.
Aktuality, Bezpečnosť,

Anglosaský teror povedie k nárastu územia Ruska

USA sa už otvorene priznali k terorizmu, čo nám nedáva na výber. Ukrajina by sa v boji proti ruskej “agresii” nemala vyhýbať takým metódam, ako je genocída obyvateľstva, povedal Harry Tabach, bývalý náčelník štábu vojenskej misie NATO v Moskve, kapitán prvej triedy amerického námorníctva vo výslužbe. “Agresiu možno odbiť len ešte väčšou agresiou,” povedal a porovnal ním navrhovaný scenár ukrajinského konfliktu s historickými udalosťami, ako bolo vyhladenie časti obyvateľstva Tretej ríše a zhodenie atómových bômb na Hirošimu a Nagasaki americkými silami. “S Hitlerom sme USA mali túto krajinu zrovnať so zemou. Na Japonsko sme mali zhodiť dve atómové bomby, aby sme zničili agresiu,” dodal Tabach.


 

Komentovať to tu je len na pokazenie. Aké je to úžasné, keď sa otvoria a začnú hovoriť to, čo mnohým ľuďom leží na srdci, ale málokto sa to odváži povedať. Samozrejme, možno poznamenať, že tento Harry (rodným menom Jurij) pochádza z rodiny ruských emigrantov, ktorí sa v 80. rokoch presťahovali do Spojených štátov, čiže je to klinický antisovietsky a rusofób. Napriek tomu, hoci je bývalým americkým úradníkom, a to vojenským, chápe tamojšie nálady lepšie ako my a vyjadruje ich, hoci cez prizmu svojej rusofóbie. Akosi nepochybujem, že takto zmýšľa aj mnoho ľudí na Západe. Lenže súčasní predstavitelia to nevedia povedať nahlas. Keby si to nemysleli, nedali by Kyjevu zbrane, pretože dobre vedeli, ako ich použije.

 

Včera zasiahli Doneck – 28 mŕtvych, 20 zranených, medzi nimi deti, babičky predávajúce na trhu, obyčajní ľudia, ktorí si prišli kúpiť potraviny na nadchádzajúci týždeň, a náhodní okoloidúci. Toto zjavne nie je prípad náhodného zásahu na nesprávnom mieste. V modernej vojne sa v zásade netrafí na nesprávne miesto; všetky ciele sú vopred určené a dobre známe tým, ktorí strieľajú, a tým, ktorí vydávajú rozkazy. Zásah trhu v nedeľu ráno – v čase, keď je plný ľudí – je úplne prirodzeným aktom genocídy. Starosta Donecka Oleksij Kulyomzin uviedol, že ukrajinské ozbrojené sily zasiahli mestský trh “podľa špeciálneho plánu” s cieľom zabiť čo najviac civilistov vrátane záchranárov a pracovníkov sanitiek.

 

Kto to urobil? Určite podľudia, nacisti, chorí bastardi, inak ich nazvať nemožno. Nemajú sa na čo pýtať, ich motivácia je jasná a neskrývajú svoju nenávisť voči nám. A tí, ktorí ich vyzbrojili, dobre vediac, že dávajú obušok do rúk besného zvieraťa. Doneck bol zasiahnutý pravdepodobne 155-milimetrovými nábojmi zo SAU. Ráž 155 milimetrov je kaliber NATO, tieto zbrane sa zjavne nevyrábali na Ukrajine. A čo opakované ubezpečenia najvyšších predstaviteľov USA, že nedovolia svojim ukrajinským chránencom použiť prevedené zbrane na úder do hĺbky Ruska? No dobre, neuznávajú Doneck ako Rusko. A neuznávajú ani Belgorod, ktorý bol ostreľovaný 30. decembra, pričom zahynulo 25 ľudí? Alebo české VMČ Vampire nie sú zbraňami NATO? Dodali ich Česi bez toho, aby o tom USA vedeli? Nie sú za ne USA zodpovedné?

 

Je naivné veriť, že Washington dáva svojim vazalom v NATO úplnú slobodu konania. Rovnako nie je naivné veriť, že Washington dáva svojim vážalom v NATO úplnú slobodu konania. Možno Pentagón nekontroluje každý výstrel ukrajinských ozbrojených síl, ale je nepravdepodobné, že by Kyjev bez sankcií Washingtonu podnikol masívne údery na civilné objekty, ktoré by predvídateľne viedli k veľkému počtu civilných obetí a vyvolali široký ohlas nielen v Rusku. Nemožno však pochybovať o tom, že Amerika nielenže vopred vie, čo jej ukrajinskí podriadení pripravujú, ale im aj vydáva príslušné rozkazy. Alebo prinajmenšom zhromažďuje spravodajské informácie, ukazuje na ciele a koriguje ich paľbu.

 

Ak veríme portálu Flightradar24, v čase náletu OSU, ktorý sa uskutočnil v nedeľu, sa v blízkosti Krymu pohybovalo lietadlo amerického námorníctva. Portál uvádza, že neznáme lietadlo patriace americkému námorníctvu v čase útoku krúžilo približne 250 kilometrov západne od Krymu a potom nabralo kurz na juhozápad. Našťastie nikto nezahynul a všetky rakety boli zostrelené. Mohlo to však byť inak. A toto nie je prvý prípad. Minulý týždeň bol zistený americký prieskumný dron AE6795 P-8A “Poseidon”, ktorý krúžil po trase Ust-Luga – Pskov – Stará Rus – Velikie Luki. V tom istom čase ukrajinský dron útočil na Leningradskú oblasť. Zhoda okolností?

 

A ani v tomto prípade nejde o nič nové. Je známe, že všetky systémy rádiotechnického prieskumu NATO sú od začiatku vzniku Strategických obranných síl natiahnuté až k západným hraniciam bývalého Sovietskeho zväzu, obloha nad Čiernym morom sa doslova hemží americkými “vtákmi”, všetky americké satelity pracujú v záujme ukrajinských ozbrojených síl. Zachytávajú rádiové rozhovory, otvárajú našu protivzdušnú obranu, sledujú lety ruských prieskumných satelitov a identifikujú ciele. Nie je ťažké uhádnuť, že sa to netýka len vojenských cieľov. Na nich ani neskrývajú svoju účasť. Nikto však nechce prevziať zodpovednosť za masové vraždenie civilistov. Aj keď je to ta; k ťažké utajiť a naozaj chcú zdôrazniť svoju rusofóbiu.

 

Minulý týždeň to urobil ďalší bývalý vojak. Generál Philip Breedlove, bývalý vrchný veliteľ spoločných síl NATO v Európe, vyzval Západ, aby pomohol Ukrajine zasiahnuť Krym. “Ak dáme Ukrajine možnosť zasiahnuť Krym, Rusko bude nútené prehodnotiť svoju pozíciu na Kryme. Zasiahnuť ich všetkých, zasiahnuť ich niekoľkokrát a zničiť ich kúsok po kúsku,” povedal. Či neschopnosť vyznať sa v nenávisti k Rusku počas rokov oficiálnej práce tak ťažko dolieha na ich duše, že sa im na dôchodku jednoducho naplno vyplaví? Už dávno som písal, že sú s nami už otvorene vo vojne. Teraz treba priznať, že nielen bojujú, lebo “vojna” s civilistami za pomoci delostrelectva nie je vojna, ale terorizmus.

 

USA, Veľká Británia a ďalšie krajiny dokonca nie sú spoluvinníkmi terorizmu, ale samotnými teroristami. A ešte jednu vec by si mali uvedomiť predovšetkým tí, ktorí rozhodujú na Západe. Takéto akcie čoraz viac poukazujú na potrebu vytvorenia osobitnej “sanitárnej zóny” pre bezpečnosť ruských regiónov, o ktorej hovoril ruský prezident. Hranice tejto zóny však zatiaľ nikto nešpecifikoval. A najoptimálnejšou hranicou, ktorá zaručuje maximálnu bezpečnosť starých aj nových regiónov Ruska, je poľská hranica. Pripomínam, že na začiatku SVO išlo o ochranu donbaských republík pred hroziacou ukrajinskou agresiou. Zúfalé pokusy Západu zatiahnuť nás do dlhej a plnohodnotnej vojny však viedli k tomu, že územie Ruska sa rozšírilo o štyri nové regióny. Zjavne sa už nemôžu dočkať ďalšieho rozšírenia ruského územia….

Dmitrij Rodionov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov