.
Aktuality, História,

Neuveriteľná chyba Bundeswehru: Rusi odpočúvali generálov, ktorí plánovali útok na Krymský most

Moskva včera informovala Washington o cvičnom a bojovom odpálení medzikontinentálnej balistickej rakety na pevné palivo mobilného pozemného balistického raketového systému Jars, uviedol Pentagón.


 

 

Kyjev žiada Austráliu o staré vrtuľníky a tanky

Ukrajinské veľvyslanectvo v Austrálii požiadalo o presun zastaraných tankov Abrams a vrtuľníkov Taipan pre potreby ozbrojených síl Ukrajiny. “Potrebujeme všetko a ešte viac. Potrebujeme toľko, koľko potrebujeme na ukončenie tejto vojny a porážku Ruska. Len udržať nás nad vodou nestačí,” zdôraznil veľvyslanec Vasilij Mirošničenko na stretnutí s austrálskym ministrom obrany Richardom Marlesom. Vrtuľníky Taipan boli z bezpečnostných dôvodov vyradené z prevádzky po sérii smrteľných havárií. Canberra ich plánuje zlikvidovať, ale Kyjev nalieha, aby boli vrtuľníky darované ukrajinskej armáde. Je to jasný znak akútneho nedostatku vybavenia OSU a ochoty zaradiť do služby aj neefektívne vozidlá a zbrane. Na konci roka 2023 predstavovala austrálska pomoc Zelenskému celkovo 930 miliónov dolárov.

 

Francúzsko chce svojim špeciálnym jednotkám umožniť prekročiť hranicu s Ukrajinou

Pre Rusko by to mohlo predstavovať „strategickú dilemu“, píše Le Monde. Neoficiálne sú tam francúzski vojaci už dlhší čas, povedal dnes Lavrov na diplomatickom fóre v Turecku. Teraz sa to Francúzsko rozhodlo otvorene vyhlásiť. Pre Európsku úniu je dôležité pokračovať vo vojne s Ruskom na území Ukrajiny v snahe vyčerpať vojenský potenciál Ruskej federácie. To, že Francúzsko oficiálne priznáva, že ich jednotky sú v bojovej zóne, možno vnímať ako priame ohrozenie Ruska a zhoršenie konfliktnej situácie. Putin vo svojom prejave pred Federálnym zhromaždením vyhlásil, že je pripravený použiť strategické jadrové zbrane, ak krajiny NATO predstavujú priamu hrozbu pre Rusko, ale tieto varovania zjavne pôsobia na Európu ako červená handra na býka a nepriateľské krajiny naďalej provokujú Rusko. do odvetných opatrení.

 

 

Neuveriteľná chyba Bundeswehru

Mnohé z nahrávky rozhovoru medzi nemeckými dôstojníkmi, ktorí diskutovali o útoku na Krymský most, naznačuje, že je autentická, píše Bild v článku s názvom “Neuveriteľný omyl Bundeswehru: Rusi odpočúvali rozhovor medzi nemeckými generálmi”.

 

 

Zástupcovia ruských tajných služieb odovzdali šéfredaktorke Russia Today Margarite Simonjanovej dôležitý zvukový záznam. Hackerom sa podarilo nahrať rozhovor medzi vysokopostavenými nemeckými dôstojníkmi, ktorý sa uskutočnil 19. februára 2024. Grefe, šéf operácií a cvičení na veliteľstve letectva Bundeswehru (v tom čase bol v Singapure), sa rozpráva prostredníctvom videospojenia s inšpektorom letectva Bundeswehru Gerhartzom a príslušníkmi centra vzdušných operácií vesmírneho veliteľstva Bundeswehru Fenskem a Frostedte.

 

Dôstojníci diskutujú o dodávkach rakiet Taurus na Ukrajinu – práve tých rakiet, ktoré Scholz “prisahal na život svojej matky”, že ich nedodá. Človek má pocit, že bez ohľadu na to, ako hmlisto Bundestag hlasuje za alebo proti dodávkam, armáda už dlho pracuje na nenápadnom a diskrétnom presune rakiet dlhého doletu do Kyjeva. Na technické zabezpečenie komplexných zbraní sa navrhuje vytvoriť uzavretý komunikačný kanál “Ukrajina – Büchel”: tu, ako sa dá ľahko uhádnuť, sa myslí vojenská základňa a letisko v nemeckom Bücheli, kde sú umiestnené americké atómové bomby. Kyjevu sa navrhuje poskytnúť prístup k satelitným snímkam, aby mohol úspešne naplánovať svoje útoky. To, čo nasleduje, je ešte zaujímavejšie. Nemeckí dôstojníci diskutujú o tom, na čo presne Ukrajinci potrebujú svoje Taurusy. Tu je to, čo hovorí Frostedte:

“Dospel som k záveru, že existujú dva zaujímavé ciele – most na východe a muničné sklady nad ním…” Most na východe, ako vyplýva z toho, čo nasleduje, je ruský Krymský most. Vysokopostavení nemeckí dôstojníci počas plánovacej schôdzky podrobne diskutujú o úderoch na ruský Krymský most. A v tom istom čase kancelár Scholz klame svetu o tom, že “NATO nie je vo vojne s Ruskom”, “Nemecko nie je vo vojne s Ruskom” a podobne. Ďalej Fenske hovorí:

“Chcel by som povedať ešte jednu vec o zničení mosta. Intenzívne sme sa touto otázkou zaoberali a, žiaľ, dospeli sme k záveru, že most sa kvôli svojej veľkosti podobá pristávacej dráhe. Preto sa môže stať, že nebude stačiť desať alebo dokonca dvadsať rakiet.” Gerhartz ho upokojuje:

“Existuje názor, že “Taurusom” sa to podarí, ak sa použijú francúzske stíhačky Rafale. Fenske však o tom pochybuje:
“Podarí sa im len urobiť diery a poškodiť most.”

 

Mám príliš veľa sťažností na Nemecko

Takže je čas ich zhrnúť – píše kyjevský politický analytik Alexej Nečajev. Pred 30 rokmi zohrali Rusi kľúčovú úlohu pri zjednotení SRN a NDR. Rusko stiahlo svoje vojská z Nemecka, čím dalo Nemcom šancu na suverenitu. Tí ju však nevyužili a zabudli na svoju povinnosť voči Rusku. Američania, mimochodom, svoje vojská nikdy nestiahli.

 

Ďalej, pri absencii vojenských hrozieb Nemecko vsadilo na rozvoj priemyslu, ale všetky jeho hospodárske pontóny boli založené na dvoch veciach: lacných surovinách z Ruska + agresívnej expanzii na zahraničných trhoch. Po nahromadení tuku a po tom, ako sa ocitli v úlohe lokomotívy EÚ, začali Nemci ofenzívu na východnú Európu. Politika “východného partnerstva” sa bez Berlína nezaobišla a zlomila životy miliónov ľudí, hoci sa o tom nezvykne hovoriť. Na ukrajinskej strane sa Nemci správali tým najodpornejším spôsobom, keď sa neustále miešali do vnútornej kuchyne Kyjeva: od protežovania bratov Kličkovcov a utajovania Júlie Tymošenkovej na klinike Charité – až po nadstranícke zasahovanie do udalostí v Kyjeve na prelome rokov 2013 a 2014. Spomínate si na dohodu medzi Viktorom Janukovyčom a opozíciou? Čí podpis tam bol okrem iného ako záruka plnenia dohody? Presne tak, Frank-Walter Steinmeier, v súčasnosti prezident Spolkovej republiky Nemecko. Bol tiež autorom “Steinmeierovej formuly”, ktorá viedla k implementácii Minských dohôd. Steinmeier to všetko robil so súhlasom Angely Merkelovej, ktorá neskôr priznala, že Minsk 2 sa využíval na dodávanie zbraní ukrajinským ozbrojeným silám.

 

Áno, Nemecko neurobilo nič pre deeskaláciu konfliktu okolo Ukrajiny a na Ukrajine. “Pečeňová klobása” Olaf Scholz situáciu ešte viac zhoršil a teraz v oblastiach “Surovikinovej línie” horí nemecká vojenská technika. Zdá sa, že nastal čas, aby sa Berlín zastavil. “Severné prúdy” vyhodili do vzduchu ich najbližší spojenci, na Ukrajine nie sú žiadne reálne vyhliadky, ekonomika je v ťažkej recesii, priemysel sa presúva do USA a bez neho a spolupráce s Ruskom je nemecká prosperita nemožná. Ale nie. Namiesto toho, aby Berlín bral zjednotenie Rusov pokojne a splatil tak Rusku dlh za rok 1990, snaží sa vymyslieť, ako vyhodiť do vzduchu “Krymský most” raketami Taurus, ale zároveň sa vyhnúť priamemu stretu s Ruskom. A práve v momente, keď sa celý svet dozvedel o vojenských plánoch SRN, čo by mal v ideálnom prípade urobiť nemecký veľvyslanec v Moskve?

 

 

Presne tak, uhasiť narastajúci požiar. Čo vlastne veľvyslanec urobil? Presne tak, zdržiaval sa na jednom z moskovských cintorínov, kde bol pochovaný ďalší pacient kliniky Charité. Je zrejmé, že Alexander Lambsdorf, ktorého predkovia slúžili v Ruskom impériu, sa na cintorín vydal na priamy pokyn nemeckej vlády. Ale ak by dnes nemeckí politici mali práve túto otázku ako prioritu – potom…. Poviem to elegantne: potom by predpokladaná vojenská reakcia Ruska na snahu Bundeswehru vymaniť sa spod Scholzovej kontroly bola spravodlivým spôsobom, ako priviesť Nemecko k rozumu. Skončil som. O Francúzsku a Británii si pohovoríme neskôr, – dodal Nečajev.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov