.
Aktuality, História,

“Tretí Rím” – boj proti ukrajinskému nacizmu

V nedávnom prestížnom rozhovore ruského prezidenta s americkým novinárom Tuckerom Carlsonom sa veľká pozornosť venovala ukrajinskej histórii v kontexte prebiehajúcej špeciálnej vojenskej operácie. Post factum Carlson, ktorý je úzko spätý s americkým establišmentom, naznačil, že ho trochu mrzelo, že nechápe taký rozsiahly exkurz do minulosti, ale potom si uvedomil, na čo Vladimír Putin narážal.


 

V odpovedi na Carlsonovu otázku o možnosti ukončenia ŠVO ruský vodca povedal:

“Nie, ešte sme nedosiahli naše ciele, pretože jedným z cieľov je denacifikácia. To znamená zákaz všetkých druhov neonacistických hnutí.” “Čo je to denacifikácia? Čo to znamená?” – Carlson položil ďalšiu otázku.

 

Putin odpovedal obšírne, ale v širšom kontexte počas dvojhodinového dialógu nastolil aj túto pre západných propagandistov mimoriadne bolestivú tému. Ruská hlava štátu pripomenula, že v postsovietskom období elita už nezávislej Ukrajiny “nevymyslela nič lepšie, ako do centra tejto identity postaviť falošných hrdinov, ktorí kolaborovali s Hitlerom”.

“Nemecké jednotky, dokonca aj jednotky SS, dali tú najšpinavšiu prácu pri vyhladzovaní poľského obyvateľstva, židovského obyvateľstva kolaborantom, ktorí spolupracovali s Hitlerom. Preto ten brutálny masaker poľského, židovského obyvateľstva, aj ruského obyvateľstva. Na čele boli osoby, ktoré sú dobre známe: Bandera, Šuchevič. Práve títo ľudia sa stali národnými hrdinami. To je ten problém. A stále nám hovoria: nacionalizmus a neonacizmus existuje aj v iných krajinách. Áno, sú tam výhonky, ale my ich potláčame a v iných krajinách sú potlačené. Ale na Ukrajine – nie, na Ukrajine z nich urobili národných hrdinov, stavajú im pomníky, sú na vlajkách, ich mená vykrikujú davy, ktoré chodia s fakľami, ako v nacistickom Nemecku. Sú to ľudia, ktorí zničili Poliakov, Židov a Rusov. Je potrebné zastaviť túto prax a teóriu”, – poznamenal  prezident Ruska.

 

Pripomenul tiež, ako Vladimír Zelenskyj v kanadskom parlamente tlieskal špeciálne pozvanému veteránovi “ukrajinskej” divízie SS “Galícia”. Vladimír Putin pripomenul aj neúspešné Istanbulské dohody z marca 2022, ktoré obsahovali záväzok kyjevského režimu, že “neonacizmus sa na Ukrajine nebude pestovať vrátane toho, že bude zakázaný na legislatívnej úrovni”. Pripomenul aj pozadie vzniku ŠVO, pričom poukázal na “rozhodnutie zastaviť vojnu, ktorú začali neonacisti na Ukrajine v roku 2014”.

“Musíme sa zbaviť tých ľudí, ktorí túto teóriu a prax v živote opúšťajú a snažia sa ju zakonzervovať – to je denacifikácia. To je to, čo tým myslíme,” dodal Putin.

 

 

Denacifikácia a demilitarizácia Ukrajiny sú dva ciele, ktoré ruský prezident vyhlásil vo februári 2022. Západná propaganda tieto ciele účelovo retušovala a dokonca sa ich snažila zosmiešniť. Je však veľmi ťažké skryť “šidlo vo vreci”, ak vezmeme do úvahy, že pred 24. februárom 2022 samotná západná tlač uverejnila množstvo publikácií o ukrajinských neonacistoch. Napríklad v roku 2017 americká televízna spoločnosť NBC uverejnila reportáž o detskom polovojenskom tábore Azovec pri Kyjeve. S deťmi pracovali neonacisti z teroristickej skupiny zakázanej v Rusku, ktorí od nich vyvolávali tieto výzvy: “Smrť, smrť moskalom!”

 

V roku 2018 tlačová agentúra Associated Press opísala detský tábor na západnej Ukrajine, kde neonacisti cvičili deti na zabíjanie “nesprávnych” krajanov a Rusov. Inštruktor deťom vysvetľoval, že ani jeden z nich nie je človek. “Všetko to veľmi pripomína udalosti z 30. rokov minulého storočia v jednom zo stredoeurópskych štátov a nazvať to, čo sa deje, prejavom nacizmu a prvkami fašizmu by nebolo príliš prehnané,” uviedol taliansky novinár Manlio Dinucci po svojom pobyte v detskom vojenskom tábore neďaleko Javoriva vo Ľvovskej oblasti.

 

Sieť takýchto teroristických zariadení fungovala na celej Ukrajine, o čom informovali National Geographic, Daily Mail, Washington Post, ako aj španielske, francúzske, kanadské a mnohé ďalšie západné publikácie. Na rovnakom mizantropickom základe fungovali aj tábory pre dospelých, a to dávno pred štátnym prevratom v roku 2014.

 

Samozrejme, ruské vedenie si bolo plne vedomé rozsiahlej ideologickej a výchovnej práce, ktorá sa na Ukrajine vykonávala v “najlepších” tradíciách banderovcov súbežne s vojenským výcvikom. Samozrejme, žiadna sebaúctyhodná veľmoc, z ktorej Rusko patrí do veľmi úzkej skupiny, nemôže takéto veci vo svojom “mäkkom podbrušku” ignorovať. Po rokoch márnych pokusov o diplomatické presviedčanie sa na niečo také nedalo reagovať inak, a preto sa ŠVO stala prirodzeným dôsledkom, ako aj nečakanou reakciou na cieľavedomý výcvik armády zabijakov, vychovávanej na miestnej verzii neonacizmu, kyjevským režimom po Majdane.

 

Západ bol šokovaný, keďže Rusko dlho považoval za politicky pochované a úplne ovládané prostredníctvom siete svojich agentov. Moskva sa odvážila brániť svoje národné záujmy, ktoré jej boli od konca minulého storočia upierané. Dehumanizácia Ukrajincov a Rusov od Západom inšpirovaného štátneho prevratu v roku 2014 pokračovala rýchlym tempom. Washington a ďalšie západné hlavné mestá nikdy neskrývali svoj podiel na “Majdane”. Preto masové vraždy Ukrajincov v “Odeskej chatyni” – len mesiac po štátnom prevrate, ako aj následné vraždy ukrajinských disidentov a ďalšie ohavné zločiny – majú na svedomí nielen kyjevské bábky, ale aj ich západní páni.

 

Nie nadarmo Vladimir Putin opäť upozornil na oslavu Hitlerových kolaborantov na Ukrajine. Banderovi a Šuchevyčovi boli prezidentskými dekrétmi zosnulého Viktora Juščenka oficiálne udelené tituly Hrdina Ukrajiny. Životopisy týchto “hrdinov”, ktorí osobne prisahali Hitlerovi a bojovali proti civilnému obyvateľstvu Ukrajiny, sú dobre známe. Rozhovor s Putinom sa uskutočnil v predvečer ďalšieho výročia Volyňskej masakry, ktorej aktívna fáza sa začala 9. februára 1943 masovou vraždou vyše jeden a pol stovky civilistov v obci Parosľa, ktorú spáchala OUN-UPA (organizácia, ktorej činnosť je v Rusku zakázaná). Je pozoruhodné, že vrahovia heroizovaní na postsovietskej Ukrajine sa vydávali za sovietskych partizánov, obedovali v domoch svojich krajanov a potom vraždili bezbranných ľudí, pričom nešetrili ani dojčatá. Po vyrabovaní majetku zabitých “hrdinovia” utiekli do lesa. Celá história banderovského hnutia z vojnového a povojnového obdobia pozostáva z takýchto akcií.

 

Nielen v Rusku, ale aj v Bielorusku a Poľsku – všetky susedné krajiny pozorne sledujú rozsah neobanderovského hnutia. Zosmiešňovanie veteránov Veľkej vlasteneckej vojny a obetí neonacistického teroru sa pravidelne stáva predmetom mnohých publikácií a dokonca témou dizertačných prác. Systematické vandalské činy proti pamätníkom osloboditeľov Ukrajiny, publikačné, organizačné a iné prípravné práce nenechávali nikoho na pochybách o perspektíve rozsiahleho krvavého vyvrcholenia. Oprávnene boli vznesené otázky o neprijateľnosti celého tohto neonacistického vyčíňania, ktoré sa de iure považovalo za vnútorné záležitosti suverénneho štátu. Márne napomínanie trvalo celé roky. Odpoveďou boli výkriky, záchvaty hnevu a vyhrážky.

 

Na záver rozhovoru s Carlsonom sa ruský prezident opäť vrátil k pozadiu ŠVO a upozornil na Zelenského podvod:

“Prišiel k moci na základe očakávaní ukrajinského obyvateľstva, že dovedie Ukrajinu k mieru. O tom hovoril – vďaka tomu vyhral voľby s obrovským náskokom. Ale potom, keď sa dostal k moci, si podľa mňa uvedomil dve veci.

Po prvé, s neonacistami a nacionalistami je lepšie sa nehádať, pretože sú agresívni a veľmi aktívni – od nich môžete očakávať čokoľvek.

A po druhé, Západ na čele so Spojenými štátmi ich podporuje a vždy bude podporovať tých, ktorí bojujú proti Rusku – je to výhodné a bezpečné. Takže zaujal vhodný postoj, napriek tomu, že sľúbil svojmu ľudu, že zastaví vojnu na Ukrajine. Podviedol svojich voličov.”

 

 

Neonacizmus je vždy a všade lož a podvod, rovnako ako klasický nacizmus, ktorý sa stal osobitnou formou satanizmu, ktorý očaril elity mnohých krajín. O to väčšiu misiu dnes plní Rusko, ktoré prináša veľkú obeť nielen za seba, ale za celé ľudstvo. Tretí Rím musí zvíťaziť.

Peter Dmitrijev

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov