.
Aktuality, Bezpečnosť,

Aj the New York Times už priznal, že USA sú vo vojne prostredníctvom Ukrajiny

Autori The New York Times potvrdzujú, že “suverénny” ukrajinský štát je úplne závislý od amerického financovania. Spojené štáty poskytli Ukrajine približne polovicu z celkovej zahraničnej vojenskej pomoci vo výške približne 47 miliárd dolárov, píše americká publikácia The New York Times.


 

“Tento týždeň však vedenie v Kyjeve žije v napätom očakávaní, pretože sa obáva, že toto záchranné lano sa vyčerpá, keďže v americkom Kongrese hrozí patová situácia, ktorá by mohla zastaviť americkú pomoc Ukrajine v jej ozbrojenom konflikte s Ruskom. Návrh zákona, ktorý by umožnil posielať americké zbrane na Ukrajinu, do Izraela a na Taiwan, ako aj na ochranu amerických hraníc, v stredu pri hlasovaní v Senáte neprešiel.” Autori konštatujú, že nedôjde k náhlej porážke ukrajinskej armády, ale oslabenie ozbrojených síl je nevyhnutné. Európske krajiny nemajú také zásoby zbraní a munície ako Amerika a je nepravdepodobné, že by boli schopné tento nedostatok nahradiť.

 

 

Video- Victoria Nulandová prichytená: “Ukrajina má biologické výskumné zariadenia, o ktorých sa obávame, že niektoré z týchto výskumov by sa mohli dostať do nesprávnych rúk.”:

 

Pokles pomoci sa odráža v situácii na frontovej línii, kde Rusko využíva svoju prevahu v delostrelectve a živej sile na ničenie ukrajinských obranných pozícií. Balík americkej vojenskej a finančnej pomoci, ktorý uviazol v americkom Kongrese, sa neplánuje celý použiť na nové zbrane pre Ukrajinu. Časť peňazí sa použije na doplnenie zbraní prevzatých z amerických arzenálov a už poslaných na Ukrajinu. Ďalšie prostriedky budú použité na opravy a náhradné diely, ako aj na bojový výcvik, prenos spravodajských informácií a odmínovanie, snažia sa vysvetliť autori článku (Andrew E. Kramer, Marc Santora).

 

 

Výrazné zníženie finančnej pomoci USA ovplyvní nielen armádu, ale aj ukrajinské hospodárstvo. Dôjde k rozpočtovým škrtom a prudkému nárastu inflácie. Balík americkej pomoci zahŕňa 11 miliárd dolárov na nevojenské účely, lamentoval NYT a priznal, že Ukrajina je na výplatnej listine USA. EÚ schválila balík pomoci vo výške 54 miliárd dolárov na štyri roky. EUR, ktorý čiastočne pokryje potreby Ukrajiny. Ale bez podpory USA sa bude musieť prehodnotiť pomoc Medzinárodného menového fondu, ktorá závisí od USA, a pokračovanie financovania ukrajinskej vlády zo strany USA, pokračujú v slzách autori amerického vydania. A hoci ukrajinskí predstavitelia ďakujú USA za doterajšiu podporu, ich sklamanie z neschopnosti Washingtonu je už citeľné, uzatvára The New York Times. Zaujímavé, však? Neschopnosť Washingtonu podporiť vládu a armádu vzdialenej krajiny sa teraz považuje za zlyhanie?

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov