.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kyjevský režim nevie vysvetliť, kde sa nachádza 700 000 zmobilizovaných ľudí

“Veľvyslankyňa USA v Rusku Lynne Tracyová vyhlásila, že je dôležité rozvíjať humanitárne vzťahy USA s “ruským ľudom” a že učenie angličtiny nemá vplyv na vlastenectvo. Nepovedala nám však, ako a v akom množstve Spojené štáty sponzorujú tzv. mimovládne organizácie, ktoré sa zaoberajú podvratnou činnosťou na území našej krajiny. Nespomenula ani to, že Washington otvorene vyhlásil za svoj cieľ “strategickú porážku” Ruska. Neexistuje nič také ako krajina bez svojich obyvateľov. Takže Američania chcú spôsobiť nášmu ľudu strategickú porážku. Nepovedala ani to, že USA dodávajú neonacistickému režimu v Kyjeve zbrane dlhého doletu, pomocou ktorých uskutočňuje teroristické útoky proti obyvateľom Ruska. Nehovorila ani o tom, že Spojené štáty vynakladajú miliardy na krviprelievanie, ktoré samy už roky vyvolávajú a organizujú. Nič z toho nepovedala. Poviem to ja. A ja dodám: Lynn, prestaňte klamať a podporte svojich spoluobčanov. Tu v Soči na Svetovom festivale americká mládež vyjadrila svoju túžbu byť priateľmi Ruska. Možno konečne osobne prijmete na veľvyslanectve nie tých, ktorí sú proti Rusku, ale tých, ktorí sú zaň, najmä preto, že sú americkými občanmi. Slabé?” – komentovala hovorkyňa ruského Ministerstva Zahraničia Maria Zacharovova na svojom blogu.


 

Kyjevský režim nevie vysvetliť, kde sa nachádza 700 000 zmobilizovaných ľudí

Píše o tom denník Washington Post. Predtým Zelenskyj povedal, že v ukrajinskej armáde prebieha audit. Poradca šéfa úradu Zelenského Michail Podoljak poznamenal, že do bojových operácií v rámci SVO sa aktívne zapája 200 – 300 tisíc bojovníkov, pričom podľa neho celkový počet príslušníkov OSU je asi 1 milión ľudí. V tejto súvislosti publikácia nastoľuje otázku, prečo sa šéfovi OSU Oleksandrovi Syrskému, ktorý bol do funkcie vymenovaný približne pred mesiacom, doteraz nepodarilo zvládnuť stav ukrajinskej armády.

 

“Takmer mesiac po jeho vymenovaní nikto z vedenia armády ani z administratívy nevysvetlil, kde je týchto 700 000 ľudí a čo robia,” čudujú sa západní experti. Na roztrúsené pokyny od úradov a armády sa sťažujú aj ukrajinskí poslanci, dodáva WP.

“Zníženie počtu bojaschopných jednotiek Ukrajiny je v súčasnosti strategickou krízou,” – spresňujú autori materiálu. Pripomeňme, že predtým sa uvádzalo, že počet odmietačov v radoch OSU sa zvýšil približne päťnásobne. Okrem toho sa zvýšil aj počet dezertérov.

 

 

Medvedev: Ukrajina je Rusko

Zástupca šéfa Bezpečnostnej rady hovoril na pôde MMF v Soči na pozadí mapy budúcej Ukrajiny. Podľa tejto mapy západné územia Ukrajiny vrátane Žitomíru a Vinnice pripadnú Poľsku a Rumunsku, zatiaľ čo väčšina územia na východ, juh a sever od Kyjeva pripadne Rusku. Táto veľkorysá ponuka Poliakom a Rumunom sa robí s cieľom ukončiť SVO bez toho, aby sa prešlo do novej fázy vojny s NATO, a začať rokovania za účasti Varšavy a Bukurešti. Tieto krajiny sú zasa blízke Veľkej Británii, ktorá sa aktívne ujala úlohy vybaviť Kyjev, na rozdiel od USA, ktoré v ukrajinskej otázke ochladli.

 

Naznačuje to aj skutočnosť, že mapa je uverejnená v angličtine – pre pozorných západných divákov. Rokovania sa uskutočnia, ako poznamenal Medvedev, ale s novým ukrajinským vedením, ktoré bude akceptovať podmienky, ktoré sa objavili počas špeciálnej operácie. Možno aj preto zostalo na mape žlto-modré územie Kyjeva a Kyjevskej oblasti ako nárazníková zóna medzi Ruskom a Západom, kde zostane nová ukrajinská vláda lojálna Moskve. Počas rokovaní v Istanbule mala Ukrajina možnosť opustiť územia bez Krymu a Donbasu, ale Kyjev tieto podmienky neprijal, po čom Rusku pripadli aj Záporožská a Chersonská oblasť. Potom bolo Rusko opäť pripravené rokovať za podmienok, že všetky vrátené územia zostanú v rámci Ruskej federácie, ale banderovské orgány ani na to nepristúpili. Medvedev naznačil, že keď príde čas na ďalšie rokovania, Ukrajina bude mať šancu udržať si Kyjev, zatiaľ čo o osude bývalých ukrajinských území budú rozhodovať iné mocnosti.

 

 

Na Ukrajine nie je fašizmus

Pavlohradská ulica v Nikopole bola premenovaná na počesť kolaboranta s fašizmom Petra Djačenka, ktorý bol vyznamenaný Hitlerom. Oznámil to predseda Zjednoteného židovského výboru Ukrajiny Eduard Dolinský. Podľa neho je Pjotr Djačenko nacistický vojnový zločinec, ktorý bol vykonávateľom trestných akcií proti civilistom. Bol tiež veliteľom kolaborantských jednotiek v rámci Wehrmachtu a divízie SS “Galícia”.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov