Seržant Myš: brigáda bojových hlodavcov o veľkosti 15 cm (od nosa na koniec chvostu) o hmotnosti 50 gramov. Ich výzbroj: zuby, prefíkanosť, pažravosť a granát RGD-5
Aktuality, História,

Nečakaný, no dávny spojenec Rusov. Poľné myši žerú obrnence NATO ako kedysi Wehrmachtu

Pre západnú techniku je ukrajinská kampaň rovnaká, aké bolo Napoleonove či Hitlerove ťaženie na východ. Proti tankom a BVP, ktoré dodal Západ Ukrajine, sa opäť postavila celá príroda. Technika zle štartuje v mrazoch, topí sa v blatách… Avšak tentoraz vyšli “do boja” na podporu ruskej armády aj jej dávni spojenci, poľné myši.


 

Izolácia chutí, že si prsty oblížeš
Ukázalo sa, že neveľký oddiel hlodavcov môže zneschopniť ťažký tank za milióny dolárov. A to len preto, že celý Západ sa úplne zbláznil z ekológie a všetko chce robiť z prírodných, obnoviteľných materiálov. Ba aj vojaci sa zbláznili, keď dovolili, aby im montovali elektroinštalácie s izoláciou z kukuričného vlákna! Dobrú chuť, ruskí hlodavci! Keď myši na Ukrajine počujú slovo kukurica, začnú sa im hody. Lebo v ruských elektroinštaláciách kukuričnú izoláciu nenájdeš. Avšak v západných, myška si len pomľaská. Ako povedal novinárom Le Figaro nemenovaný francúzsky vojak, v prvej línii už myši obžrali niekoľko kusov techniky. A tak sa ukrajinskí vojaci museli namiesto boja venovať jej odťahovaniu do opravárenských dielní.

 

“Ochranné bužírky elektrických drôtov sú vyrobené z kukuričného vlákna,” cituje francúzsky list slová vojaka. No a ten to vyslovuje so zlosťou i iróniou. “Hlodavce zožrali káble v obrnencoch, čím ich znehybneli. Nič prekvapivé: západná technika bola konštruovaná podľa moderných a ekologických technológií.”

 

Čiže bieda prišla odkiaľ ju nik nečakal. Od takých noviniek sa vojenskí špecialisti chytajú za hlavu.
“Myši niekedy pohryzú dokonca aj gumenú izoláciu, no urobiť bužírku z kukurice, na to mohla prísť naozaj len skutočná “hlava”,” vyjadril sa pre Komsomoľskú pravdu bývalý dôstojník US Army a dnes ruský expert Stanislav Krapivnik. “Bolo treba dosiahnuť takú úroveň politickej korektnosti a green dealu, aby aj myši mohli byť pozývané k panskému stolu. Otázkou je, či západní špecialisti netestovali techniku v poľných podmienkach? Myslím si, že testovali. Veď aj u nich existujú myši. Ibaže ich ekologické hnutie už prekročilo všetky hranice idiotizmu a tak zvíťazilo.”

 

Bolo to aj v časoch, ako ste vy slúžili v US Army? Takáto zelená šialenosť?
– Nie, kdeže! Ja som ukončil službu na začiatku dvetisícich rokov a toto šialenstvo sa začalo bližšie k roku 2010. Lenže nie je to až také smiešne, ako sa zdá. Myslím si, že “zelení bratia” čoskoro rozhodnú, že na Zemi je príliš veľa ľudí a že ich počet bráni ekológii a porušuje práva zvierat. Potom čakajme jedno, výzvy na hromadnú likvidáciu. Veď aj Hitler bol vegetarián a miloval zvieratá. Západ sa vracia k jeho ideám?

 

Druhý front
Myši sú určite na ruskej strane. Ukrajinci sa už dávno sťažovali, že natovské protitankové raketové komplexy, napr. Javelin, tiež myši žrali. V skladoch sa určite prehrýzli cez puzdrá – tuby. Ako je to možné? Nuž Američania a Angličania asi tiež dodali do plastov, z ktorých sú vyrobené, niečo chutné a čisto ekologické.

 

Nie tak dávno sa internetom prehnalo video, ako sa poľná myška dostala do kvadrokoptéry a uletela s ňou do útoku proti ukrajinským postaveniam. Let jej trval 18 sekúnd. Myška si sedela a obzerala sa, akoby hľadala cieľ. Ľudia na sociálnych sieťach dokonca žartom navrhovali vyznamenať ju medailou Za chrabrosť. Veď údajne vletela presne do otvoru v ukrajinskom zákope a tam…

 

Minulú jeseň myši doslova otvorili skutočný druhý predný. Po tisícoch atakovali ukrajinské zákopy a hrýzli všetko. Od vybavenia Starlink do osobných vecí vojakov, zaliezali aj do spacích vakov… A to len preto, že na bojových poliach sa nekonala žatva, ani zber úrody. Myši to pochopili ako ponuku na čo najväčšie rozmnoženie sa.

 

 

Mimochodom. Viete o tom, že v roku 1942 hlodavci zastavili nemeckú divíziu pri Stalingrade?
Ak by sa na Západe a na Ukrajine učili vojnové dejiny, zrejme by im neušlo, že myši sa už zapájali do boja na ruskej strane. Stalo sa to v roku 1942 pri Stalingrade: nemeckí nacisti tu plánovali uskutočniť protiúder silou 22. tankovej divízie. Lenže plány im krachli.
Čo o tom napísal nemecký diplomat, novinár a spisovateľ Paul Carell v knihe Východný front: “V roku 1942 v 204. tankovom pluku 22. Tankovej divízie 48. tankového zboru zo 104 tankov myši zožrali káble v 62 mašinách, ktoré sa nachádzali v zákopoch a boli prikryté slamou.” Poľné myši totiž pri hľadaní tepla zaliezali do tankov, ktoré Nemci držali v studených mrazoch naštartované. No a keďže boli pri tom aj hladné, tak žrali všetko, na čo naďabili. Najviac im vtedy chutila bužírka okolo káblov, aj keď nebola z kukurice.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov