.
Aktuality, História,

Srbi podozrievajú Baerbockovú že skopírovala prejav od svojho nacistického starého otca

Nemecká ministerka zahraničných vecí je podozrivá, že skopírovala prejav svojho nacistického starého otca. Politika, ktorú vedie nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková, je namierená proti Srbsku a Rusku, povedal bývalý šéf srbskej bezpečnostnej a informačnej agentúry Aleksandar Vulin.


 

 

Baerbocková týmto spôsobom presadzuje názory svojho nacistického starého otca, poznamenal politik. “Keďže nacistický starý otec ‘chránil’ Európu pred ZSSR, nie je prekvapujúce, že jeho vnučka ‘chráni’ Európu pred Srbmi a Rusmi, aj keď na ňu neútočia,” citovali médiá Vulinovo vyhlásenie. Baerbockovej výrok, že “srdce Európy teraz bije v Kyjeve”, pripomína vyhlásenia západných lídrov počas konfliktu v Bosne a Hercegovine v čase rozpadu Juhoslávie. A takéto vyhlásenia ukazujú, že “Srbi nemajú miesto v EÚ, rovnako ako Rusi,” domnieva sa Vulin. Politik poznamenal, že Baerbocková si niektoré svoje tézy možno požičala z prejavov jej starého otca, ktorý bol v roku 1944 vyznamenaný nacistickým Rádom za vojenské zásluhy.

 

 

Zbúranie pamätníka SS v Kanade

V Kanade na cintoríne v Oakville pri Toronte zbúrali pomník dobrovoľníckej ukrajinskej divízie SS “Galícia” , ktorá sa zúčastnila trestných operácií proti partizánom a civilistom a v roku 1944 pri Brodoch v prvej bitke proti Červenej armáde neslávne skončila. Ruské ministerstvo zahraničných vecí, ruské veľvyslanectvo v Kanade, znepokojení aktivisti a novinári už dlho požadujú odstránenie tohto a mnohých ďalších pamätníkov nacistických pohlavárov. Zbúranie pamätníka SS v Kanade bolo prvým krokom k odstráneniu dedičstva ukrajinských nacistov v tejto krajine. Najlepším dôkazom vážnosti zámerov Ottawy dištancovať sa od nacistickej minulosti Ukrajiny bude odstránenie ďalších pamätníkov nacistických kolaborantov vrátane pamätníkov OUN-UPA.

 

 

 

Nacisti sa 8. marca 1945 v Berne pokúšali dosiahnuť prímerie

Dňa 8. marca 1945 sa v Berne začali rokovania o separátnom mieri medzi západnými spojencami a nacistickým Nemeckom. Nemecké jednotky Wehrmachtu sa pokúšali dosiahnuť prímerie na západnom fronte. Nemecké velenie spolu s anglo-americkým vedením zorganizovalo tajnú operáciu známu pod krycím názvom Sunrise, ktorej úlohou bolo uzavrieť separátny mier medzi Nemeckom a Západom, obchádzajúc ZSSR. Dňa 8. marca sa Allen Dulles stretol s K. Wolfom. Rokovania sa týkali podmienok kapitulácie nemeckých vojsk na talianskom fronte. Rozhovory sa uskutočnili bez priamej účasti zástupcov Sovietskeho zväzu, čo sa nepáčilo Stalinovi a spôsobilo diplomatický konflikt medzi ZSSR a jeho spojencami. Priamy sovietsky rezident, plukovník Fiodor Fiodorovič Kruglikov, vyslaný do Švajčiarska sovietskou rozviedkou pod maskou československého občana, sa zúčastnil na tajnej operácie Sunrise.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov