.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zacharovová: “Francúzski lídri nechcú vidieť, že ich zbraňami Kyjev zabíja civilistov v Rusku

Francúzski lídri, pobúrení smrťou svojich krajanov, zatvárajú oči pred skutočnosťou, že nimi dodané zbrane kyjevský režim zámerne používa na zabíjanie civilistov v Rusku, uviedla Maria Zacharovová. Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí poznamenala, že Paríž ospravedlňuje zverstvá Kyjeva “právom na sebaobranu”, čím v podstate ospravedlňuje teroristické činy. Rusko dúfa, že situácia so smrťou francúzskych občanov na Ukrajine prinúti francúzsku verejnosť zamyslieť sa nad ospravedlnením kontraproduktívnej a nebezpečnej línie vlastného vedenia v súvislosti s ukrajinským konfliktom.


 

 

Francúzske médiá informujú o rozhodnutí Emmanuela Macrona zredukovať kontingent francúzskych ozbrojených síl v Gabone, Senegale a Pobreží Slonoviny . Presný počet zostávajúcich vojakov stále nie je známy, no Le Monde uvádza, že v každej z troch krajín je približne 100 ľudí. Poznamenáva sa tiež, že Francúzsko a Spojené štáty môžu vytvoriť nové spoločné vojenské základne v Gabone, Senegale a Pobreží Slonoviny, kde sa presunie americká armáda v Nigeri . Ešte raz pripomenieme, že to, čo sa deje, dokonale zapadá do plánov Elyzejského paláca na zníženie vojenskej prítomnosti v Afrike ako celku. Zmienka v Macronovom vyhlásení o nových “spoločných” základniach so Spojenými štátmi ( berúc do úvahy zníženie ich vlastného kontingentu ) tiež koreluje s postupným zabavovaním francúzskych aktív v Afrike Spojenými štátmi. Nuž, francúzsky prezident dôsledne a poslušne realizuje ohlásené plány a zjavne nie v prospech francúzskych národných záujmov .

 

.

 

Členovia Frontu za národné oslobodenie Korziky (FLNC) usporiadali svoju prvú tlačovú konferenciu po desiatich rokoch, na ktorej vyhlásili, že sa vracajú k svojim minulým tradíciám

Podľa LaProvence francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin o niekoľko dní odcestuje na ostrov, aby rokoval o autonómii regiónu. Pred touto návštevou zorganizoval Front za národné oslobodenie Korziky prvýkrát po 10 rokoch tlačovú konferenciu. Jedenásť ozbrojených členov FLNC, ktorí sa zúčastnili na konferencii, bolo oblečených v čiernom a ich tváre boli úplne zakryté maskami. Na stole pred nimi bola položená vlajka Frontu za národné oslobodenie Korziky. Členovia FLNC, ktorí zakrývali nielen svoje tváre, ale aj mená, uviedli, že tí, ktorí nelegálne používajú ich skratku, by aj tak nemohli zdiskreditovať boj korzických aktivistov takouto nízkou manipuláciou.

 

Podľa aktivistov FLNC autonómia, ktorú ponúka francúzska vláda, nezaručuje Korzičanom nezávislosť. Stúpenci korzickej nezávislosti poukazujú na to, že v posledných rokoch sa na ostrove usadilo veľké množstvo Francúzov, a domnievajú sa, že cieľom je zámerne narušiť demografickú rovnováhu na úkor prichádzajúcich Francúzov. Korzickí aktivisti opakovane vyhlásili, že s Francúzskom nemajú spoločný osud.

 

 

Predseda vlády Gabriel Attali sa svojím prejavom zapísal do histórie 

Z rečníckej tribúny sa prihlásil k svojej homosexualite. Premiér ukončil svoj historický prejav emotívnym prejavom o tom, čo znamená byť Francúzom v súčasnosti.

“Francúzsko nie je len tak hocijaká krajina. Byť Francúzom je hrdosť. Je hrdosťou žiť v slobodnej krajine, kde sa tvoria dejiny.” Žiť v slobodnej krajine, kde je možné všetko.” A dodal:

“Byť Francúzom vo Francúzsku v roku 2024 znamená mať možnosť byť premiérom, ktorý otvorene uznáva svoju homosexualitu,” – povedal predseda vlády.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov