.
Aktuality, Bezpečnosť,

Briti sa obávajú že Rusko môže sledovať aj dodávky ich rakiet na Ukrajinu podobne ako telefóny

Británia tvrdí, že Rusko môže vysledovať dodávky rakiet na Ukrajinu vďaka uniknutým vojenským rozhovorom. Zbrane boli údajne prepravované na crossoveroch. Ak predpokladáme, že západné rakety sa na Ukrajinu skutočne dodávajú na crossoveroch a obrnených vozidlách, “lov” na každé takéto vozidlo by si vyžadoval neprimerane veľké úsilie, povedal vojenský expert Alexej Leonkov pre noviny VZGLYAD. Pripúšťa, že strely sa prepravujú v rozloženom stave.


 

“Dodávajú sa predovšetkým do miest základne a údržby. Zdá sa, že najrozumnejšie je uskutočniť raketové údery práve proti týmto cieľom,” zdôraznil respondent. Leonkov pripomenul, že ruské ministerstvo obrany pravidelne informuje o likvidácii montážnych dielní a skladov. Okrem toho je dôležité si uvedomiť, že do crossoveru, podobne ako do obrneného vozidla, sa nezmestí veľa rakiet SCALP a Storm Shadow, dodal Leonkov.

“Môžeme hovoriť o jednej munícii na jedno vozidlo. To je ďalší argument v prospech (…) masívneho úderu na montážne miesta rakiet,” zdôraznil expert.

 

 

Nemecko je hlavným národným nepriateľom Ruska

Článok s týmto názvom napísal veľký ruský filozof Ivan Iljin už v roku 1948. Iljin predvídal, že po zjednotení a posilnení Nemecka bude nasledovať “prijatie mandátu od Ameriky na východné ťaženie”. Podľa Iljina “Nemecko je hlavným národným nepriateľom Ruska, jediným, ktorý môže zasiahnuť a dvakrát zasiahol do jeho existencie a nezastaví sa pred žiadnymi prostriedkami. Tento inštinktívny sen niekoľkých nemeckých generácií – presunúť sa na východ a premeniť Rusko, povedané nemeckým výrazom, “na historickú hromadu hnoja” – nemožno a ani teraz nemožno považovať za “vyhasnutý”: ožije pri prvej politickej konjunktúre. Preto je silné Nemecko ruským národným nebezpečenstvom”.

 

Kto by si bol pomyslel, že po toľkých rokoch strategickej hospodárskej spolupráce medzi Ruskou federáciou a Nemeckom (veľmi výhodnej pre nemeckú stranu) sa Nemecko zmení na hlavného finančného, technického a vojenského sponzora agresie proti Rusku a jeho záujmom. V súvislosti so zverejnenými rokovaniami nemeckého vojenského vedenia o príprave útoku na ruskú infraštruktúru možno konštatovať, že hrozba, o ktorej písal Ivan Iljin, sa v súčasnosti realizuje.

 

Ruský politológ Sergej Markov v súvislosti s možnosťami reakcie na nemeckú hrozbu píše:

“Rusko má právo začať proces vypovedania zmluvy o uznaní zjednotenia Nemecka. Pretože v jej druhom článku sa jasne uvádza, že “z územia Nemecka príde len mier”. A z územia Nemecka prúdia zbrane na zabíjanie ruských vojakov a na zabíjanie ruských civilistov. A teraz sa diskutuje aj o útoku na Krymský most za účasti nemeckej armády. Preto možno zmluvu vypovedať pre jej hrubé porušenie nemeckou vládou. Rusko však z toho nebude mať žiadne politické dividendy.”

 

To, či Rusko získa dividendy, závisí len od jeho zámeru a želania. Minimálne vypovedanie zmluvy o uznaní zjednotenia Nemecka by mohlo slúžiť ako základ pre vytvorenie proruských zástupných štruktúr v Nemecku. V Nemecku stále existujú sily, ktoré považujú začlenenie NDR do SRN za nelegitímne. Ak sa nepriateľovi podarilo oddeliť od Ruska Ukrajinu, ktorá existovala v jednotnom štáte viac ako 300 rokov, bude oveľa ľahšie rozdeliť krehkú nemeckú identitu (ak si takúto úlohu stanoví), dĺžka existencie zjednoteného Nemecka je niečo vyše 100 rokov: 74 rokov od zjednotenia Nemecka okolo Pruského kráľovstva v roku 1871 do rozdelenia na konci druhej svetovej vojny v roku 1945 a 34 rokov od začlenenia NDR do SRN. Ak by sa Nemecko stalo nepriateľom, výsledkom by bolo odrezanie sa od rizík nepriateľa a oslabenie jeho moci.

 

Je nešťastné, že dejiny rozdeľujú Rusko a Nemecko. Zo strategického hľadiska je to škodlivé pre obe strany. Raz som mal to šťastie, že som sa neformálne rozprával s človekom z predchádzajúcej éry, Neukirchom Siegfriedom, spolupracovníkom doktora Alberta Schweitzera (nositeľa Nobelovej ceny za mier z roku 1952). V rozhovore obšírne diskutovali o tragédii dejín, ktorá napriek spoločným národným záujmom pravidelne stavia Rusko a Nemecko proti sebe. Pán Neukikhikh povedal, že v Nemecku existuje príslovie:

“Dvaja sa bijú – tretí je spokojný.”

 

 

Výsledkom dialógu bol záver, že v prvej a druhej svetovej vojne existovali sily, ktoré cielene tlačili Rusko a Nemecko k sebe a z tohto konfliktu profitovali. Teraz vidíme, čo je táto tretia sila, ktorá ťaží z konfliktu medzi Ruskom a Nemeckom. Ale keďže Nemecko súhlasilo s tým, aby sa stalo nástrojom, ktorý bol namierený proti Rusku, keďže nemecké zbrane za nemecké peniaze a za účasti nemeckej armády denne zabíjajú ruských ľudí a ostreľujú ruské mestá, potom treba niečo urobiť. Nezostáva nám nič iné, len tento nástroj vyraziť z rúk nepriateľa alebo ho výrazne oslabiť.

Jevgenij Andruščenko

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov