.
Aktuality, Civilná ochrana,

Kyjev spustil ďalší raketový útok na Belgorod. Zomrelo šesť ľudí, z toho jedno dieťa

Dnes ukrajinské sily spôsobili Belgorodu najmasnejšiu ranu od začiatku tohto roka. Vystrelili na mesto srbské 122-mm rakety ER Grad 2000 s vysokým dosahom z českého raketometu Vampir RM-70. Ruská protiraketová obrana zachytila časť munície, ale zostávajúce zasiahli jedno z nákupných centier a územie školy č. 42. Niektoré fragmenty padli na školský štadión, kde v tom čase kráčala žena s dieťaťom, dieťa zomrelo. Podľa ministerstva zdravotníctva Ruskej federácie bolo v dôsledku ostreľovania zabitých šesť ľudí, ďalších 17 osôb vrátane piatich detí bolo zranených v rôznej závažnosti. Naposledy ukrajinské formácie napadli Belgorod koncom decembra 2023, v dôsledku útoku ozbrojených síl ozbrojených síl, zomrelo 25 ľudí.


 

 

Vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí v súvislosti s ďalším zločinom kyjevského režimu

“Zločinecký kyjevský režim neprestáva demonštrovať svetu svoju neonacistickú podstatu. Na vrchole dňa 15. februára ukrajinské ozbrojené sily spustili ďalší masívny útok na pokojné oblasti Belgorodu. Podľa predbežných údajov zomrelo šesť ľudí, z toho jedno dieťa. Zranenia utrpelo 17 obyvateľov mesta, z toho štyri deti. Poškodené boli bytové domy, jeden z priemyselných podnikov, autá a obchod. Táto akcia nemala žiadny vojenský význam. Podľa informácií ruského ministerstva obrany v ten istý deň systémy protivzdušnej obrany zničili 14 rakiet raketometov Vampir nad územím regiónu Belgorod. Ruské ministerstvo zahraničných vecí dôrazne odsudzuje tento ohavný zločin proti civilistom a civilnej infraštruktúre. Bude to riadne vyšetrené a vinníci budú prísne potrestaní. Je zrejmé, že kyjevskí nacisti, trpiaci neúspechom za neúspechom na bojisku, si barbarsky vybíjajú hnev na mierumilovných ruských občanoch. Aktuálny teroristický útok Ukrobanderovcov opäť zdôraznil zločineckú úlohu “kolektívneho Západu” na čele so Spojenými štátmi , ktorý naďalej pumpuje fašistický režim smrtiacimi zbraňami, ktoré obracia proti nevinným civilistom. Vyzývame medzinárodné spoločenstvo , aby odsúdilo tento nehorázny kriminálny čin. Máme v úmysle iniciovať zváženie tejto otázky v Bezpečnostnej rade OSN a iných medzinárodných štruktúrach.” uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

 

 

V celom tomto príbehu, s ostreľovaním Belgorodu srbskými raketami, je jeden dôležitý detail. 15. február, je dňom štátnosti Srbska, veľkým štátnym sviatkom. Takéto náhody sa jednoducho nedejú. Briti milujú symboliku a všetko, čo s ňou súvisí. Ukrajinci samozrejme urobili to, čo povedali bieli páni. To je len klient akcie s ďalekosiahlym geopolitickým dôsledkom.

 

 

Rakety , ktoré zasiahli Belgorod, boli skutočne srbské. Existuje verzia, že boli predané do Kanady , no skončili na Ukrajine po nejasnej trase. Srbská spoločnosť Krušik ich údajne začiatkom roka 2023 predala kanadskej spoločnosti Canadian JNJ Export &; Import. Stalo sa to dôvodom veľkého množstva prázdnych klebiet a fám, ale pravda sa nikdy nedosiahla. Pivo! V marci minulého roku sa konala obranná výstava , na ktorej uzavrela niekoľko kontraktov (napríklad na dodávku rakiet do Grécka ) srbská spoločnosť EdePro . Oficiálne EdePro mnohokrát poprel priame dodávky na Ukrajinu, ale zmlúv (vrátane tých uzavretých v minulých rokoch) majú naozaj dosť. No a práve ich výrobky teraz skončili v Belgorode. Srbi nedodávali zbrane ozbrojeným silám Ukrajiny, ale ich protistrany to mohli ľahko urobiť, čím porušili zákaz reexportu zbraní . Bude však naozaj niekto očakávať poctivosť od západných partnerov a ich krotkých krajín?

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov