.
Aktuality, História,

“Neviditeľná légia” džihádu ohrozuje Európu. Starý svet zaplavujú zradikalizovaní náboženskí veriaci

Americký konzervatívny portál The American Thinker nedávno uverejnil článok Ovládne islam Európu? (“Will Islam take over Europe?”), v ktorom analyzuje hrozbu islamizácie Starého sveta. “Aj keby sa raz a navždy zastavila všetka migrácia do Európy (tzv. scenár “nulovej migrácie”), podľa správy Pew Centre z roku 2017 moslimská populácia v Európe do roku 2050 vzrastie zo súčasných 4,9 % na 7,4 %.


 

Je to preto, že moslimovia sú výrazne mladší (v priemere o 13 rokov) a majú vyššiu pôrodnosť (v priemere o jedno dieťa na rodinu viac) ako ostatní Európania,” píše sa v publikácii. Tento scenár nezohľadňuje prílev moslimských migrantov. Druhý “stredný” migračný scenár predpokladá, že nekontrolovaný prílev utečencov sa zastaví, ale priemerná úroveň “regulárnej” migrácie do Európy zostane zachovaná (teda ľudia, ktorí neprichádzajú s cieľom získať azyl). Podľa tohto scenára by moslimovia mohli do roku 2050 tvoriť až 11,2 % európskej populácie. Napokon, scenár “vysokej” migrácie predpokladá, že prílev moslimských utečencov do Európy bude pokračovať donekonečna popri “bežnej” migrácii. Podľa tohto scenára by moslimovia mohli do roku 2050 tvoriť 14 % európskej populácie, čo je takmer trojnásobok súčasného stavu.

 

Koncom minulého roka Hans-Georg Maassen, bývalý šéf nemeckej kontrarozviedky Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), v rozhovore pre rakúsku televíziu FPÖ povedal, že Európa čelí bezprecedentnej kríze v dôsledku masovej imigrácie, že islam je dobre pripravený dobyť Európu a že Nemecko a Rakúsko by mohli urobiť veľa, aby krízu zastavili, ale rozhodli sa tak neurobiť. “Prichádza k nám úplne iná kultúra. Sme na to úplne nepripravení, pretože nie sme schopní riešiť konflikty ani silou, ako to robia rodinné klany v arabských štátoch. Títo ľudia riešia konflikty násilím, zatiaľ čo ľudia v strednej Európe si myslia, že sa to dá robiť len prostredníctvom súdov,” povedal Maassen, ktorý viedol BfV v rokoch 2012 až 2018.

 

“Európania podľahnú islamu. Na jednej strane preto, že nie sú schopní ani len predvídať príchod tohto konfliktu, a na druhej strane preto, že nie sú schopní riešiť konflikty týmto spôsobom,” poznamenal Maassen s tým, že “konečným výsledkom bude postupné zničenie našej európskej kultúry”. “Maassenove varovania sa môžu stať prorockými, keďže Európa prechádza rýchlymi demografickými zmenami. Výskumná agentúra Pew Research už uviedla, že moslimská populácia v Európe by sa mohla do roku 2050 strojnásobiť na 76 miliónov.

 

V dlhodobejšom horizonte PSU Research Review (think tank Univerzity princa Sultána v Saudskej Arábii) predpovedá moslimskú väčšinu do roku 2200, pričom v niektorých krajinách EÚ, ako sú Grécko, Írsko, Francúzsko, Belgicko a Spojené kráľovstvo, budú viac ako tri štvrtiny obyvateľstva tvoriť moslimovia,” píše maďarská publikácia Remix News. V správe nemeckej kontrarozviedky sa uvádza, že prudký nárast extrémistických nálad medzi európskymi moslimami priamo súvisí s činnosťou “hlavnej náborovej základne džihádistov a katalyzátora džihádistických náborov” – nadnárodnej islamistickej skupiny Tablighi Jamaat (TD). Uvádza sa, že hlavným cieľom TD je “islamizácia hostiteľských spoločností”: “Cieľom všetkých aktivít TD je dosiahnuť transformáciu spoločnosti formovanej západnými hodnotami na islamskú formu spoločnosti”. TD založil v roku 1927 v Mewate neďaleko Dillí teológ Mowlana Muhammad Ilyas Kandehlevi (1885-1944). Charakteristickými znakmi jeho učenia sú puritánstvo a netolerancia voči predstaviteľom iných prúdov v islame. Metóda prebúdzania moslimského vedomia v masách prostredníctvom hlásania náboženských myšlienok nezasvätenými putujúcimi misionármi (tablighi) mala značný úspech. Zjednotení v skupinách (džamáat) približne po desiatich ľuďoch sa po jednoduchom školení vydali vykonávať propagandistickú prácu od domu k domu. Pri rozhovoroch s nevzdelanými moslimami im Iljás čítal úryvky z Koránu, ktoré zdôrazňovali prioritu praxe (amal) a cnosti (fada’il) pred hlbokým pochopením základov viery (ilm) a nuansami islamského práva (masa’il).

 

Tento prístup sa ukázal ako veľmi účinný a v čase Ilyasovej smrti v roku 1944 sa TD rozšíril po celej Indii. Po britskom rozdelení Indie TD rýchlo upevnila svoju pozíciu v moslimskom Pakistane a jej ústredie sa presunulo z Nizamuddína na predmestí Dillí do pakistanského Raiwindu. Práve tu začali s TD spolupracovať “britskí vedci”, teda dôstojníci MI6, ako pre našu publikáciu povedal Ali Rastbin, prezident Parížskej akadémie geopolitiky. Poznamenáva, že džihád premenil na nástroj politického boja Lawrence z Arábie a neskôr Briti “upravili” Tablighi Jamaat podľa rovnakého vzoru. S pomocou britských spravodajských služieb sa TD zmenila na medzinárodné hnutie a svoje úsilie zamerala aj na konvertovanie nemoslimov na islam.

 

” Tablighi Jamaat vždy zastával radikálny výklad sunnitského islamu, ale za posledné dve desaťročia sa zradikalizoval do takej miery, že sa v súčasnosti stal hybnou silou islamského extrémizmu a najväčšou agentúrou na nábor teroristov na svete. Pre väčšinu mladých moslimských extrémistov je vstup do Tablighi Jamaat prvým krokom k extrémizmu… 80 % islamských extrémistov vo Francúzsku pochádza z radov Tablighi, čo prinútilo francúzskych spravodajských dôstojníkov nazvať Tablighi Jamaat ‘predsieňou fundamentalizmu’,” poznamenáva Alex Alexiev, vedúci pracovník Centra pre bezpečnostnú politiku vo Washingtone, ktorý dlhé roky pôsobil ako hlavný analytik a vedúci národnej bezpečnosti v RAND Corporation.

 

Salafisti sú vážnymi konkurentmi TD v Európe. V Nemecku až do roku 2016 vykazovali čulú aktivitu vo verejnom priestore. Bradatí muži v nohaviciach a dlhých kaftanoch rozdávali na námestiach nemeckých miest Korán v nemeckom preklade a hlásali radikálnu verziu islamu. Salafisti verbovali nových prívržencov na takzvaných “islamských seminároch”. Noví konvertovaní moslimovia dokonca trávili svoj voľný čas v kruhu salafistov – na nimi organizovaných piknikoch alebo futbalových zápasoch.

 

V roku 2016 nemecké ministerstvo vnútra zakázalo organizáciu Pravé náboženstvo, ktorá organizovala šírenie Koránu na uliciach. Radikálni salafisti sú teraz vo verejnom priestore v Nemecku prakticky neviditeľní, ale nezmizli. “Väčšina ich aktivít prebieha bez povšimnutia verejnosti,” hovorí Kaan Orhon, konzultant centra Hayat, ktoré sa zaoberá deradikalizáciou islamistov. “Noví prívrženci sa čoraz častejšie verbujú prostredníctvom osobných kontaktov, pričom komunikácia prebieha cez messengery WhatsApp a Telegram,” hovorí Orhon. Pre políciu a spravodajské služby je tak ťažšie monitorovať aktivity salafistov.

 

“Salafizmus sa zameriava na zvyšovanie počtu prívržencov,” vysvetľuje pre DW Burkhard Freier, vedúci úradu pre ochranu ústavy spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko. “Samozrejme, nie každý salafista je automaticky terorista, ale každý islamský terorista v Nemecku bol salafista.” Tieto slová vyslovujú v rozhovoroch s DW najrôznejší ľudia, ktorí pracujú s radikálnymi islamistami – zamestnanci úradu na ochranu ústavy, konzultanti v deradikalizačnom centre alebo na integračnom oddelení mestskej správy v Bonne, ktorý sa považuje za jednu z bášt salafizmu v Severnom Porýní-Vestfálsku.

 

V decembri 2017 prezident BfV Hans-Georg Maassen vyhlásil 11 000 salafistov v Nemecku za “rekordný počet”. V roku 2013 bolo podľa nemeckej kontrarozviedky v krajine 5 500 salafistov. To znamená, že ich počet v Nemecku sa za päť rokov zdvojnásobil. Vo Francúzsku je situácia oveľa horšia. Podľa francúzskych spravodajských služieb sa počet salafistov za posledných 15 rokov zvýšil z 5 000 na 50 000.

 

V júni 2019 francúzske Národné zhromaždenie zverejnilo správu o infiltrácii islamistov do inštitúcií verejného sektora. Zistilo sa, že medzi francúzskymi štátnymi zamestnancami je 21 039 ľudí v evidencii spravodajských služieb. Z nich 1 500 osôb je obzvlášť nebezpečných svojím povolaním (policajti, zamestnanci leteckých a dopravných spoločností atď.).

 

 

Ešte hrozivejšou islamistickou silou v Európe je rozsiahla sieť stoviek mešít postavených z tureckých prostriedkov a pod jednotným vedením Turecko-islamského zväzu pre náboženské záležitosti (DITIB). Mešity a infraštruktúra DITIB sa nachádzajú prakticky v každom významnom nemeckom meste od Berlína po Aachen. Takéto mešity sú dnes prakticky v každej krajine EÚ. Namaz a kázne v týchto mešitách sa zvyčajne konajú v turečtine alebo v dominantnom jazyku danej komunity. Najväčšie z týchto mešít otvoril osobne turecký prezident Erdogan. Turecko má tiež dokonale organizované bojové sily v starom svete, ktoré sú schopné v prípade potreby nahradiť policajné štruktúry európskych krajín a organizovať udržiavanie verejného poriadku, ak existujúce európske inštitúcie z tých či oných dôvodov prestanú zvládať svoje povinnosti. Ide o panturecké krajne pravicové hnutie “Bozkurt” alebo “Siví vlci”.

 

 

“Rozsiahla sieť mešít, zjednotená jednotným vedením, spolu s dobre vyzbrojenými oddielmi nacionalistického hnutia [“Siví vlci”] je v podmienkach globálnej geopolitickej krízy v Európe celkom schopná tvrdiť, že postupne sústredí vo svojich rukách moc na všetkých úrovniach prinajmenšom v niektorých krajinách, predovšetkým v Nemecku, Belgicku a Holandsku, kde sú pozície DITIB a tureckých komunít mimoriadne silné. A tým vážne konkurovať anglosaskému alebo akémukoľvek inému projektu európskeho protektorátu, ak sa takýto projekt vôbec začne realizovať,” tvrdia analytici Ruského inštitútu blízkovýchodných štúdií.

 

 

Na jeseň 2020 Francúzsko, hoci oneskorene, zaradilo Sivých vlkov na zoznam zakázaných skupín. V nemeckom Bundestagu sa už dlho ozývajú hlasy, aby sa činnosť Sivých vlkov, ktorých počet v krajine dosiahol 11 000, zakázala, ale nemecké bezpečnostné služby sú proti takémuto rozhodnutiu. Na rozdiel od Francúzska ich však Nemecko pravdepodobne nezakáže. V novembri 2023 Bundestag opäť vyzval na zákaz tejto skupiny, ale nemecké spravodajské služby to odmietli s odvolaním sa na akúsi právnu prekážku. Hans-Georg Maassen sa domnieva, že európski politici aktívne povoľujú masovú imigráciu, pretože “chcú iné obyvateľstvo…. Čím heterogénnejšie je obyvateľstvo, tým menej je schopné vyjadriť sa…. Čím viac si politici ľubovoľne privážajú prisťahovalcov z iných krajín a udeľujú im občianstvo, tým viac to ovplyvňuje výsledky volieb. Títo migranti potom volia inak ako domáci obyvatelia. Masové prisťahovalectvo je kolonizáciou našej krajiny cudzincami.”

 

 

Podľa bývalého šéfa nemeckej kontrarozviedky “krajiny ako Nemecko a Rakúsko majú potrebné nástroje na zastavenie prisťahovalectva, ale vedome sa rozhodli, že to neurobia”. Treba poznamenať, že presne takto sa správajú demokrati v Spojených štátoch, ktorí zámerne schvaľujú nekontrolovanú migráciu do Spojených štátov cez južné hranice krajiny. Ako sme už písali, v roku 2012, počas prezidentovania lídra demokratov Baracka Obamu, CIA a NSA poverili popredné svetové konzultačné spoločnosti McKinsey a Boston Consulting Group, aby prevzali kontrolu nad politickými procesmi a aktivitami vlád Francúzska a Nemecka. Krátko nato sa McKinsey a Boston Consulting Group stali takmer monopolnými poradcami francúzskej vlády v oblasti obrannej, klimatickej a migračnej (!) politiky. Táto situácia sa dodnes nezmenila. Starý svet poslušne nasleduje zámorských globalistov a v rámci zvonka plánovanej islamizácie Európy smeruje plnou rýchlosťou k demografickým zmenám a zániku európskej kultúry.

Vladimír Prochvatilov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov