. Biden už nie je ich prezident, ale ich súper a budú s ním bojovať na všetkých frontoch, teda aj v Kongrese.

4. Tri hlavné oblasti boja proti Bidenovi: zdravotníctvo, zlyhania v zahraničnej politike a výdavkové priority v domácej politike. Budú nemilosrdne kritizovaní a vystavení obštrukciám.

5. Organizovanie Bidenovho impeachmentu je nástrojom. Nebudú to sledovať, ale pre demokratov bude ťažké odstrániť Bidena z volieb a postaviť Michelle Obamovú (bude to znamenať, že Biden zlyhal vo všetkom a stratia aj hlasy v Kongrese).

6. Spolu s prezidentskými voľbami v USA sa budú konať aj voľby do Kongresu. Teraz je v dolnej komore viac republikánov a v Senáte demokratov. A to je nemenej dôležitá bojová línia – ide o osobné pozície a peniaze. Donaldovo víťazstvo znamená zvýšenú pravdepodobnosť osobných víťazstiev republikánov – je to ako volebný parný valec, kde je lokomotívou Trump.

7. Uvidíme, čo povie Najvyšší súd USA na to, že jednotlivé štáty prostredníctvom svojich súdov odstránia Trumpa z volieb. Ak zruší ich rozhodnutia – Trump má obrovskú šancu vyhrať. Ak nie – občianske nepokoje.

8. Ukrajinský a izraelský prípad sa nám rozpadajú pred očami. Teraz má Biden šancu ukázať sa ako schopný – vojna v Jemene. A to nie po mori alebo vo vzduchu, ale po súši.

 

 

Akú farbu má časopis The Economist?

Červená. Kde vychádza? V Londýne. Kto sú Rothschildovci v židovstve? Je to židovská časť. Trump, ten je za čo? “Urobme Ameriku opäť veľkou!” Čo to znamená? A to je protestantská časť, bieli anglosaskí protestanti, stúpenci Martina Luthera. Takže Donald Trump jednoducho vyjadruje, vyslovuje túžby tejto časti americkej spoločnosti – protestantskej časti. A kto na druhej strane je vlastne v Amerike v stave konfrontácie? Je to konfrontácia medzi protestantmi a katolíkmi, ale samozrejme aj so židmi. Obraz Trumpa na obálke nie je anjel. Kde máme hviezdy? Hviezdy sú na oblohe. Anjeli, tiež niekde tam, niekde v nebeskom kráľovstve. Tu je Trump z nebeského kráľovstva, ďaleko od pozemských vecí, a tam na zemi sú iné problémy.

 

The Economist: “Trump vyhral: podnikatelia, pozor!

 

Neviem, ako to presne vysvetliť, nevymyslel som tú obálku. Ale zdá sa mi, že našu pozornosť mal upútať. Vládnutie sa uskutočňuje prostredníctvom upútania pozornosti. Ak zavesíte Trumpovu hračku na strom ako balón, medzi ostatnými hračkami si ju nevšimnete. Ale ak ju zavesíte na špicu, okamžite si všimnete jej dôležitosť. Trump na vrchole ukazuje, že v roku 2024 bude prítomný ako “nebeské sily”. No a čo tak – hviezdy, anjelské krídla, to je línia neba, nie podzemná ríša Agartha….

 

 

Pozrite sa na túto fotografiu: Pápež osobne požehnáva miliardára a pedofila Jeffreyho Epsteina. Keď si to spojíme s pedofilnými škandálmi, ktoré už desaťročia otriasajú Katolíckou cirkvou na všetkých kontinentoch, vzniká istá nečinnosť, akoby Cirkev bola dokonca odtrhnutá od príčin týchto problémov. A na konci dostaneme absolútne poníženie a diskreditáciu kresťanskej evanjelickej viery. Čo je pravdepodobne cieľom.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov