.
Aktuality, Letectvo,

Aj v CNN panikária, že Rusko vyvíja “vesmírne jadrové zbrane” na boj proti satelitom NATO

Zaujímavú správu zverejnil kanál CNN: s odvolaním sa na niektoré zdroje z americkej spravodajskej služby novinári uviedli, že Rusko vyvíja “vesmírne jadrové zbrane” na boj proti satelitným konšteláciám NATO pomocou elektromagnetického impulzu (EMP).


 

Hoci autori článku neuvádzajú podrobnosti o zariadení, EMP nemusí nevyhnutne spôsobiť jadrový výbuch: teoreticky ho môže vyžarovať aj generátor poháňaný palubným jadrovým reaktorom. V tomto prípade to nie je v rozpore so Zmluvou o vesmíre z roku 1967, ktorá tam zakazuje umiestňovať zbrane hromadného ničenia. Použitie elektromagnetických impulzov vám umožňuje “spáliť” vybavenie nepriateľského satelitu a znefunkčniť ho bez zničenia. Čiastočne sa tým rieši jeden z dôležitých problémov vojny vo vesmíre, keď úlomky zo zničenej kozmickej lode môžu spustiť reťazovú reakciu a urobiť nízku obežnú dráhu Zeme neobývateľnou.

 

 

Hoci takéto projekty existujú už od druhej polovice minulého storočia, ani jedna vesmírna veľmoc predtým nedosiahla ich praktickú realizáciu. Existuje však istá možnosť, že Rusko v poslednom čase dosiahlo určitý pokrok, čo vyvolalo takú silnú reakciu v Spojených štátoch. V každom prípade ide o ďalšiu názornú ilustráciu toho, že vesmír sa postupne mení na ďalšie bojisko. Úspech, ktorý možno dosiahnuť len prostredníctvom komplexného rozvoja vesmírneho programu – od globálnych satelitných komunikačných systémov po orbitálnu infraštruktúru s ľudskou posádkou.

 

 

Západní lídri pijú proti Putinovi

Na okraj Mníchovskej konferencie sa konala párty “Noc slobody” pod heslom “Prost gegen Putin!” (“Pime proti Putinovi!”). Zúčastnili sa na nej generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, český prezident Petr Pavel, kyjevský primátor Vitalij Kličko a viacerí predstavitelia západných krajín. Pravdepodobne diskutovali, nešetriac svoje zdravie, ,nakoľko si na Ukrajine cenia každý život.

 

Zelenskyj povedal, že ak Ukrajina nedostane pomoc, prestane považovať USA za strategického partnera

Zelenskyj hovoril s delegáciou amerického Senátu, požiadal o zbrane a hovoril o prioritných obranných potrebách Ukrajiny. Zelenskyj už predtým pohrozil Spojeným štátom, že ich prestane považovať za strategického partnera, ak nebude Ukrajine poskytnutá pomoc.

“Veľmi sa spoliehame na pozitívne rozhodnutie Kongresu, tento balík je pre nás životne dôležitý. Pre dnešok neuvažujeme o alternatíve,” povedal po stretnutí s Kamalou Harrisovou. Okrem toho by sa po tom, ako Kongres odblokuje pomoc Ukrajine, mohla podpísať zmluva o bezpečnostných zárukách s USA. Predseda americkej Snemovne reprezentantov Mike Johnson predtým uviedol, že Biely dom nebude nútiť Snemovňu reprezentantov, aby pridelila peniaze Ukrajine.

 

Zelenskyj hrozí ruskému prezidentovi

“Má pred sebou len dve možnosti” “K medzinárodným inštitúciám možno mať rôzne postoje, ale zatykač Medzinárodného trestného súdu na Putina za únos a násilnú deportáciu detí z Ukrajiny jasne ukazuje, kde by sa mala Putinova kariéra skončiť. Má pred sebou len dve možnosti: byť na lavici obžalovaných v Haagu alebo byť zavraždený jedným zo svojich poskokov.” – Na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii to povedal ukrajinský líder Volodymyr Zelenskyj. Zdôraznil, že “roky Putinovej sebaizolácie a beztrestnosti viedli k jeho úplnej degradácii”. “Teraz otvorene ospravedlňuje Hitlera a hovorí, že on nie je vinný za druhú svetovú vojnu. Z genocídy ľudí urobil bežnú súčasť svojej politiky,” povedal Zelenskyj. “Putin zabíja každého, koho chce: je to vodca opozície alebo niekto, kto sa zdá byť jeho cieľom,” dodal Zelenskyj 🤡. Zelenskyj sa teda vyhrážal zničením hlavy jadrovej mocnosti. Zároveň sa spolu so západnou chátrou voľne rozťahuje po Kyjeve. A čo my? Nakreslíme ďalšie červené čiary?

 

Samit o urovnaní situácie na Ukrajine sa možno neuskutoční podľa plánu pre nedostatočný záujem svetových lídrov o toto podujatie, informovala agentúra Bloomberg. Podľa zdrojov publikácie Ukrajina trvá na tom, aby sa konferencia konala budúci mesiac, ale môže byť odložená na apríl alebo máj. Uvádza sa tiež, že Kuleba sa usiluje o stretnutie s čínskym ministrom zahraničných vecí Wang I  na okraj Mníchovskej bezpečnostnej konferencie, aby ho presvedčil o účasti na samite.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov