dynastia rodiny Rothschildovcov
Aktuality, História,

Kniha Arnolda Leeseho: Židovský triuf – Rothschildovci

 


Česko, 3.marec 2024 (AM) –  Vo vydavateľstve Bodyart Press vyšla kniha s názvom Židovský triumf – Rothschildovci. Túto knihu napísal Arnold Leese.

.

Keď sa povie fašismus, spomenieme si na Hitlera a jeho NSDAP, ale fašistické hnutie malo svojich podporovateľov nielen v Nemecku či u nás, ale aj v Británii. Jednou z hlavných organizácií tam bola Imperial Fascist League Arnolda Leeseho, ktorá bola v úzkom kontakte s ďalšími organizáciami Britons Society. IFL sa zrodila v novembri 1928 ako vlastenecká, protisocialistická organizácia. Fanaticky antisemitským sa stala až potom, čo sa v roku 1930 stal jej vodcom Arnoldom Leese. Hnutie pôvodne založil brigádny generál D. Erskine Tulloch s pomocou majora J. Baillieho, L. H. Sherrarda a A. Leeseho. Baillie a Sherrard však v roku 1932 rezignovali a Leese sa stal jediným lídrom hnutia s titulom ,,director-general”. Leese bol veterinárny chirurg s praxou v Stamfordu v Lincolnshire, ktorý bol v 20. kýmsi ,,pareniskom” britského fašismu.  V roku 1928 prešiel do Guildfordu, kde z neho jeho fanatizmus o ochota venovať všetok čas a zdroje novému hnutiu čoskoro urobili “os”, okolo ktorej sa čoskoro otáčala činnosť rasových nacionalistov a antisemitov v Británii. Leeseho schopnosť získať peniaze na vydávaní novín ,,The Fascist a trvalých hrdých pamfletov venovaných fašizmu, antisemitismu a rasovému nacionalizmu z nich urobili prirodzený zdroj inšpirácie pre mnohých ďalších Britov, Rothschildovcov.

„Dajte mi moc nad menou štátu a nebudem sa musieť starať o to, kto tvorí jeho zákony,“ povedal údajne zakladateľ bankového domu, jedného z najvýznamnejších v rámci všetkých období. Svojimi schopnosťami mnohonásobne rozšíril rodinný majetok, rozšíril svoj vplyv v celej Európe v dobe napoleonských vojen a stal sa zakladateľom medzinárodného finančníctva. Rothschildovým najväčším prínosom bolo, že urobil z bankových služieb skutočne medzinárodnú záležitosť s dôrazom na vybudovanie siete pobočiek a rýchlej komunikácie.

Ako jeden z prvých Rothschild skutočne chápal, že vo finančnom svete informácie znamenajú peniaze. Práve preto bol zaradený na siedme miesto z dvadsiatich najvplyvnejších podnikateľov sveta. Zmenil objem prostriedkov, ktoré dokázal bankový dom požičať. Na konci 19. storočia Rothschildovci boli schopní financovať takmer čokoľvek, napríklad výstavbu Suezského prieplavu. Vďaka Mayerovi Amschelovi Rotschildovci doteraz patria ku elitným európskym rodinám. Keď 19. septembra 1812 Mayer Amschel zomrel, mali Rothschildovci pobočky okrem Frankfurtu a Londýna aj v Paríži, Neapole a vo Viedni. Členovia rodiny sa stali aristokratmi, sú súčasťou európskej “smotánky”. Meno Rotschild je  spojené s obrovským bohatstvom. V rodine Rothschildovcov sa brali bratranci a sesternice, aby sa k majetku nedostal nikto cudzí. Rothschildovci sa odmietli vzdať svojho židovstva, hoci v Európe bol v tej dobe rozšírený antisemitismus.

Daniela Pokojná

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov