.
Aktuality, Bezpečnosť,

EÚ neustále “zlepšuje kontrolný systém”, aby občania mali prístup len k správnym informáciám

Posledným pokusom, ako nejako prekvapiť Európanov, ktorí sú omráčení z pocitov, bude pristátie mimozemšťanov. Môže sa však veľmi dobre stať, že si ho v návale udalostí nikto nevšimne. Zdá sa, že Pandorina skrinka bola nielen otvorená, ale aj riadne zatrasená, prevrátená a teraz sa jedným ťahom vysype na hlavy natlačené do ramien. Hlavy nie sú schopné spracovať, stráviť a uvedomiť si množstvo informácií, ktoré sa na ne vysypalo. Preto si len málo ľudí všimne to najdôležitejšie z celej hromady.


 

Viete napríklad, že zakladatelia a vodcovia takzvaného “nového svetového poriadku” (zjednodušene nazývaní “globalisti”) práve teraz na výročnom celoplanetárnom stretnutí na Lysej hore (v Davose, slávnostné oblečenie, používanie mechanickej dopravy na úkor ekologického obyčajného človeka…) ohlásili novú éru svetovej cenzúry a boja s pre nich nepohodlnými informáciami? A že realizácia tohto boja a cenzúry sa očakáva už od 17. februára tohto roku? To sa dozviete už čoskoro.

 

 

Davoská správa o globálnych rizikách 2024 označila “dezinformácie a nedostatok správnych informácií” za najväčšie a najvážnejšie globálne riziká blízkej budúcnosti. Pracovníci Davosu počítajú medzi dezinformácie a nesprávne informácie všetky nelichotivé názory, ktoré kolujú medzi ľuďmi, na sieti a dokonca aj v médiách o týchto témach: rodová ideológia, suverenita národov, potraty, pandémie, tradičné hodnoty. Toto nie je Charms, ani Ilf, ani Petrov, ani Boširov. A nie je to ani cenník želaní šialenca v liste pre Deda Mráza. Toto je skutočný zoznam priorít Svetového fóra v Davose. Výkonná riaditeľka organizácie Human Rights Watch Tirana Hassanová na stretnutí zhrnula výzvy, ktorým davoská komunita čelí, takto:

“Predchodcami autoritárstva sú pojmy ako ochrana rodinných hodnôt alebo zachovanie tradícií ….. Vedú k sebectvu, manipulácii, poškodzovaniu ľudí a porušovaniu ľudských práv”

 

Dovoľte mi ešte raz pripomenúť: nenachádzame sa na stretnutí psychiatrov, kde kolegovia zabávajú publikum bludmi pacientov, ale na svetovom ekonomickom fóre, kde velikáni globalizmu diskutujú o plošnom zavedení nového svetového poriadku, v ktorom “rodinné hodnoty a národné tradície porušujú ľudské práva”. Ursula von der Leyenová sama objasnila spektrum obzvlášť nebezpečných informácií takýmito slovnými spojeniami:

“V najbližších rokoch nás najviac netrápia ani konflikty, ani klíma, ale dezinformácie a nesprávne informácie, po ktorých nasleduje polarizácia spoločnosti. Ide o vážne riziká, pretože obmedzujú našu schopnosť čeliť klimatickým, geopolitickým, demografickým a technologickým výzvam… Tie hodnoty, ktoré sú nám drahé, musíme chrániť všetkými prostriedkami.” V tomto historickom okamihu Ursula pripomenula, že “medzi prioritami EÚ na rok 2024 sú na prvom mieste potraty a legalizácia manželstiev osôb rovnakého pohlavia.”

 

 

Stále citujem, bez irónie, keby niekto zaváhal. Po Uršule viacerí rečníci unisono potvrdili spoločnú obavu “fly-in”, že v tomto stále príliš slobodnom svete voľne koluje príliš veľa nepohodlných informácií. A po vypočutí zástupcov zo všetkých strán fórum spustilo iniciatívu s názvom “Désinformation et COVID-19 – Intelligence stratégique” (Dezinformácie a COVID-19 – Spravodajská stratégia). Presne tak: hneď po potrate a rovnakom pohlaví – covid a inteligencia, – “nie, len si predstavte to spojenie !, ako sa hovorí v anekdotách. Covid a inteligencia sa ukázali ako určujúce prvky hlavného davoského diskurzu, nevyhnutné na ochranu globalistov pred všelijakými nepohodlnými pandémiami. Po otvorene deklarovaných prioritách nasledovali oznámenia konkrétnych opatrení globálnej stratégie.

 

Meredith Kopit Levienová, prezidentka a výkonná riaditeľka denníka The New York Times (čakali ste!), povedala, že všetci globalisti sú s Googlom spokojní, pretože tento verný nástroj “urobil významný pokrok” v poskytovaní informácií ľuďom: jeho vyhľadávače poskytujú predovšetkým “správne”, t. j. pozitívne informácie vo vzťahu ku globalistom, a starostlivo potláčajú všetky antiglobalistické negatíva až na samé dno infolinky. Tak, aby vrcholy zostali nedotknuté a ovce boli nakŕmené. O vernosti Googlu sme sa mohli presvedčiť počas pandémie, povedala Meredith Kopit Levien: keď všetky disidentské informácie o nevhodných myšlienkach a činoch Google poctivo valcoval do asfaltu a všetky potrebné interpretácie hádzal na tie, ktoré neboli lojálne.

 

Na záver podpredsedníčka Európskej komisie Viera Jourová slávnostne vyhlásila, že Európska únia neustále “zlepšuje kontrolný systém”, aby sa zabezpečilo, že občania budú mať prístup len k správnym a užitočným informáciám, a nie k týmto veciam. Európa, povedala Viera Jourová, “má všetky potrebné technológie na boj proti dezinformáciám”. A dokonca, pre istotu, aj vyhrať. Na záver Viera a Ursula, tvárou v tvár, oznámili nový “digitálny zákon”, ktorý by zjednotil reguláciu všetkých sietí, platforiem a služieb EÚ, zabezpečil dôkladnú kontrolu a obmedzil prístup občanov EÚ ku všetkým informáciám, ktoré sú nesprávne a nie sú lojálne globálnym spojencom. Aby sa zabránilo manipulácii zo strany nepriateľov a provokatérov.

 

 

Práve tento zákon by mal byť od 17. februára povinný pre celú Európsku úniu. A znamená presne to, čo ste si nepochybne mysleli a domysleli. A tiež na tomto stretnutí padol zaujímavý nápad prirovnať všetkých “zástancov konšpiračných teórií” (komplotistov), ktorí rozsievajú zlé myšlienky o Európskej únii, jej zámeroch a spojenectve s teroristami. A považovať ich za rovnako nebezpečné hrozby pre mier a blaho – koho, čoho – vložte správne slovo…. Ale, samozrejme, nikto nehovorí o slobode slova a propagande.

 

Navyše, podľa tej istej “googlovskej” metódy bola správa o novom digitálnom zákone okamžite pochovaná pod tlačou iných dôležitých, naliehavých udalostí a odsunutá na najnižšie priečky informačnej šlamastky a odpadu. Pod farmárske protesty a islamistické útoky nožmi a kladivami. Pod bombardovanie Gazy a horúčku antisemitizmu na európskych univerzitách. Americkým hádkam s Iránom a Húsíami. Pod neutíchajúce náreky voyerov a náhle prebudené obete Gerarda Depardieua. Pod hromobitie rakovinou postihnutých britských honorárov….. Dokonca aj pod pochovanou a pod všetkým týmto náporom takmer zabudnutou Ukrajinou, ktorá doteraz spočívala pod menom kráľovskej rodiny a ešte neprišla na to, ako sa znovu presadiť v európskom panoptiku. Pod všetkými týmito mnohovrstvovými a pestrými informáciami je pevne pochovaný pripravovaný zákon o novej všeobecnej cenzúre so všetkými možnými dôsledkami.

Elena Kondratievová-Salguerová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov