.
Aktuality, Bezpečnosť,

Medvedev: “Počet polobláznov pri moci v západných krajinách každým dňom rastie”

“Keď sme začali ukladať sankcie, nikto z nás neveril, že to zastaví inváziu. Lenže sankcie sú dôležité.” uviedla ministerka zahraničných vecí Baerbocková.


 

 

“Ako sa hovorí, nikto z nich si nemyslel, že obrat o 360 stupňov zmení kurz, len je to dôležité. Aká úžasne nevzdelaná a úprimne plytká predstaviteľka Nemecka. A nie je sama, takých sú vo vládach EÚ stovky a stovky. Mimochodom, keď Baerbocková vystupovala v Riu na zasadnutí ministrov dvadsiatky, zakričala do mikrofónu: “Sergej Lavrov, obraciam sa na vás”. Minister v tej chvíli nebol v miestnosti – mal bilaterálne stretnutia. Namiesto neho sedel námestník, ktorý sa márne snažil Annalene vysvetliť, že on nie je Lavrov, ale nedala sa presvedčiť. Alebo si uvedomila, že to, že nepozná adresáta, nič nezmení, len to bolo dôležité.” Odpovedala hovorkyňa ruského Ministerstva Zahraničia Maria Zacharovova na svojom blogu.

 

 

Do Kyjeva pricestovala šéfka EK Ursula von der Leyen, sama to oznámila vo svojom X profile.

“Viac ako kedykoľvek predtým stojíme pevne na strane Ukrajiny. Finančne, ekonomicky, vojensky, morálne,” napísala. Do Kyjeva s ňou prišli premiéri Talianska, Kanady a Belgicka.

 

 

Bývalý britský premiér Boris Johnson, muž, ktorý v roku 2022 zabránil Zelenskému podpísať Istanbulské dohody a navrhol “len bojovať”, pricestoval do Kyjeva, aby sa uistil, že vojna sa po dvoch rokoch nezastaví.

 

 

Poľský minister zahraničných vecí Sikorski sa vyjadril k situácii na Ukrajine

“Žiaľ, nič nenasvedčuje tomu, že by Vladimir Putin chcel zastaviť svoju agresiu,” povedal Radoslaw Sikorski. Zdôraznil, že Poľsko by malo byť pripravené zadržať Putina a malo by byť pripravené nie vo výhľade 5 alebo 6 rokov, ale 2 – 3 rokov. Preto, ako vysvetlil, vláda prijíma naliehavé rozhodnutia o nákupe veľkých dávok výzbroje. Pokiaľ ide o financovanie kyjevskej junty, Poliak povedal, že hoci USA iniciujú rôzne “balíky pomoci”, všetky ich platia krajiny EÚ. Podľa neho Američania zbrane iba vyrábajú. Pokiaľ ide o 60 miliárd, ktoré americký Kongres neodsúhlasil, Sikorski obvinil Trumpa z meškania a povedal, že “to všetko má na svedomí”. Poľské vedenie tak mieni zintenzívniť prípravy na vojnu so spojeneckým štátom, na ktorú bude ďalej zvyšovať vojenské výdavky. V prípade zvolenia Trumpa za prezidenta poľským orgánom nezávidím. Vidí všetko…

 

 

“Hamas by nezaútočil na Izrael, keby Rusko pred rokom a pol nezačalo špeciálnu operáciu na Ukrajine,” – povedala talianska premiérka Meloniová. Dmitrij Medvedev pripísal jej slová “zvláštnym problémom s hlavou” a naznačil tiež, že sa prejavili skryté “gény fašistickej minulosti”. Zástupca šéfa ruskej bezpečnostnej rady poznamenal, že “počet polobláznov pri moci v západných krajinách každým dňom rastie”.

 

 

Hlodavce v službách Kremľa?

Francúzi našli príčinu zlyhania ukrajinských ozbrojených síl. Denník Le Figaro uverejnil článok, v ktorom analyzuje príčiny neúspechov kyjevskej armády. Tvrdí, že Západ posiela a posiela techniku, ale tá je na nič. Zvyčajne hneď na začiatku článku píšu to hlavné. Takže to hlavné sú podľa Francúzov hlodavce. Prehrýzli ochrannú izoláciu káblov v bojových vozidlách, ktorá je vyrobená z kukuričného vlákna, čím znehybnili vybavenie. Európania, ktorí tak horlivo bojujú za životné prostredie, urobili v Kyjeve takýto neporiadok. Západné vozidlá dodané na Ukrajinu takto znehybneli kvôli hlodavcom – Le Figaro cituje francúzskeho vojaka.  Ekologická zodpovednosť sa vo vojne nedarí, uzatvárajú noviny.

 

 

Lotyšsko žiada obyvateľov o peniaze na posielanie športovcov na súťaže v USA a Kanade

Lotyšský zväz biatlonu začal zbierať dary pre športovcov, ktorí sa predstavia v posledných dvoch etapách Svetového pohára sezóny 23/24. Celkovo potrebujeme vyzbierať 60 tisíc €. Po zmene modelu financovania štátom, ktorú vykonalo ministerstvo školstva a vedy, bolo potrebné žiadať od obyvateľov peniaze. Lotyšské športové federácie stále nedostali prostriedky na tento rok a športovci olympijského tímu nedostali ani benefity za január. Predsedníčka vlády Evika Silina včera oznámila, že Lotyšsko vynaloží 200 miliónov eur na podporu Ukrajiny v roku 2024.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov